ΠΑΟΚ

Συμπαγής ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό

Συμπαγής ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό

Θετικά στοιχεία από τον γεμάτο νέους παίκτες του Αναστασιάδη στην κόντρα με την Σταντάρ Λιέγης. Ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε με σκορ 2-1. Πολύ όμορφο γκολ από τον Κουλούρη.

Κόντρα σε μία ομάδα που σε δύο εβδομάδες θα παίξει στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και χωρίς να έχει ακόμη ενισχυθεί σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο, ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά και έδειξε θετικά στοιχεία στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Αποστολή στην Ολλανδία: Κώστας Πετρωτός

Ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε μεν με σκορ 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης, αλλά παρουσίασε μία εικόνα συμπαγούς συνόλου στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ενώ πέτυχε και ένα πολύ όμορφο γκολ μετά από άψογο συνδυασμό με σκόρερ τον Κουλούρη. Η νεανική ομάδα του Αναστασιάδη αλλάζοντας σχηματισμούς κατά την διάρκεια του αγώνα και δύο ενδεκάδες ουσιαστικά μία σε κάθε ημίχρονο, είχε συνοχή στις γραμμές της, καθαρό πλάνο μέσα στο γήπεδο, χωρίς, όμως, να αποφύγει και τα λάθη που έδωσαν στον Ζαιρινό, Μπία, να σημειώσει δύο τέρματα, το πρώτο με πέναλτι, που έκανε ο Βίτορ με κακό κοντρόλ με το χέρι και το δεύτερο σε μία γρήγορη αντεπίθεση.

Έτσι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα του με έναν σχηματισμό που έμοιαζε με 4-4-1-1, αλλά στην πράξη ήταν 3-4-3. Κάτω από την εστία ήταν ο Γιακουμής, που φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στην άμυνα δεξιά έπαιξε ο Σκόνδρας, αριστερά ο Ποζατζίδης και στόπερ ήταν ο Βίτορ με τον Κατσικά. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μαντούρο και Τζανδαρης, Δεξιά τους είχαν τον Κωνσταντινίδη, ενώ αριστερά τους κινούνταν ο Μάρτενς, ο οποίος έδινε βοήθειες και στον άξονα. Στην επίθεση πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Παπαδόπουλο βρέθηκε παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο ο Πόζογλου.

Είχε τον πρώτο λόγο στην αρχή...

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο κινηντικός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και απείλησε αρκετά νωρίς την εστία των Βέλγων. Μόλις στο 5' ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ανέβηκε από τα αριστερά και επιχείρησε να βγάλει τετ α τετ τον Παπαδόπουλο με μια πολύ έξυπνη πάασα, όμως, ο νεαρός επιθετικός δεν πρόλαβε την μπάλα και έτσι η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη. Έξι λεπτά αργότερα μετά από πάσα του Πόζογλου, ο Τζανδάρης έστρωσε την μπάλα στον Παπαδόπουλο, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του πορτιέρο της Σταντάρ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τους Βέλγους και να δημιουργεί προβλήματα και στο 17' ο Τζανδάρης σούταρε αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Σταντάρ να δείξει τις ικανότητές του μπλοκάροντας την μπάλα.

"Έπεσε" μετά το 25'

Όπως ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να παίζει στα επίπεδα του πρώτου 20λέπτου για πολλή ώρα. Οι Βέλγοι από εκείνο το σημείο και μετά πήραν την μπάλα στα πόδια του και ο "Δικέφαλος" ως το τέλος του ημιχρόνου αμυνόταν. Αυτό, βέβαια, δεν μεταφράστηκε σε τελικές φάσεις ουσίας από πλευράς Σταντάρ, η οποία έδειχνε να μην είναι σε καλή κατάσταση.

Η πρώτη "απειλή" για την εστία του ΠΑΟΚ ήρθε στο 24' της αναμέτρησης. Ο Μπία γύρισε την μπάλα, ο Γιακουμής δεν μπλόκαρε την μπάλα, η οποία πέρασε παράλληλα από την εστία του. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Μπία σούταρε, αλλά αυτήν τη φορά ο Γιακουμής αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.Στο 31' και πάλι ο Μπία θέλησε να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ. Αυτήν τη φορά βρήκε μπροστά του τον Βίτορ, ο οποίος την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και απέτρεψε τα χειρότερα.

Μόνο έτσι "έτρωγε" γκολ

Η Σταντάρ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού ο ΠΑΟΚ είχε υποχωρήσει αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Στο 40' της αναμέτρησης μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βίτορ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Μπιά έκανε το 1-0 από τα έντεκα βήματα, παραβιάζοντας την εστία του Γιακουμή, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε περάσει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές.

Σαν γενικό συμπέρασμα, η εικόνα το ΠΑΟΚ ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Έδειξε ότι είναι μία συμπαγής ομάδα, αφού δεν απειλήθηκε σοβαρά σε κανένα σημείο από τους Βέλγους, ενώ έδειξε να έχει καθαρό αγωνιστικό πλάνο μέσα στο γήπεδο. Προδόθηκε απλά από ένα τζάμπα πέναλτι που έκανε ο Βίτορ προς το τέλος του ημιχρόνου.

Άλλη ενδεκάδα από Άγγελο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αγγελο Αναστασιάδη να αλλάζει εννιά παίκτες. Στο τέρμα ήταν ο Μελίσσας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κίτσιου, Μαντούρο, Σκόνδρας και Παναγιωτούδης. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Πολύζος και Σαββίδης έχοντας δεξιά τους τον Γκολάσα και αριστερά τους τον Πόποβιτς. Μπροστά ο Κουλούρης αγωνίστηκε λίγα μέτρα πίσω από τον Στέφανο Αθανασιάδη. Μάλιστα, στο 86' λεπτό του αγώνα ο Τζανδάρης ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Σαββίδη που αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Από την άλλη η Σταντάρ Λιέγης δεν έκανε αλλαγή στην ανάπαυλα.

Φρεσκάδα, πίεση και... γκολ

Ο ΠΑΟΚ όπως και στο πρώτο μέρος, κυρίως λόγω των αλλαγών του Αναστασιάδη αυτήν τη φορά, είχε τον πρώτο λόγο μέσα στο γήπεδο. Οι νεοεισελθόντες έτρεξαν, πίεσαν, κέρδισαν μονομαχίες και έκλεισαν τους Βέλγους στα καρέ τους. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν η καλή ευκαιρία που έχασε ο "Δικέφαλος" στο 57'. Ο Σαββίδης πάσαρε στον Μαντούρο, ο Ολλανδός έστρωσε στον Πόποβιτς, μετά το σουτ του νεαρού που κόντραρε, ο Σαββίδης βρέθηκε σε θέση βολής στο σημείο του πέναλτι, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Σταντάρ και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 60' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Οι παίκτες του Αναστασιάδη συνεργάστηκαν άψογα. Ο Σαββίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης κινήθηκε πολύ ωραία χωρίς την μπάλα, τράβηξε παίκτες και ο Κουλούρης ισοφάρισε με πολύ ωραίο σουτ σε πρώτο χρόνο.

Άμεση απάντηση από την Σταντάρ

Ο ΠΑΟΚ, όπως και στο πρώτο μέρος άρχισε να κατεβάζει στροφές, γεγονός απόλυτα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για το πρώτο φιλικό της σεζόν. Στο 63' ο Βαν Νταμ έχασε τεράστια ευκαιρία για την Σταντάρ, αφού βρέθηκε μόνος του, έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ κοντά. Στο 68' οι Βέλγοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπία βγήκε τετ α τετ με τον Μελισσά, τον νίκησε και έκανε το σκορ 2-1 υπέρ της Σταντάρ. Οι Βέλγοι συνέχισαν να απειλούν από εκείνο το σημείο και έπειτα την εστία του ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν βρήκαν το τρίτο γκολ. Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 89' με τον Κίτσιου, αλλά ο τερματοφύλακας της Σταντάρ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ κρατώντας έτσι το σκορ στο 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό.

ΠΑΟΚ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Γιακουμής, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ποζατζίδης, Τζανδάρης, Μαντούρο, Μάρτενς, Κωνσταντινίδης, Πόζογλου, Παπαδόπουλος

ΠΑΟΚ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μελίσσας, Κίτσιου, Σκόνδρας, Μαντούρο, Παναγιωτούδης, Πολύζος, Σαββίδης, Γκολάσα, Πόποβιτς, Κουλούρης, Αθανασιάδης

Σταντάρ Λιέγης: Τουράμ, Μίλιτς, Τεσέιρα, Αρσλάνατζικ (76' Ατζάρεβιτς), Σταμ (80' Γιασάρ), Μπια (80' Μιλόσεβιτς), Βαν Νταμ (70' Φιόρε), Λουμάντζα, Καρσελά (80' Τσβέιμπα), Μπομπό (73' Όνο), Εζεκιέλ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ