ΠΑΟΚ

"Σκληρές" ποινές σε 29 οπαδούς

"Σκληρές" ποινές σε 29 οπαδούς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το μικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους του 29 από τους 40 οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τον Ιούνιο του 2012.

Μία υπόθεση που κρατά ανοιχτή εδώ και τέσσερα χρόνια και αφορά σε μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του Ιουνίου του 2012 που είχε οδηγήσει στη σύλληψη 153 οπαδών του ΠΑΟΚ και την παραπομπή 40 εξ' αυτών σε δίκη, παρουσίασε εξέλιξη την Δευτέρα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε τους 29 από τους 40 κατηγορούμενους ένοχους και για τους υπόλοιπους 11, είτε έπαυσε την ποινική δίωξη, είτε τους αθώωσε.

Ειδικότερα, επέβαλε ποινές, από 17 έτη κάθειρξη έως 3 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή. Έξι οπαδοί καταδικάστηκαν με καθείρξεις και οι υπόλοιποι με φυλακίσεις.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ποινές αφορούν σε αδικήματα μη αθλητικής φύσης, όπως "ληστεία κατ’ εξακολούθηση" μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "κατοχή ναρκωτικών, για ιδία χρήση", "διάθεση ναρκωτικών ουσιών", "οπλοκατοχή".

Για αδικήματα που σχετίζονται με αθλητικούς λόγους, υπήρξε αθώωση. Συγκεκριμένα, δύο από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν για την "απόπειρα ανθρωποκτονίας" (πετάχθηκαν πυρσοί σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο με οπαδούς του Άρη στο Δερβένι Θεσσαλονίκης).

Ακόμη, αθωώθηκαν όλοι όσοι κατηγορούνταν για διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν σε συνδέσμους της ομάδας, όπου πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της Αστυνομίας.Οι 27 αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, σε Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων. Δύο ήταν ήδη έγκλειστοι για άλλα αδικήματα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ