ΠΑΟΚ

"Σαν πατέρας μας ο Αναστασιάδης"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ
Τζανδάρης MOTIONTEAM

Το εγκώμιο του Αγγελου Αναστασιάδη έπλεξε ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ, Φάνης Τζανδάρης. Διαβάστε τι δήλωσε για το πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο.

Για τον Αγγελο Αναστασιάδη αλλά και τις... ιδιαίτερες λέξεις που χρησιμοποιεί στις οδηγίες που δίνει, μίλησε ο Φάνης Τζανδάρης. Ο νεαρός ακόμη αναφέρθηκε στον δανεισμό του ενώ ζήτησε ο κόσμος να έχει υπομονή με τους "μικρούς" του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ποιες είναι οι διαφορές της φετινής προετοιμασίας σε σχέση με τις προηγούμενες που έχεις πάρει μέρος;

"Στον προπονητή. Στην παρουσία του Αναστασιάδη. Ο προπονητής μας, είναι σαν πατέρας για εμάς. Μας δίνει οδηγίες και στις προπονήσεις και στις ομιλίες μας καθοδηγεί για να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Θέλει να χτίσει μια νέα ομάδα και μας βοηθά έτσι ώστε να τα καταφέρουμε".

Οταν ο Αναστασιάδης λέει την λέξη "πεθαμένο", πως αισθάνεσαι;

"Νομίζω ότι το κάνει για να μας ξυπνήσει, να μας δώσει κίνητρο, να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να μην σταματάμε να γινόμαστε καλύτεροι".

Φαίνεται πως στέκεσαι πολύ στην παρουσία του Αναστασιάδη.

"Πέρσι η ομάδα είχε καλύτερο ρόστερ, δαπάνησε πολλά χρήματα αλλά δεν τα πήγε καλά σε ότι αφορά τους στόχους που είχε θέσει. Φέτος με τον προπονητή που έχουμε, αισθανόμαστε ότι μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Μας έχει συνέχεια από κοντά, είμαστε μια νέα ομάδα και θέλει να μας "στρώσει". Οι διαφορές είναι μεγάλες σε σχέση με πέρσι. Είμαστε πολλοί νέοι παίκτες αλλά και αποφασισμένοι να πετύχουμε".

Ποια στοιχεία που προσπαθεί να σας περάσει μέσα από τις προπονήσεις ο Αναστασιάδης;

"Να μην αφήνουμε καμιά φάση χωρίς να την παλέψουμε και να την διεκδικήσουμε. Θέλει να παίζουμε την μπάλα κάτω να μην την διώχνουμε και μέσα από πάσες να προσπαθούμε να σκοράρουμε. Αυτό που κρατώ είναι ότι θέλει να τα δίνουμε όλα και να μην θεωρούμε ότι υπάρχει μπαλιά χαμένη".

Στην προπόνηση της Πέμπτης ο προπονητής ζητούσε όλοι μαζί να αμύνεστε.

"Έτσι ακριβώς. Η άμυνα δεν είναι δουλειά μόνο των τεσσάρων πίσω και του τερματοφύλακα. Όλη η ομάδα αμύνεται και όλη επιτίθεται. Θα πρέπει να λειτουργούμε ως ομάδα".

Υπάρχουν πολλοί παίκτες στη θέση που παίζεις. Αυτό σε αγχώνει;

"Όχι σε καμιά περίπτωση. Αυτό πρέπει και μου δίνει κίνητρο. Δεν μπορώ ποτέ να αισθάνομαι σίγουρος ότι πέτυχα κάτι. Αν αναπαυτώ τότε δε θα βελτιωθώ. Η παρουσία και άλλων παικτών είναι ένα κίνητρο για μένα να τους ανταγωνιστώ και να κερδίσω τη θέση".

Είναι ντεσαβαντάζ η παρουσία πολλών νέων ηλιακά παικτών με την έννοια πως απουσιάζει η εμπειρία;

"Μπορεί η έλλειψη εμπειρίας από τα νέα παιδιά πράγματι να είναι πρόβλημα. Και εγώ για παράδειγμα το αισθάνομαι αυτό αν και έχω πάει δυο φορές δανεικός. Αλλά από την άλλη, έχουμε έμπειρους παίκτες όπως ο Μαντούρο ενώ σύντομα κοντά μας θα είναι και ο Τζιόλης με τον Σαλπιγγίδη. Πέρσι για παράδειγμα στα φιλικά που αγωνίστηκα, είχα τον Λάζαρ αλλά και τον Κάτσε να με καθοδηγούν και αυτό είναι σημαντικό".

Πώς άρχισες το ποδόσφαιρο;

"Εγώ άρχισα ποδόσφαιρο από τον Ιάσωνα Αυγής. Παίξαμε στο α' ερασιτεχνικό και στην Α1 με είδε ο Μαλιούφας και με έφερε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Εκεί φυσικά με βοήθησαν πολλοί άνθρωποι και ευχαρίστησα τον Θεό που πήγα στον ΠΑΟΚ. Αρχικά έπαιξα στις μικρές ομάδες, έπαιξα στην Κ20. Εκεί τραυματίστηκα στον χιαστό αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με βοήθησαν και με βοήθησαν και τους ευχαριστώ. Με τον καιρό αντιλήφθηκα ότι έχω δυνατότητες και έκανα όνειρα. Με τον Μπόλόνι που με εμπιστεύτηκε ένιωσα ακόμη πιο δυνατός. Δεν έχω φτάσει στην κορυφή αλλά είμαι εδώ και το χαίρομαι. Εδώ παρακαλώ τον Θεό να με φωτίσει, να βγάλω τα πράγματα που μου ζητά ο προπονητής και να καταφέρουμε ότι δεν καταφέραμε πέρσι".

Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;

"Για μένα το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, για μένα είναι η ζωή μου".

Στις ακαδημίες τι ήταν πρώτο πράγμα που σου έμαθαν;

"Να έχουμε αγωνιστικότητα, κάθε φορά να ματώνουμε την φανέλα και να εκτιμήσουμε ότι αγωνιζόμαστε σε μια μεγάλη ομάδα".

Στον ΠΑΟΚ πολλές φορές υπάρχουν και δύσκολες καταστάσεις με αποδοκιμασίες...

"Αν δεν έχεις κουράγιο και καρδιά δεν μπορείς να παίξεις μπάλα. Θα έρθουν και οι ήττες αλλά πρέπει και αυτές να τις διαχειριστείς. Η ουσία είναι πως ο κόσμος θα πρέπει να έχει υπομονή με εμάς γιατί είμαστε νέα ομάδα".

Σε βοήθησε ο δανεισμός σου;

"Και στην Επανωμή και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, δεν είχα δεδομένη τη θέση στην ομάδα. Έπρεπε να παλέψω σκληρά για να αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα που έχει πολύ δύναμη και αυτό βοηθά έναν ποδοσφαιριστή".

Είναι πλεονέκτημα για σένα το ότι έχεις κάνει και άλλες προετοιμασίες με την πρώτη ομάδα;

"Πράγματι έχω κάνει και άλλες προετοιμασίες με τον ΠΑΟΚ αλλά για μένα κάθε νέα είναι και μια καινούρια αρχή. Προέρχομαι από δανεισμό, αλλά ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω και να παραμείνω εδώ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ