ΠΑΟΚ

Σαλπιγγίδης, ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ έφτασε τα 100

Σαλπιγγίδης, ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ έφτασε τα 100

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει πετύχει σημαντικά τέρματα στην Ευρώπη τα οποία αποδείχθηκαν καθοριστικά. Tο "Sport24.gr" θυμάται τα επιτεύγματα του "Σάλπι" που έφτασε τα 100 γκολ! Δείτε videos.

Ο φορ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έχει πετύχει καίρια γκολ στην Ευρώπη, όπως αυτό με την Αλκμαάρ το βράδυ της Πέμπτης (3/10) που έδωσε πολύτιμο βαθμό στον ΠΑΟΚ, ενόψει τη συνέχεια στους ομίλους του Europa League. Ο "Σάλπι" σκόραρε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή.

Βέβαια, ο επιθετικός του "Δικεφάλου" έχει πετύχει κι άλλα τέρματα στην Ευρώπη που αποδείχθηκαν πολύ σημαντικά.

Ένα από τα γκολ του "Σάλπι" που θυμούνται όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν αυτό κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην Κροατία στις 15/12/2010. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης το τέρμα που έδωσε στο "Δικέφαλο" τη νίκη.

Βέβαια, δεν μπορεί να ξεχαστεί και το τέρμα του Σαλπιγγίδη στο "Γουάιτ Χαρ Λέιν" όταν ο ΠΑΟΚ στις 30/11/2011 "απέδρασε" με τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ με σκορ 1-2. Ο επιθετικός του "Δικεφάλου" είχε ανοίξει το σκορ με μία υπέροχη κεφαλιά.

Ο Σαλπιγγίδης, όμως, έχει πετύχει κι άλλα γκολ στα ευρωπαϊκά ματς του ΠΑΟΚ. Ο φορ του "Δικεφάλου" είχε σκοράρει στο 3-3 κόντρα στον Άγιαξ στην Τούμπα, είχε πετύχει δύο γκολ στην Ιρλανδία κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς, όταν οι "ασπρόμαυροι" είχαν κερδίσει με σκορ 1-3.

100άρης ο "Σάλπι"

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει αναφορά για το γεγονός πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έφτασε τα 100 τέρματα με τη φανέλα του "Δικεφάλου".

Τα 100 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έφτασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Η ΠΑΕ αναφέρει:

"Τον Σεπτέμβριο του 1999 μόλις είχε κλείσει τα 18 του χρόνια. Μικρό παιδί ανάμεσα σε άνδρες, ετοιμαζόταν να δει το όνειρό του να πραγματοποιείται. Να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το ντεμπούτο του έμελλε να είναι σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κόντρα στη Λοκομοτίβ Τιφλίδας. Μπήκε στην Τούμπα αντί του Ζήση Βρύζα και μέσα σε 28’ πρόλαβε να κάνει ό,τι ξέρει πολύ καλά. Να πετύχει γκολ. Το πρώτο του.

Εκτοτε μεσολάβησαν πολλά. Εκείνος ο αγωνιστικά θρασύς πιτσιρικάς απέκτησε όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Μόνο ένα πράγμα δεν άλλαξε. Η συνεπέστατη σχέση του «Σάλπι» με τα αντίπαλα δίχτυα. Το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αλκμααρ δεν ήταν σημαντικό μόνο για βαθμολογικούς λόγους. Ηταν και σημαδιακό. Το 100ο γκολ του αρχηγού του ΠΑΟΚ με τη φανέλα με το Δικέφαλο. Πάλι σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Διότι, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κάθε μικρή λεπτομέρεια έχει τη δική της σημασία και όλες μαζί σχηματίζουν μια μεγάλη καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν.

Η Αλκμααρ, άλλωστε, είναι ο αγαπημένος του αντίπαλος στην Ευρώπη. Όποτε τη βρίσκει μπροστά του την… περιποιείται. Τρεις φορές έχει παίξει ο ΠΑΟΚ με τους Ολλανδούς, τρία γκολ έχει ο Σαλπιγγίδης. Ενα σε κάθε ματς. Είπαμε, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ειδικά ο Σαλπιγγίδης".

*Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ