ΠΑΟΚ

Σαλπιγγίδης: "Δεν έχει αναπληρωματικούς ο ΠΑΟΚ"

Σαλπιγγίδης: "Δεν έχει αναπληρωματικούς ο ΠΑΟΚ"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για το βάθος στο έμψυχο δυναμικό του ΠΑΟΚ, το ντέρμπι με Παναθηναϊκό για το οποίο ζει όλη η Θεσσαλονίκη και το χωρίς σταματημό πρόγραμμα αγώνων για τον ίδιο.

Την πεποίθησή του ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει τις δύο νίκες που απαιτούνται για να προκριθεί στους "32" του Europa League εξέφρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε συνέντευξή του στους απεσταλμένους του ελληνικού Τύπου στη Φλωρεντία.

Ο διεθνής επιθετικός μίλησε, ακόμη, για το βάθος του ρόστερ του "Δικεφάλου", την προσπάθεια που θα κάνουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να δικαιώσουν τις προσδοκίες του κόσμου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την γεμάτη υποχρεώσεις σεζόν που έχει ο ίδιος.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν "σκασμένοι" μετά τη λήξη του ματς, παρότι πήραν την ισοπαλία από την Φιορεντίνα: "Ναι κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Γιατί όταν καταφέρνεις να προηγηθείς και στα τελευταία λεπτά σε ισοφαρίζει ο αντίπαλος, σου μένει η πικρία γιατί θα μπορούσες να είχες φύγει με την νίκη. Αλλά από την άλλη, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας εμείς θα μπορούσαμε να το είχαμε χάσει νωρίτερα. Θεωρώ ότι και με την ισοπαλία είμαστε ευχαριστημένοι".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει στους "32" του Europa League: "Είναι στις δυνατότητές μας να τα καταφέρουμε. Μπορεί η ομάδα να πάρει τις δυο νίκες και να ακολουθήσει την Φιορεντίνα στην επόμενη φάση. Αλλά θα πρέπει αυτό να το κάνουμε πράξη κερδίζοντας τους δυο επόμενους αγώνες".

Για τα δύο διαφορετικά ημίχρονα του ΠΑΟΚ στο "Αρτέμιο Φράνκι": "Η αλήθεια είναι ότι το φοβηθήκαμε το παιχνίδι στην αρχή. Η Φιορεντίνα ήταν πολύ ανώτερη από εμάς. Ο προπονητής άλλαξε πολλά πράγματα για να βρει το ιδανικότερο. Φυσικά με τις αλλαγές του προπονητή και εμείς αλλάξαμε πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και σταθήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο."

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ανταποκρίνεται πάντα θετικά σε μεγάλα ευρωπαϊκά ματς: "Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε έντεκα παίκτες και μετά δεν έχουμε κάτι. Έχει βάθος η ομάδα, έχει καλόρόστερ και θα είμαστε καλύτεροι. Δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί στην ομάδα μας. Απλά υπάρχουν κάποιοι πιο έτοιμοι και κάποια παιδιά που είχαν ατυχίες με τραυματισμούς. Όλοι είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα".

Για το αν συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια στην Ιταλία παρά τα συνεχή ματς: "Υπήρχε και μια μέρα παραπάνω στη διάθεση μας. Άλλο είναι να έχεις τρεις μέρες ενδιάμεσα σε δυο αγώνες και άλλο τέσσερις. Επίσης θεωρώ ότι βοήθησε το ότι έπαιξαν κάποια παιδιά που ήταν ξεκούραστα. Αλλά αν συνεχίζαμε την εμφάνιση του πρώτου μέρους και στο δεύτερο θα λέγαμε άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή..."

Για τα κέρδη από το 1-1 με την Φιορεντίνα: " Πρώτα απ΄ όλα το ότι κερδίσαμε μια ακόμη ευκαιρία για να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Επίσης κερδίσαμε και άλλα παιδιά που ήρθαν από πίσω και περίμεναν την ευκαιρία τους. Έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Έχουμε δύσκολη συνέχεια, χρειαζόμαστε όλα τα παιδιά γιατί είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις με συνεχόμενους αγώνες".

Για το δικό του non stop πρόγραμμα, αφού έρχονται αγώνες της Εθνικής: "Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για μένα, αλλά προσπαθώ να ανταποκριθώ όσο το δυνατόν καλύτερα. Υπάρχουν στιγμές που δεν έχω φρεσκάδα, δεν είμαι αυτός που θέλω να είμαι, αλλά προσπαθώ πάντα για το καλύτερο".

Για τις 97 ευρωπαϊκές συμμετοχές του πλέον και το γεγονός ότι ξεπέρασε τον Κώστα Κατσουράνη που έχει 96 και κυνηγά Καραγκούνη (102) και Νικοπολίδη (104): "Χαίρομαι που άφησα έναν φίλο πίσω όπως είναι ο Κώστας. Απλά εύχομαι να έχω υγεία, δεν ξέρω πόσο θα πάει ο αριθμός, αλλά το σημαντικό είναι να έχω την υγειά μου και να συνεχίζω να προσφέρω στην ομάδα".

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στους ρυθμούς του οποίου ζει η Θεσσαλονίκη: "Η πόλη ζει για το ματς αυτό και ελπίζω να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου. Θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή, δεν πρέπει να θριαμβολογούμε από την 8η αγωνιστική. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε εκεί στην κορυφή και να συνεχίζουμε πάντα με νίκες. Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα όπως όλοι τα θέλουμε. Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ