ΠΑΟΚ

Ροντρίγκες: "Ο ΠΑΟΚ είναι για σπουδαία πράγματα"

Ροντρίγκες: "Ο ΠΑΟΚ είναι για σπουδαία πράγματα"
Ροντρίγκες ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκάρι Ροντρίγκες κάνει τον απολογισμό της σεζόν, μιλά για Ίβιτς, Τούντορ, Μακ και ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ των πιο κομβικών παικτών του ΠΑΟΚ στην πορεία προς τα προκριματικά του Champions League συγκαταλέγεται ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, πέτυχε σημαντικά γκολ (με κορυφαία αυτά κόντρα σε ΑΕΚ και παναθηναϊκό στα πλέι οφ) που τον καθιστούν μία μονάδα πάνω στην οποία και ο σύλλογος και ο κόσμος επενδύουν πολλά για τη συνέχεια.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα, ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε τον απολογισμό της σεζόν σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα "Metrosport".

Αρχικά, τόνισε: "Ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Οι προσωπικοί στόχοι που είχα θέσει ήταν να βελτιώνομαι καθημερινά για να βοηθήσω την ομάδα. Τελικά τα πράγματα πήγαν καλά. Πήραμε το εισιτήριο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που κανείς δεν περίμενε μετά το κακό μας ξεκίνημα. Αν και στο μυαλό μου πίστευα ότι μπορούμε να κατακτήσουμε περισσότερα πράγματα και να πάμε καλύτερα στη διάρκεια της οεζόν.Δεν αντέχω να βλέπω μια τέτοια ομάδα να μην πρωταγωνιστεί. Οι προσδοκίες μου είναι μεγάλες. θέλω να κατακτήσω ένα τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Όλοι γνωρίζουν άτι εδώ και καιρό ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει έναν τρόπαιο και μια ομάδα αυτού του επιπέδου αξίζει να κερδίζει περισσότερα.Είναι απογοητευτικό να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και να αντιλαμβάνεσαι κάποια στιγμή ότι χάνεις τις ελπίδες σου να κατακτήσεις κάτι μεγάλο.Δεν είναι μια ομάδα που αντέχει να είναι ας πούμε στη μέση της βαθμολογίας. Στο μυαλό όλων έχει τις δυνατότητες να πετύχει σπουδαία πράγματα".

Για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ: "Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχει εγκληματικότητα και νιώθω ασφάλεια. Είναι μια πανέμορφη πόλη με ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους. Οταν ερχόμουν στην ομάδα δεν είχα καταλάβει επίσης σε πόσο μεγάλο σύλλογο θα αγωνιζόμουν. Πλέον το έχω καταλάβει. Τι κάνει ξεχωριστό τον ΠΑΟΚ; Ο τρόπος που ζεις μέσα στην ομάδα, ο κόσμος και ο ίδιος ο σύλλογος. Η αίσθηση που σου βγάζει.... Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Πρέπει να το ζεις καθημερινά για να το καταλάβεις".

Για τον Βλάνταν Ίβιτς: "Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν. Έκανε πολύ καλή δουλειά αν και ανέλαβε τπν ομάδα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Έδειξε ότι ήταν εκεί για μας και εμείς ήμασταν εκεί γι' αυτόν. Η ομάδα έγινε ένα και αυτός ήταν ο λόγος που καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ εκεί που δεν μας υπολόγιζε κανείς. Ξεκινήσαμε με μηδέν βαθμούς, με προβλήματα και χάρη στη δουλειά του 'Ιβιτς τερματίσαμε στην πρώτη θέση".

Για τον Ίγκορ Τούντορ: "Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ο Τούντορ είναι καλός προπονητής, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν είχε και τύχη. Ίσως σε μια άλλη ομάδα να τα καταφέρει καλύτερα".

Για το το πιο κομβικό ματς της χρονιάς: "Το τελευταίο ματς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Παίζαμε για κάτι σημαντικό όπως είναι ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονε Αιγκ. Όλοι ήμασταν κουρασμένοι, με πέντε παιχνίδια σε δέκα μέρες, όμως αυτό που αισθανόμασταν στη διάρκεια του αγώνα ήταν απερίγραπτο. Παίξαμε δυνατά, τα δώσαμε όλα για να πετύχουμε κάτι σημαντικό και τα καταφέραμε".

Για τους αγώνες στον τρίτο προκριματικά του Champions League: "Καμία επιλογή ή προτίμηση δεν έχω. Πρόκειται για καλές ομάδες και πιστεύω ότι όποιος και να είναι ο αντίπαλος θα γίνουν δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια".

Για τον Μακ και αν θα είναι συμπαίκτης του τη νέα σεζόν: "Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί υπάρχουν όλα αυτά τα μεταγραφικά σενάρια. Ο Ρόμπερτ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και όλοι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταλάβουν ότι παίκτες τέτοιου επιπέδου δύσκολα μένουν μακρυά από τα κορυφαία πρωταθλήματα και τις πιο μεγάλες ομάδες. Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι ο Μακ έκανε σπουδαία δουλειά στον ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν ήταν από τους καλύτερους. Εγώ προσωπικά ελπίζω να μείνει γιατί είναι σημαντικός για την ομάδα. Αν πάντως φύγει του εύχομαι τα καλύτερα".

Για το αν έγινε πιο έμπειρος και σοφός σε θέματα διαιτησίας φέτος: "Δε θέλω να μιλήσω. Αστό καλύτερα, ίσως πω πράγματα για τα οποία θα μετανιώσω".

Για την δική του παρουσία στη σεζόν: "Πάντα βάζω ψηλά τον πήχη. Θέλω να δείξω τι αξίζω. Φέτος ήταν δύσκολα. Είχα τραυματισμούς που δεν είχα αντιμετωπίσει πριν στην καριέρα μου. Ελπίζω να είμαι υγιής και να είμαι περισσότερο σημαντικός για την ομάδα από όσο ήμουν φέτος. Γνώριζα ότι ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα και είμαι χαρούμενος που πήραμε την πρώτη θέση στο CHL. Αλλά νομίζω ότι την επόμενη σεζόν μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και πρέπει να βοηθήσω. Αλλά στην παρούσα φάση νιώθω εξουθενωμένος. Όλη η ομάδα είναι κουρασμένη. Για να σου πω ειλικρινά δεν άντεχα να παίξω ούτε δυο αγώνες επιπλέον. Αλλά ευτυχώς είχαμε ένα καλό φινάλε και τώρα θα ξεκουραστούμε έτσι ώστε να αρχίσουμε με γεμάτες μπαταρίες την προσπάθεια για την νέα αγωνιστική περίοδο".

Photo Credits: Action images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ