ΠΑΟΚ

Που πήγαν τα 36.4 εκ. ευρώ του Σαββίδη

Που πήγαν τα 36.4 εκ. ευρώ του Σαββίδη
Σαββίδης

Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων γνωστοποιήθηκε το ακριβές ποσό που έχει δαπανήσει, μέχρι στιγμής, ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr αναλύει τις επενδύσεις που έγιναν (PHOTOS+VIDEO).

Μπορεί έως τώρα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να μην βλέπουν τα χρήματα που έχει δαπανήσει ο Ιβάν Σαββίδης για τον Δικέφαλο να φέρνουν τίτλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ποσά που επενδύθηκαν από τον ομογενή επιχειρηματία δεν είναι σημαντικά. Άλλωστε, δεν αφορούσαν μόνο το αγωνιστικό τμήμα.

Επιμέλεια: Χρύσανθος Δοβλέτογλου

Έχουν δοθεί λεφτά για να οργανωθούν περαιτέρω τα τμήματα υποδομής και να απλώσει ο ΠΑΟΚ τα "πλοκάμια" του σε όλες τις άκρες της Ελλάδας, για να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου της Νέας Μεσημβρίας, αλλά και για να γίνει "λίφτινγκ" σε πολλούς χώρους της Τούμπας. Πάμε, όμως, να τα δούμε αναλυτικά.

Η ανακαίνιση της Τούμπας

Από τις πρώτες παρεμβάσεις που έγιναν μετά τον ερχομό του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, ήταν στους χώρους της Τούμπας, σε συνεργασία με γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο. Μεταξύ άλλων, ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια, οι σουίτες και η αίθουσα Τύπου, ενώ για να ολοκληρωθούν οι εργασίες δαπανήθηκε πάνω από 1.000.000 ευρώ.

Που πήγαν τα 36.4 εκ. ευρώ του Σαββίδη

Το κεντρικό γήπεδο στη Νέα Μεσημβρία

Το καλοκαίρι του 2013 έγιναν εργασίες ριζικής αλλαγής του χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία, παρά την πρόθεση που υπήρχε και υπάρχει να δημιουργηθεί νέο αθλητικό κέντρο. Συγκεκριμένα, πρώτα πραγματοποιήθηκε εκσκαφή του παλαιού χλοοτάπητα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία ομαλοποίησης της επιφάνειας, προκειμένου, πλέον, το χώμα να μην είναι σκληρό σαν πέτρα. Το κόστος; Περίπου 300.000 ευρώ.

Που πήγαν τα 36.4 εκ. ευρώ του Σαββίδη

Οι Ακαδημίες

Αρκετά χρήματα έχουν δαπανηθεί και στα τμήματα υποδομής, προκειμένου να δίνουν το παρών σε μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού, αλλά και να διευρυνθεί το δίκτυο με συνεργασίες με Ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο ΠΑΟΚ διατηρεί προπονητικά κέντρα, μεταξύ άλλων, σε Κρήτη, Κομοτηνή-Ξάνθη και Καβάλα, ενώ πραγματοποιούνται και camp επιλογής ταλέντων, με τελευταίο αυτό που έλαβε χώρα στην Λαμία και στο οποίο δοκιμάστηκαν πάνω από 350 παιδιά.

Το νέο πούλμαν

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει, πλέον, καινούργιο πούλμαν για τις μετακινήσεις της ομάδας, το οποίο αγοράστηκε πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Αποτελεί ακόμη μία επένδυση του Ιβάν Σαββίδη, αφού για την απόκτησή του δαπανήθηκε το ποσό των 350.000 ευρώ.

Που πήγαν τα 36.4 εκ. ευρώ του Σαββίδη
WWW.MOTIONTEAM.GR

Το συμβόλαιο του Δώνη

Στον Ιβάν Σαββίδη έχει κοστίσει ένα πολύ σημαντικό ποσό το συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη, μετά την ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο ομογενής επιχειρηματίας αναγκάστηκε να πληρώσει όλα τα χρήματα και του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού και συνολικά, μαζί με τους συνεργάτες του Δώνη, περίπου 800.000 ευρώ. Η δικαστική διένεξη, πάντως, παραμένει ανοιχτή, μετά την απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων να κρίνουν λάθος την σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που εκδίκασε την υπόθεση.

Οι επενδύσεις στο αγωνιστικό τμήμα

Ο Ιβάν Σαββίδης δαπάνησε την σεζόν 2013-14 μεγάλα ποσά για το αγωνιστικό τμήμα, χωρίς, πάντως, να δει αντίκρισμα. Γι'΄αυτό και φέτος αποφασίστηκε το μπάτζετ να μειωθεί και να δόθούν τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος στον Αγγελο Αναστασιάδη, τον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα "προστατεύσει" τα χρήματά του.

Ας ξεκινήσουμε από τον Χουμπ Στέφενς, ο οποίος έβαλε στην τσέπη του 1,5 εκ. ευρώ για περίπου οκτώ μήνες συνεργασίας, ενώ ακούγεται ότι είχε λάβει και 1 εκ. ως πριμ υπογραφής. Από εκεί και πέρα, δόθηκαν 1 εκ. ευρώ για τον δανεισμό του Στοχ, 550.000 συν μπόνους για έξι μήνες συνεργασίας με τον Νάτχο και 1 εκ. στον Ολίσε, για 1,5 χρόνο δανεισμού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ακόμη, πλήρωσε 700.000 για φέρει τον Λούκας από την Καρπάτι στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Μαντούρο κοστίζει 550.000 ευρώ ετησίως και ο Μάρτενς 700.000, χωρίς, μάλιστα, πλέον, να βρίσκονται στα πλάνα του προπονητή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ