ΠΑΟΚ

Πόσο βαθιά θα φτάσει το χέρι του Σαββίδη;

Πόσο βαθιά θα φτάσει το χέρι του Σαββίδη;
INTIME SPORTS

Η απώλεια του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει συνέπειες και στο σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ. Τι μπορεί να κάνει ο Σαββίδης για να ανοίξει και πάλι τις κάνουλες. Το Sport24.gr αναλύει.

Σε μία χρονιά που το βασικό ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ του επενδυτή Ιβάν Σαββίδη, που γέμισε με εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της ΠΑΕ, ήταν η κατάκτηση ενός τίτλου, μόνο... ήπια δεν μπορεί να περάσει η απώλεια του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μεγαλομέτοχος του “Δικεφάλου” έχει αντιληφθεί με σκληρό τρόπο ότι οι ομάδες δεν χτίζονται μόνο με χρήματα και αυτό το συμπέρασμα τον οδηγεί και σε αλλαγή πολιτικής. Ήδη, είτε μέσω δηλώσεων (“αποδείχθηκε πώς πρέπει φτιάξουμε την υποδομή μας για να κυνηγάμε την πρωτιά”, είπε μετά το ματς με τον Αστέρα στην Τούμπα), είτε μέσω παραδοχών του σε στελέχη της ΠΑΕ (“πέρυσι με μικρότερο μπάτζετ καταφέραμε να βγούμε δεύτεροι” σημείωσε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο)έχει φροντίσει να δείξει ότι δεν έχει σκοπό να σκορπίσει αλόγιστα τα χρήματά του το φετινό καλοκαίρι.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ακριβώς επειδή δεν ήθελε να δώσει περίπου 1,5 εκ. ευρώ που του ζητούσε ο Φερνάντο Σάντος “πάγωσε” η διαπραγμάτευση με τον Πορτογάλο Ομοσπονδιακό τεχνικό, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η αποχώρηση του Γκέρμαν Τσιστιακόφ.

Ο Λιθουανός σύμβουλος της ΠΑΕ είχε συνδυάσει το όνομά του με τις πιο δαπανηρές κινήσεις των δύο τελευταίων ετών (συμφωνία με Στέφενς αντί του Ντομίνγκος την τελευταία στιγμή, δανεισμός Στοχ, συμφωνία με Νάτχο κ.α.) και η κοινή απόφαση για τερματισμό της συνεργασίας, δικαιολογείται και από το... φρένο που πατά ο Ιβάν Σαββίδης.

Στροφή ο Ιβάν θα κάνει, μόνο αν...

Πέρυσι το συνολικό μπάτζετ που διατέθηκε για τις ανάγκες της ομάδας έφθασε περίπου τα 25 εκ. ευρώ, ενώ περίπου 16 εκ. από αυτά πήγαν για να καλύψουν τις απαιτήσεις του ρόστερ. Φέτος, ακόμη ο Σαββίδης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του (πιθανόν να το κάνει αυτές τις μέρες που θα είναι και πάλι στη Θεσσαλονίκη), ωστόσο θα θεωρηθεί έκπληξη αν παραμείνει ακόμη και στα ίδια επίπεδα το διαθέσιμο ποσό.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δίνει πολύ μεγάλη αξία στοvalue for money(κοινώς να μην πετάξει άλλα χρήματα σε τρύπια λεκάνη...) και γι' αυτό έχει ήδη καταλήξει στο μοντέλο διοίκησης που θα ακολουθήσει την επόμενη σεζόν και σκέφτεται μόνο ποια άτομα θα το υπηρετήσουν.

Πάντως, υπάρχει μία σοβαρή παράμετρος που μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα και αυτή δεν είναι άλλη από την περιβόητη ρύθμιση των χρεών. Αν ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση, ενδεχομένως, ο ισχυρός άνδρας του “Δικεφάλου” να ρίξει περισσότερα χρήματα στο σχεδιασμό της νέας σεζόν, αφού πλέον η ΠΑΕ θα έχει απαλλαγεί από το μεγαλύτερο βραχνά της.

Όπως και να 'χει, οι ανακοινώσεις που θα κάνει τις επόμενες μέρες ο Σαββίδης θα δώσουν το στίγμα του τι θα δούμε τη νέα περίοδο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ