ΠΑΟΚ

Πολυεργαλείο και... δάσκαλος

Πολυεργαλείο και... δάσκαλος
INTIME SPORTS

Ο Αλβες Λίνο πέταξε το μπαλάκι στην διοίκηση τoυ ΠΑΟΚ για το θέμα της παραμονής του και εμείς στεκόμαστε στο γιατί ο Βραζιλιάνος δεν θα πρέπει να "χαθεί" για τον "Δικέφαλο" ...

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του... Ο λόγος για τον Αλβες Λίνο, ο οποίος στο περιθώριο της βράβευσής του στην εκδήλωση της NOVA, έκανε σαφές πως σκοπός του είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ.

"Θα κάτσω εδώ", είπε ο Βραζιλιάνος για το ενδεχόμενο παραμονής του στον "Δικέφαλο" και έτσι... πέταξε το μπαλάκι στην διοίκηση των "ασπρόμαυρων" για να "τελειώσει" το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως οι διοικούντες της ομάδας θα πρέπει άμεσα να αποσπάσουν την υπογραφή του Λίνο, ο οποίος, όπως και να το κάνουμε, είναι ένας υπερπολύτιμος παίκτης για τον "Δικέφαλο" και ποδοσφαιριστής-πολυεργαλείο. Μπορεί να βαδίζει στα 35 του χρόνια (τα κλείνει στις 1 Ιουνίου), αλλά δεν παύει να θεωρείται από τους πλέον ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το κάταγμα κόπωσης που τον είχε ταλαιπωρήσει παλαιότερα και που έπαιξε ρόλο ώστε μετά την αποκατάσταση του τραυματισμού να "ψάχνεται", έχει ξεπεραστεί πλέον και συχνά ο Βραζιλιάνος αποτυπώνει την κλάση του στο χορτάτι. Και είναι σημαντικό το γεγονός πως δεν έχει φθίνουσα πορεία.

Αυτό περίτρανα φαίνεται στα στατιστικά φετινής σεζόν σε σύγκριση με την περίοδο 2010-11. Στα ματς της κανονικής περιόδου ο Λίνο είναι σαφώς καλύτερος και βελτιωμένος σε συγκεκριμένες κατηγορίες, πέραν αυτής των λαθών. Επί της ουσίας δηλαδή είναι "ανεβασμένος" σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική χρονιά.

Οι πολλές δουλειές που κάνει και ο... Σταφυλίδης

Γενικώς, η αλήθεια είναι πως ο Λίνο μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και μάλλον δίκαια υπάρχει η άποψη πως δεν πρέπει να... χαθεί. Κίνδυνος-θάνατος για τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε στημένο χτύπημα έξω από την μεγάλη περιοχή, παίκτης που έχει επιθετικές αρετές παρ' ότι μπακ (σ.σ. ο Μπόλονι κάποιες φορές τον έχει χρησιμοποιήσει σαν χαφ) και ικανός με τις ενέργειές του να αλλάξει την ροή ενός αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ. Υπάρχει όμως και ένας ακόμη λόγος που μάλλον τον κάνει απαραίτητο.

Αυτός είναι ο ρόλος του... δασκάλου που έχει για τον Κώστα Σταφυλίδη. Ο τελευταίος σε δημόσια τοποθέτησή του έχει αναφέρει πως έχει μάθει πολλά από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος την νέα σεζόν θα μπορεί να πάρει ανάσες λόγω της ίδιας θέσης στην οποία αγωνίζεται ο νεαρός ποδοσφαιριστής. Ετσι, σε πολλά ματς δεν θα είναι "σκασμένος" λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών, ενώ με την εμπειρία του θα μπορεί να βοηθήσει τον Σταφυλίδη, στον οποίο ποντάρουν αρκετά στον ΠΑΟΚ. Είναι και αυτός ένας ιδιαίτερος λόγος για να παραμείνει ο Λίνο στον "Δικέφαλο"...

Εσείς διαβάστε για τις δοκιμές του Μπόλονι ενόψει Παναθηναϊκού και τις εντολές που στους παίκτες του, και το "πολυεργαλείο" που ονομάζεται Λίνο.

Σεζόν 2010-11 (στην κανονική περίοδο)

Ματς: 18

Γκολ: 2

Ασίστ: 2

Γεμίσματα: 16/85 (0,8/4,7 ανά ματς)

Μεταβιβάσεις: 146 (8,1 ανά ματς)

Λάθη: 72 (4 ανά ματς)

Κλεψίματα: 25 (1,3 ανά ματς)

Σεζόν 2011-12 (στην κανονική περίοδο)

Ματς: 24

Γκολ: 3

Ασίστ: 5

Γεμίσματα: 38/130 (1,5/ 5,4 ανά ματς)

Μεταβιβάσεις: 239 (9,9 ανά ματς)

Λάθη: 147 (6,1 ανά ματς)

Κλεψίματα: 46 (1,91 ανά ματς)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ