ΠΑΟΚ

Πέλκας: "Το Κύπελλο είναι ο πιο σημαντικός στόχος"

Πέλκας: "Το Κύπελλο είναι ο πιο σημαντικός στόχος"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Πέλκας εξηγεί τη σημασία της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας και αναλύει την ως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στις εγχώριες διοργανώσεις και στο Europa League.

Ο Δημήτρης Πέλκας πιστεύει πολύ στην κατάκτηση του Κυπέλλου και δεν το κρύβει στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Ο 22χρονος μέσος μίλησε για την ως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ και τις προσωπικές φιλοδοξίες του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την ατομική πορεία του: "Το σημαντικότερο είναι να βελτιώνεσαι βήμα-βήμα, δεν μπορείς από την μία στιγμή στην άλλη να "εκτοξευτείς". Χρειάζεται υπομονή και πολλή δουλειά. Όσο πάει καλά η ομάδα διακρίνεσαι και εσύ ως ποδοσφαιριστής. Οπότε μέσα από το σύνολο θα ανέβω και προσωπικά".

Για το γεγονός ότι η σεζόν δεν εξελίσσεται καλά για τον ΠΑΟΚ:"Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς την σεζόν και ήρθε η ώρα να ηρεμήσουμε λίγο. Στην αρχή είχαμε καλές στιγμές, αλλά μετά η ομάδα έκανε κοιλιά και είχαμε και κακές στιγμές. Όταν δεν είναι καλά τα αποτελέσματα, υπάρχει πίεση και από τον κόσμο και από τον προπονητή, κάτι που είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Πρέπει να είμαστε δεμένοι, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Όμως αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Πρέπει, πλέον, να ξεκουραστούμε, να καθαρίσει το μυαλό μας και να επιστρέψουμε καλύτεροι".

Για την ιεράρχηση των στόχων του ΠΑΟΚ στη φετινή περίοδο: "Θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος της ομάδας. Η επιθυμία μου για το 2016 είναι να πάρω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ και να δω την χαρά στο πρόσωπο του κόσμου. Θα είναι τρομερό συναίσθημα και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι και στα πλέι οφ για να βρεθούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

Για τον απολογισμό της παρουσίας του ΠΑΟΚ στοEuropaLeagueφέτος: "Θα έλεγα ότι πιο σημαντικό από την Ευρώπη είναι το πρωτάθλημα. Όπως και να έχει, όμως, μας έμεινε μια πικρία από το Europa League γιατί δεν κερδίσαμε κανένα από τα δύο ματς με την Καμπάλα. Αν τα είχαμε καταφέρει, ενδεχομένως, να προχωρούσαμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε την Κράσνονταρ να είναι τόσο καλή ομάδα. Αποδείχθηκε, τελικά, ότι ήταν πολύ δυνατή".

Για την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στο γήπεδο: "Θέλουμε συνέχεια τον κόσμο δίπλα μας. Μετά την Λοκομοτίβα υπήρχε δυσαρέσκεια, αλλά στη συνέχεια με τις εμφανίσεις μας καταφέραμε και φέραμε τους φιλάθλους στο γήπεδο. Μετά, όμως, υπήρξε ξανά γκρίνια. Πρέπει να κάνουν υπομονή και εμείς, φυσικά, να προσπαθήσουμε περισσότερο".

Για τις πολλές απώλειες βαθμών στο Πρωτάθλημα: Με Παναιτωλικό και Πανθρακικό στην Τούμπα ήταν τα δύο πιο σημαντικά ματς στα οποία χάσαμε βαθμούς. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί, μέχρι στιγμής, σε κανένα παιχνίδι. Αν είχε τώρα, για παράδειγμα, 32 βαθμούς θα ήταν διαφορετικό το συναίσθημα για εμάς. Εμείς, πάντως, χάσαμε κάποιους αγώνες που δεν έπρεπε".

Για τον τραυματισμό του πολύ καλού φίλου του Δημήτρη Κωνσταντινίδη:"Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ. Θα είμαστε δίπλα του σε ό,τι και αν χρειαστεί. Είχε πολλές ατυχίες στην καριέρα του, ενώ είναι τόσο καλός παίκτης. Ελπίζω να έχει δύναμη για να επιστρέψει δυνατότερος".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ