ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ με ταχύτητα και μυαλό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ MOTIONTEAM

Έτσι θέλει τη νέα ομάδα που ετοιμάζει ο Αναστασιάδης και το ζητάει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο από τους νεαρούς παίκτες του. Διαβάστε την απολαυστική ομιλία σε δόσεις που έκανε

Το παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης και ορισμένα λάθη που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποτέλεσαν την αφορμή για να κάνει ομιλία μακράς διάρκειας στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση ο Άγγελος Αναστασιάδης. Αρχικά, έχοντας τους παίκτες καθισμένους στο κέντρο του γηπέδου και μιλώντας τους επί μισή ώρα ασταμάτητα και στη διάρκεια τρων ασκήσεων.

Αποστολή στην Ολλανδία: Κώστας Πετρωτός

Το βασικό θέμα που έθιξε ο 61χρονος τεχνικός στα όσα είπε είναι η ταχύτητα με την οποία πρέπει να ενεργούν και να σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές του. «Το ποδόσφαιρο ολοένα γίνεται και πιο δύσκολο. Πρέπει να πασάρετε γρήγορα, να σκέφτεστε γρήγορα, να ξεμαρκάρεστε γρήγορα.

Στην εποχή μου θα ήσασταν όλοι παιχτρόνια. Εγώ είχα χώρους, στη δεκαετία του ’60 ήταν ολομόναχοι. Έπαιρναν τη μπάλα, έξυναν τη μύτη και μετά έκαναν πάσα. Άλλοι έβαζαν τα χέρια στη μέση και είχαν έναν αντίπαλο να τους μαρκάρει και επόμενος ερχόταν μετά από 3 λεπτά.

Εσείς, όμως, έχετε λίγο χώρο να δράσετε και λίγο χώρο να σκεφτείτε. Και πρέπει να κάνετε την πάσα με το σωστό τρόπο» τους είπε σε κάποια στιγμή, διακόπτοντας μία άσκηση και ακολούθησαν πολλές επι μέρους παρατηρήσεις:

- «Κάθε αντίπαλος κυνηγά μόνο τη μπάλα. Σαν το σκύλο που βλέπει τη μπάλα. Αν κάνετε τις σωστές κινήσεις μπορείτε να τον αποφύγετε. Μην την κουβαλάτε τη μπάλα. Σημασία έχει να τρέξουμε εμείς τον αντίπαλο και όχι αυτός εμάς. Δείτε τον Μέσι πώς ξεμαρκάρεται, τον Πίρλο» είπε και έδειξε κινήσεις του Πίρλο με αλλαγή του βλέμματος για να μπερδέψει τους αντιπάλους.

- «Να δίνετε στη μπάλα την απαραίτητη δύναμη και όχι παραπάνω για να μην χρειάζεται να κάνει κοντρόλ ο συμπαίκτης σας, αλλά να σουτάρει με μία. Αλλιώς ο παίκτης που θα τον κυνηγήσει, θα τον δυσκολέψει πολύ» τόνισε και φώναξε τον Γκαρσία για να δείξει στην πράξη αυτό που ήθελε να πει: «Έλα, Παύλο… πεθαμένο εδώ. Κάνε εσύ την πάσα είσαι καλός παίκτης, εγώ είμαι 61 θα κάνω αυτόν που μαρκάρει».

Οδηγίες και για το πώς να σουτάρουν

Δεν έμεινε, όμως, μόνο στις πάσες ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ανέλυσε και τον τρόπο που πρέπει να σουτάρουν στους νεαρούς παίκτες του. «Αν δεν μάθετε το σωστό τρόπο τώρα, δεν θα τον μάθετε ποτέ… Δεν σουτάρουμε με τον… κώλο (σ.σ. έδειξε πως γίνεται το λάθος με το πόδι να κουνιέται ολόκληρο, χωρίς να σπάει στο γόνατο), αλλά με το γόνατο. Μόνο τα γιαπιά σουτάρουν με τον κώλο, γι’ αυτό δεν παθαίνουν μηνίσκο. Αν σουτάρετε νε το γόνατο και διπλάσια δύναμη βάζετε και η μπάλα δεν φεύγει ψηλά πάνω από την εστία».

Οι τοποθετήσεις σε άμυνα και επίθεση

Στην αρχική ομιλία του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνονται από τους παίκτες για να καλύπτονται σωστά οι χώροι. «Με ακούτε οι… τερματολόγοι (έτσι έλεγε τους τερματοφύλακες), αν έχετε το μυαλό και καλύπτετε σωστά, θα ελέγχετε την περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για τους αμυντικούς. Εγώ στα 61 αν έχω στο μυαλό μου να καλύψω σωστά και από τον πάγκο να φύγω θα προλάβω τον αντίπαλο».

«Θα βγάλεις πετρέλαιο…», «έχεις καταρράκτη;»

Φυσικά, όπως συνηθίζει, ο Άγγελος Αναστασιάδης χρησιμοποιούσε πολλές ατάκες για να περάσει τα μηνύματα που θέλει. Σε παίκτη που έμεινε αρκετή ώρα στο ίδιο σημείο, φώναξε: «Τι κάνεις εκεί παλικάρι μου τόση ώρα; Πετρέλαιο έβγαλες…». Και λίγο αργότερα, σε ένα άλλο πιτσιρικά που δεν έδωσε τη μπάλα στο συμπαίκτη του, αφού πήρε την απάντηση «δεν τον είδα» στην ερώτηση γιατί δεν το έκανε, σχολίασε: «γιατί; Έχεις καταρράκτη;».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ