ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Τσβόλε 4-1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ DOORWERTH ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ - ΤΣΒΟΛΕ / ΦΙΛΙΚΟ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ DOORWERTH ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ - ΤΣΒΟΛΕ / ΦΙΛΙΚΟ MOTIONTEAM

Άκρως παραγωγικός και ελκυστικός ο ΠΑΟΚ φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ (4-1) την αδύναμη Τσβόλε. Σκόραραν Ρομπέρ, Γιάννου, Λίνο και Αθανασιάδης, με τα τέρματα να είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Λίγα πράγματα ο Μπαρνς

Πετυχημένο ήταν το τεστ του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Τσβόλε την Τετάρτη (18/7). Ο "Δικέφαλος" επικράτησε 4-1 της ολλανδικής ομάδας χάρη σε γκολ των Ρομπέρ, Γιάννου, Λίνο και Αθανασιάδη, σε ένα ματς που κυριάρχησε από το ξεκίνημα και το 4-4-2 με τους κεντρώους στην ευθεία "κούμπωσε" ιδανικά.

Η Τσβόλε έδειχνε να είναι εκτός κλίματος, κάτι που ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του.

Απόλυτος κυρίαρχος

Μόλις στο 2', με ωραία ενέργεια ο Αθανασιάδης μπήκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, αλλά απομάκρυναν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Τσβόλε. Στο 5' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους Ολλανδούς, όταν ο Φαν ντεν Μπεργκ έπιασε επικίνδυνη κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Κρέσιτς, όμως, να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 8' ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ και απέκρουσε με υπερένταση ο Τερ Βίλεν, ενώ στο 10' μετά από λάθος στην άμυνα της Τσβόλε, ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας απέναντι από την εστία της Τσβόλε, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Κάτσε με μακρινό σουτ να απειλήσει τον Τερ Βίλεν και στο 20' ο Ρομπέρ σέντραρε, όμως, ο Κουμαλό που έβαλε την προβολή δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε το... σφυροκόπημα και στο 23' σέντρα σουτ του Λίνο κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Στο 26' ήρθε το πρώτο γκολ για τον ΠΑΟΚ, με τον Ρομπέρ ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί ματς. Ο Γάλλος μετά από όμορφη ενέργεια όπου πέρασε δύο παίκτες της Τσβόλε σούταρε και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκεριμένα στο 35' ο Γιάννου με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ετο έγραψε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις για την επιτυχία.

Στο 37' ο Κλάους προσπάθησε να "κρεμάσει" από το κέντρο τον τερματοφύλακα της Τσβόλε, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 44' μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Λίνο ο ΠΑΟΚ βρέθηκε προηγούμενος με 3-0.

Κατέβασε ταχύτητα

Δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο μέρος. Στο 48', ωραία συνεργασία των παικτών του "Δικεφάλου" από τα αριστερά, ο Λίνο σέντραρε και ο Κλάους που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά σημείωσε το 4-0. Στη συνέχεια, έπεσε αισθητά ο ρυθμός του αγώνα και ο "Δικέφαλος" έδωσε χώρο στην ολλανδική, χωρίς, όμως, πάλι η Τσβόλε να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά.

Μετά από ένα διάστημα όπου έγινε παιχνίδι κέντρου η Τσβόλε, πάντως, σκόραρε, όταν ο Ακιλίλε στο 66' βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς και πλάσαρε σωστά μειώνοντας σε 4-1. Στο 78' ο ολλανδικός σύλλος έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ μετά από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Καϊμάλ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Γιώργος Δώνης μέχρι το 66' είχε αλλάξει όλη την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες του "Δικεφάλου" να αγωνιστούν. Ο Μπαρνς δεν ξεκίνησε βασικός, πέρασε στο ματς στο ημίχρονο, χωρίς, ούτε αυτή την φορά να κάνει την διαφορά, οπως ψάχνει ο ΠΑΟΚ για τους ξένους του.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Κρέσιτς (66' Γιακουμής), Κουμάλο (46' Στάμου), Κατσικάς (46' Ιντζίδης), Λίνο (59' Κωνσταντινίδης), Ετο (59' Αποστολόπουλος), Λάζαρ (66' Τσανδάρης), Κάτσε (46' Μπαρνς), Γεωργιάδης (59' Παναγιωτούδης), Ρομπέρ (66' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (59' Μπανγκουρά), Γιάννου (59' Πέλκας)

Η σύνθεση της Τσβόλε

Τερ Βίλεν, Φαν Πόλεν, Φαν Χίντουμ, Μπρέρσε, Ααφχες, Φαν ντεν Μπεργκ, Γκροτ, Πλουίμ, Ρένιερς, Ασεντεχ, Μπένσον

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ