ΠΑΟΚ

Παναγιωτούδης: "Ας μη βιαστεί να κρίνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ DOORWERTH ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ DOORWERTH ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ MOTIONTEAM

Ο Κώστας Παναγιωτούδης δηλώνει πως επέστρεψε για να μείνει στο "Δικέφαλο" και στην προσπάθεια που θα κάνει να πείσει τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Αποστολή στην Ολλανδία Κώστας Πετρωτός

Το ταλέντο του Κώστα Παναγιωτούδη το είχε διακρίνει μέσα από την παρακολούθηση των προπονήσεων της Κ20 ο Λάσλο Μπόλονι. Τον προώθησε, του έδωσε συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και στη συνέχεια, φεύγοντας ο Ρουμάνος, ο νεαρός μέσος πήγε για 1,5 χρόνο στον Πανιώνιο.

Μετά από 33 συμμετοχές στους Νεοσμυρνιώτες, επέστρεψε φέτος και πάλι στον ΠΑΟΚ, δίνοντας την ευκαιρία στον Άγγελο Αναστασιάδη να βάλει ένα ακόμη στοίχημα στην καριέρα του, αξιοποιώντας το ταλέντο του νεαρού παίκτη. Ο 20χρονος μίλησε στο Sport24.gr από το Όστερμπεκ της Ολλανδίας, όπου βρίσκεται με την αποστολή του ΠΑΟΚ και είχε πολλά ενδιαφέροντα να πει. Αναλυτικά

Με ποιες σκέψεις επέστρεψες από τον Πανιώνιο και ανοίγεις μία νέα σελίδα στην παρουσία σου στον ΠΑΟΚ;

"Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Πανιώνιο, γιατί εκεί πήρα κάποιες συμμετοχές και με βοήθησε να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες. Τώρα, αφήνω πίσω εκείνη τη σεζόν και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό στον ΠΑΟΚ, να δείξω το καλύτερο μου πρόσωπο στην προετοιμασία για να παραμείνω εδώ".

Ο προσωπικός σου στόχος ποιος είναι για τη νέα σεζόν. Να συμπληρώσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών, να καθιερωθείς στην ομάδα, τι ακριβώς;

"Είμαι εδώ, κάνω προετοιμασία και θέλω να μείνω εδώ, να μην φύγω από τον ΠΑΟΚ. Αυτό γνωρίζω ότι θα το πετύχω μέσα από την σκληρή δουλειά και αυτό είμαι αποφασισμένος να κάνω".

Σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι; Ποια σου ταιριάζει; Αυτή του αμυντικού χαφ ή να κινείσαι ως οκτάρι; "Μπορώ να παίξω και ως εξάρι και ως οκτάρι. Μου αρέσει η θέση "8" αλλά είμαι έτοιμος να αγωνιστώ όπου το κρίνει ο προπονητής μου"

Επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ μετά από 1,5 χρόνο, διαπιστώνεις πώς έχουν αλλάξει κάποια πράγματα; "Η οργάνωση είναι σε υψηλό επίπεδο, υπάρχουν τα πάντα από την ομάδα για εμάς τους παίκτες και αυτό σημαίνει ότι αυτή την ασφάλεια εμείς που νιώθουμε πρέπει να την ανταποδώσουμε μέσα από τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες μας".

Φέτος, στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες, σε αντίθεση με την προηγούμενη στην οποία συμμετείχες...

"Αυτή η προετοιμασία είναι η δεύτερη που κάνω με τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη είχαμε πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες που μας βοηθούσαν και ήμασταν πιο προσεκτικοί. Τώρα είμαστε σχεδόν συνομήλικοι και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γιατί δεν έχουμε εμπειρίες Μόνο με τη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.".

Έχει δουλέψει με τον Λάσλο Μπόλονι, τώρα δουλεύεις με τον Άγγελο Αναστασιάδη, δύο προπονητές που αρέσκονται να συνεργάζονται με νέα παιδιά. Βλέπεις ομοιότητες; Έχει ήδη μιλήσει με τον προπονητή σου για το ρόλο σου στην ομάδα;

"Πράγματι και οι δυο δουλεύουν με νέους παίκτες. Ο προπονητής το δείχνει και στην προετοιμασία. Θα προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που μας ζητά ο προπονητής για να μείνουμε εδώ. Δεν έχω μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο με τον Αναστασιάδη, κάνω αυτά που ζητά από όλους τους παίκτες. Ο Αναστασιάδης είναι απαιτητικός από εμάς γιατί η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Για να επιτευχθούν πρέπει να είσαι σωστός στον τρόπο παιχνιδιού και αυτό μας ζητά συνεχώς. Δε με φοβίζει ότι είμαστε πολλά νέα παιδιά. Έχουμε και έμπειρους παίκτες που θα μας βοηθήσουν να ενσωματωθούμε στην ομάδα. θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε αγώνα αφού γι' αυτό βρισκόμαστε στον ΠΑΟΚ".

Τι θα πρέπει να πετύχει φέτος ο ΠΑΟΚ για να νιώσεις ικανοποιημένος;

"Η αλήθεια είναι πως η περσινή σεζόν δεν ήταν πετυχημένη. Αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος ζητά και απαιτεί τίτλους. Αν κατακτήσουμε κάποιον φέτος θα είναι ό,τι καλύτερο όπως και το να παίξουμε στο Champions League".

Από την Παρασκευή γνωρίζετε πώς οριστικά θα παίξετε στο Europa League και άρα θα δώσετε το πρώτο επίσημο ματς στις 21 Αυγούστου. Είναι θετικό αυτό από την άποψη πώς θα έχετε αρκετό ακόμη χρόνο να δουλέψετε;

"Είναι θετικό από την άποψη ότι έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε μια που είμαστε και νέα ομάδα. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς, να κερδίσουμε και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται σε όλες τις διοργανώσεις" .

Αλήθεια, ο δανεισμός σου στον Πανιώνιο σε βοήθησε: "Στον Πανιώνιο πήρα κάποια παιχνίδια και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό αποκτώντας εμπειρίες. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα με έκαναν να γίνω πιο σκληρός χαρακτήρας και αυτό είναι ένα κέρδος. Το ότι η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία είναι μια επιτυχία και όλα αυτά τα κρατώ ως κέρδος από τον δανεισμό μου στον Πανιώνιο. Τώρα πλέον είμαι στον ΠΑΟΚ, όπου οι στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί και ξέρω ότι μόνο μέσα από τη δουλειά μπορείς να πετύχεις".

Αν μπεις στο μυαλό του οπαδού ΠΑΟΚ θα ανησυχούσες από το γεγονός πώς στην ομάδα δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες μεταγραφές;

"Αν το δεις από την πλευρά του οπαδού, είναι ανησυχητικό το ότι η ομάδα δεν έχει ολοκληρωμένο ρόστερ. Αλλά από την άλλη είναι καλό να μην βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα. Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, δεν έχουμε παίξει φιλικά. Εμείς θα δουλέψουμε για να βγάλουμε την ομάδα ασπροπρόσωπη".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ