ΠΑΟΚ

Παίζει άμυνα επί Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ

Παίζει άμυνα επί Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Επί των ημερών Γ.Χ. ο ΠΑΟΚ δέχεται κατά μέσο όρο τις μισές τελικές προσπάθειες από τους αντιπάλους του σε σχέση με τα ματς πριν αναλάβει ο 43χρονος τεχνικός.

Ενα από τα βασικά ζητούμενα που πρέπει να βελτιώσει στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι η αμυντική λειτουργία του "Δικεφάλου". Μέσα στην σεζόν οι "ασπρόμαυροι" έχουν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν και έχουν χαθεί πολλοί βαθμοί λόγω των πολλών τερμάτων που έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ.

Τα πολλά τέρματα, φυσικά, ήταν αποτέλεσμα των αρκετών τελικών προσπαθειών που έκαναν οι αντίπαλοι του "Δικεφάλου" και κάπως έτσι "έρχονταν" τα γκολ γι' αυτούς αφού ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο "σφιχτός" αμυντικά.

Μπορεί το δείγμα γραφής να είναι μικρό στο διάστημα που είναι προπονητής των "ασπρόμαυρων" ο Γεωργιάδης, αλλά είναι γεγονός πως υπάρχει ένα... θετικό στοιχείο όσον αφορά το πώς συμπεριφέρεται ο "Δικέφαλος" στα μετόπισθεν.

Αυτό έχει να κάνει με το ότι πλέον δεν δέχεται τόσες τελικές προσπάθειες όσες δεχόταν παλαιότερα. Συγκεκριμένα στα ματς με Εργοτέλη, Πανθρακικό και Ξάνθη ο ΠΑΟΚ συνολικά δέχτηκε 12 τελικές προσπάθειες, δηλαδή 4 ανά αγώνα.

Στις 4 τελικές ανά ματς οι αντίπαλοι αντί 8,9 που ήταν πριν

Πριν αναλάβει ο Γεωργιάδης, ο ΠΑΟΚ στα 26 προηγούμενα ματς που είχε δώσει στη Σούπερ Λίγκα (σ.σ. δεν υπολογίζεται φυσικά το ματς με την Νίκη Βόλου το οποίο ο "Δικέφαλος" πήρε στα χαρτιά) δεχόταν 8,9 τελικές προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι.

Πλέον, δηλαδή, έχουν πέσει λίγο κάτω από το μισό οι τελικές προσπάθειες των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (δηλαδή 4 τελικές ανά ματς επί των ημερών του Γεωργιάδη αντί 8,9 που ήταν πριν) την περίοδο που είναι προπονητής στην ομάδα ο Γεωργιάδης, ο οποίος γενικώς δίνει βάρος στην αμυντική συμπεριφορά των "ασπρόμαυρων".

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια (Εργοτέλη, Πανθρακικό και Ξάνθη) ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί συνολικά τέσσερα γκολ αλλά το ένα ήταν με πέναλτι (στο ματς με τον Πανθρακικό) και το άλλο προήλθε καθαρά από ατομικό λάθος του Γιώργου Τζαβέλλα (στο ματς με την Ξάνθη).

ΔραΟυσιαστικά δύο ήταν τα γκολ που ομαδικά ο "Δικέφαλος" δεν λειτούργησε καλά με αποτέλεσμα να παραβιαστεί η εστία του. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ αμυντικά είναι πλέον... καλά αλλά η μείωση των τελικών προσπαθειών των αντιπάλων του, είναι ένα θετικό στοιχείο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ