ΠΑΟΚ

Όταν οι ΠΑΟΚτσήδες ανέβηκαν στα... τανκς!

Όταν οι ΠΑΟΚτσήδες ανέβηκαν στα... τανκς!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ρετρό ιστορία, με αφορμή τον αγώνα του ΠΑΟΚ στην Βέροια. Δεκέμβριος 1998, ο "Δικέφαλος" αντιμετώπισε εκτός έδρας την "βασίλισσα του Βορρά", όμως,βίωνε παρενέργειες απόντέρμπι με τον Ολυμπιακό! (VIDEO)

Το αξέχαστο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που έγινε στις 31 Οκτωβρίου του 1998 δεν έληξε ποτέ. Ήταν τότε που οι αποφάσεις του διαιτητή, Γιάννη Παπαπέτρου, εξόργισαν τους οπαδούς του "Δικεφάλου", οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο, προπηλάκισαν τους διαιτητές, που διέκοψαν τον αγώνα. Όπως ήταν λογικό, η συνέχεια του ντέρμπι μεταφέρθηκε στα δικαστήρια!

Επιμέλεια: Χρήστος Κομνηνακίδης

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή έγινε γνωστή περίπου έναν μήνα αργότερα (!) και πιο συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου και ήταν εξοντωτική για τον ΠΑΟΚ.

Αφαίρεση τριών βαθμών, πέντε (5) αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και κατοχύρωση του ντέρμπι στον Ολυμπιακό με σκορ 2-0. Όπως ήταν λογικό αυτή εξόργισε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ετοίμασαν άμεσα κινήσεις διαμαρτυρίας.

Μία από αυτές έλαβε χώρα στις 5 Δεκεμβρίου του 1998 στα διόδια των Μαλγάρων, όταν χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονταν καθ' οδόν για την Βέροια, όπου ο "Δικέφαλος" θα αντιμετώπιζε την τοπική ομάδα για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Όταν οι ΠΑΟΚτσήδες ανέβηκαν στα... τανκς!

Ας θυμηθούμε τι ανέφερε το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκείνη την ημέρα:

"Θεσσαλονίκη, 05/12/1998 (MΠΕ)

Για τρεις περίπου ώρες, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ απέκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στα διόδια των Μαλγάρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξοντωτική τιμωρία που τους επέβαλε ο αθλητικός δικαστής για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό.

Περισσότεροι από 2.000 ΠΑΟΚτσήδες σταμάτησαν την κυκλοφορία στην εθνική οδό, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό "Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ". Γύρω στις 12:30 το μεσημέρι από τα διόδια των Μαλγάρων πέρασε το πούλμαν που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ και καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς. Ο αρχηγός, Γιώργος Τουρσουνίδης, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κόσμο που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους και τους υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή, όμως δεν χρειάστηκε η επέμβαση τους καθώς ο αποκλεισμός του εθνικού δρόμου έληξε ομαλά.

Στη συνέχεια, οι φίλοι του "Δικεφάλου" ελευθέρωσαν το δρόμο και αναχώρησαν για την Βέροια, προκειμένου να παρακολουθήσουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την τοπική ομάδα για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος".

Μάλιστα, όπως βλέπετε στην φωτογραφία από εκείνη την ημέρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ανέβηκαν σε ένα άρμα μάχης που έτυχε (!) να περνά εκείνη την ώρα από το σημείο! Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο "Δικέφαλος" κέρδισε την Βέροια σε εκείνο το παιχνίδι με σκορ 2-1...

Όταν οι ΠΑΟΚτσήδες ανέβηκαν στα... τανκς!

Το αποτέλεσμα της έφεσης...

Για την ιστορία, μετά την έφεση που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ η ποινή του μειώθηκε από πέντε σε τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, δεν του αφαιρέθηκαν βαθμοί, του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000.000 δραχμών και έχασε το παιχνίδι από τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1!

Τα στιγμιότυπα του ντέρμπι με διαιτητή τον Παπαπέτρου

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ