ΠΑΟΚ

Ονιέικε: "Εχω καλό προαίσθημα για τον ΠΑΟΚ"

Ονιέικε: "Εχω καλό προαίσθημα για τον ΠΑΟΚ"
Ονιέικε

Ο νέος γυμναστής του ΠΑΟΚ, Τσίμα Ονιέικε, μίλησε για την απόφασή του να δουλέψει στον ΠΑΟΚ και την συνεργασία του με τον Χουμπ Στέφενς (videos)

Ο Τσίμα Ονιέικε αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να δουλέψει στον ΠΑΟΚ και τις πρώτες ημέρες συνεργασίας του με τον Χουμπ Στέφενς.

Αναλυτικά όσα είπε από την Αυστρία:

Αποστολή στην Αυστρία: Στέργιος Αναστασιάδης

Για την πορεία του στο ποδόσφαιρο: "Ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο όταν ήμουν 18 χρονών. Έπαιξα τρία χρόνια στην Χάρλεμ, μετά στις Ντορντρεχτ, Εξέλσιορ, Φένλο, Τοπ Ος και Καμπούρ. Ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για 13 χρόνια, ενώ πριν καν ξεκινήσω να παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο, παρακολούθησα μία σχολή αθλητισμού με αντικείμενο το ποδόσφαιρο, τον στίβο, τη φυσική κατάσταση και την αποθεραπεία αθλητών. Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο στα 31 μου, ξεκίνησα μια δική μου εταιρία που αφορούσε την αποθεραπεία αθλητών. Δούλεψα με πολλούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τενίστες, παίκτες του χόκει. Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Πριν από μερικά χρόνια δούλευα με πολλούς Ρώσους διεθνείς ποδοσφαιριστές και έτσι μου έγινε μια πρόταση από τον τεχνικό διευθυντή της Ανζί. Δούλεψα 2,5 χρόνια στην Ανζί και φέτος ξεκίνησα να εργάζομαι στον ΠΑΟΚ".

Για το κίνητρο του που τον οδήγησε να έρθει στον ΠΑΟΚ: "Γνώριζα τον Ζέρμαν Τσιστιακόφ από την Ανζί. Ακόμα και όταν έφυγε από την Ανζί, διατηρήσαμε μια επικοινωνία και μου μιλούσε με τον ΠΑΟΚ. Μου έκανε πρόταση να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη όταν τελείωσε το συμβόλαιό μου με την Ανζί, για να δω την πόλη, την ομάδα, το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις. Την ίδια εβδομάδα που ο ΠΑΟΚ υπέγραψε με τον Χούμπ Στέφενς, κάτι που για μένα ήταν πολύ καλό, είχα ένα καλό προαίσθημα και έτσι τώρα είμαι εδώ".

Για την κατάσταση των παικτών του ΠΑΟΚ: "Οι περισσότεροι παίκτες είχαν κενό τριών εβδομάδων μετά από μια γεμάτη χρονιά. Είδαμε τα τεστ στη Θεσσαλονίκη με τον Γιώργο (σ.σ. Γεωργιάδη) και είδαμε από τα αποτελέσματα πως σε γενικές γραμμές ήταν εντάξει. Ο κάθε παίκτης βέβαια είχε κάποια πράγματα να βελτιώσει. Έχουμε ξεκινήσει με τα βασικά, την επόμενη εβδομάδα θα δουλέψουμε περισσότερο πάνω στην "έκρηξη" και θα μοιράσουμε με τον Γρηγόρη (σ.σ. Καβαλιεράτο) στον κάθε παίκτη ένα ειδικό πρόγραμμα για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο εκεί που πρέπει".

Για τον τομέα της φυσικής κατάστασης γενικότερα: "Είναι σημαντική η προετοιμασία, πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο παίκτης για όλη τη χρονιά. Δουλεύεις πολύ επάνω στη φυσική κατάσταση. Ο κάθε παίκτης πρέπει να προσαρμοστεί στις συνθήκες ανάλογα με το σε πόσα παιχνίδια θα αγωνίζεται. Κάνουμε πολλά πράγματα στην προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο ποδοσφαιριστής πρέπει να εργάζεται σκληρά".

Για τους μυικούς τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν πέρσι τον ΠΑΟΚ: "Πριν ξεκινήσουμε, συζήτησα με τον Γιώργο, τον κόουτς και τον Γρηγόρη. Αναλύσαμε τα προβλήματα της προηγούμενης σεζόν. Σύμφωνα πάντως με τα τεστ, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν εντάξει. Είναι πολύ σημαντικό το πώς είναι δομημένες οι προπονήσεις και θεωρώ πως μέσω των σωστών προπονήσεων μπορείς να προλάβεις κάποια πράγματα. Μέχρι στιγμής, έχουμε δουλέψει τρεις εβδομάδες, δεν έχουμε τραυματισμούς, δουλεύουμε σκληρά δύο φορές την ημέρα, με πολύ τρέξιμο, δυναμικές ασκήσεις και σε λίγο περισσότερες ασκήσεις για την εκρηκτικότητα και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος".

Για τους Γκαρσία, Λούκας και Σπυρόπουλο: "Ο Πάμπλο δεν αγωνίστηκε πέρσι κάποιους μήνες και είναι λίγο δύσκολο γιατί είναι και σε μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία. Πρέπει να δουλέψει πολύ αλλά πρέπει και να μείνει υγιής. Αυτή η ισορροπία είναι πολύ σημαντική. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει να παίξει πολύ σύντομα σε φιλικό παιχνίδι. Ο Λούκας και ο Σπυρόπουλος έκαναν τα τεστ την ημέρα που ήρθαν εδώ, είδαμε πως ήταν λίγο πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους, Προπονούνται με την ομάδα όσο γίνεται περισσότερο αλλά όταν υπάρχει λίγο μεγαλύτερη ένταση δεν είναι ακόμα έτοιμοι γι΄ αυτή".

Για το αν αποφασίζει μόνος του για τις προπονήσεις φυσικής κατάστασης: "Όλοι μαζί το τεχνικό τιμ, Έχουμε τη δική μας φιλοσοφία, βλέπουμε πως οι παίκτες αντιδρούν στις προπονήσεις. Κάθε μέρα έχουμε ένα μικρό μίτινγκ για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Έχουμε επίσης μια καλή συνεργασία με το ιατρικό τιμ, Αν δούμε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα, προσαρμόζουμε την προπόνηση. Μέχρι στιγμής οι προπονήσεις έχουν ένταση, οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται καλά και αυτό μας ικανοποιεί".

Για την συνεργασία του με τον Χουμπ Στέφενς: "Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω μαζί του και είναι εύκολο να επικοινωνώ μαζί του αλλά και με τον Τον (σ.σ. Λόκχοφ). Τους ήξερα και τους δύο από το ολλανδικό πρωτάθλημα. Είναι μία πολύ ευχάριστη συνεργασία, όπως και αυτή με τον Γιώργο και τον Γρηγόρη, που μιλάνε και αγγλικά και γερμανικά. Μπορώ να πω πως είμαστε ένα δυνατό τιμ".

Για τους προσωπικούς του στόχους: "Στόχος κάθε ομάδας είναι φυσικά οι τίτλοι. Αυτό που θέλω εγώ από την πλευρά μου είναι να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς και να έχουμε μία ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ