ΠΑΟΚ

Ολιβάρες στο Sport24.gr: "Ανατριχιάζω σκεπτόμενος τον κόσμο του ΠΑΟΚ"

Ολιβάρες στο Sport24.gr: "Ανατριχιάζω σκεπτόμενος τον κόσμο του ΠΑΟΚ"

O Πέρσι Ολιβάρες από το υψόμετρο της Αρεκίπα διηγείται στο Sport24.gr σπαρταριστές ιστορίες από τη συνύπαρξη του με τον Άγγελο Αναστασιάδη, αποθεώνει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του για την Ελλάδα.

Τον εντοπίσαμε στην Αρεκίπα, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιοχής και επαρχίας στο νοτιοδυτικό άκρο του Περού, σε υψόμετρο 2.325 μ.

Μπορεί να πέρασαν 13 χρόνια από την αποχώρηση του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, ωστόσο τα ελληνικά του Πέρσι Ολιβάρες παραμένουν σε ικανοποιητικό επίπεδο.

"Στην Ελλάδα πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Έχω φύγει τόσα χρόνια, είμαι σε ένα μέρος που κανένας δεν μιλάει ελληνικά και όμως τα θυμάμαι. Να σου μιλάω ελληνικά", τονίζει στο Sport24.gr, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αλλά και του "τριφυλλιού".

Αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Γερμανία (Νυρεμβέργη), Ισπανία (Τενερίφη), Βραζιλία (Φλουμινένσε), Αργεντινή (Ροζάριο Σεντράλ), Μεξικό (Κρουζ Αζούλ), ΗΠΑ (Ντάλας Μπερν) όμως στην καρδιά του έχουν ξεχωριστή θέση οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

"Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ότι θυμάμαι από την Ελλάδα. Με κάνει και ανατριχιάζω όταν τον θυμάμαι μετά από τόσα χρόνια και από τόσα χιλιόμετρα μακριά. Όπου και να παίζαμε ήταν δίπλα.

Το καλύτερο γκολ μου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Θα το θυμάμαι για πάντα", δηλώνει o Πέρσι Ολιβάρες.

Ολιβάρες στο Sport24.gr: "Ανατριχιάζω σκεπτόμενος τον κόσμο του ΠΑΟΚ"

Το Sport24.gr ζήτησε από τον παλαίμαχο Περουβιανό άσο να καταθέσει την άποψη του για τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στην Ελλάδα (Άγγελο Αναστασιάδη, Γιάννη Κυράστα) αλλά και τον μέχρι πρότινος ομοσπονδιακό τεχνικό του Περού, Σέρχιο Μαρκαριάν.

"Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ότι καλύτερο έχω συναντήσει στην καριέρα μου. Ο καλύτερος προπονητής και ο καλύτερος άνθρωπος. Κάτι μοναδικό.

Ο Γιάννης Κυράστας είναι ο προπονητής που ξεχωρίζω από τον Παναθηναϊκό. Με έμαθε πολλή τακτική. Πολύ καλός προπονητής.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν δεν τα πήγε άσχημα στην Εθνική Περού. Ο άνθρωπος πήγε να τους δείξει μερικά πράγματα από τις προπονητικές του γνώσεις αλλά οι άνθρωποι στο Περού είναι 100 χρόνια πίσω στο ποδόσφαιρο".

Ο πολυπράγμων Ολιβάρες αποκάλυψε μάλιστα δύο ανέκδοτες ιστορίες από την εποχή που είχε προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη όταν αγωνιζόταν τραυματίας!

"Καλύτερο περιστατικό όταν χτύπησα στο γόνατο και μου είπα οι γιατροί θα μείνεις έξω έξι μήνες.

Με πιάνει ο Άγγελος στην προπόνηση και μου λέει θες να παίξεις; Πιστεύεις στον εαυτό σου; Του απαντάω 'κόουτς ναι. Πιστεύω'. Και όχι μόνο με βάζει και παίζω, αλλά βάζω και γκολ".

"Χειρότερη στιγμή, όταν παίζαμε στην Ξάνθη και είχα πυρετό. Με πιάνει ο γιατρός της ομάδας και μου λέει 'πως αισθάνεσαι'; Του είπα ψέματα ότι ήμουν καλά επειδή ήμουν παθιασμένος και ήθελα να παίξω ότι και να γίνει.

Μετά τον αγώνα έγινα χειρότερα και έμεινε λίγο εκτός δράσης. Δεν μετάνιωσα που έπαιξα. Το ποδόσφαιρο ήταν και είναι η ζωή μου".

Ολιβάρες στο Sport24.gr: "Ανατριχιάζω σκεπτόμενος τον κόσμο του ΠΑΟΚ"

Ο Πέρσι Ολιβάρες δηλώνει ερωτευμένος με την Ελλάδα. Μάλιστα όποτε του δίνεται ευκαιρία παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της χώρα μας.

"Από την Ελλάδα δεν θυμάμαι ούτε τα νησιά ούτε τον ήλιο. Αυτό που έχω πάρει μαζί μου είναι η στοργή και η φιλοξενία των απλών καθημερινών ανθρώπων, των απλών Ελλήνων που με αγκάλιασαν.

Παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα αν και είναι δύσκολο λόγω της διαφοράς ώρας. Επίσης διατηρώ κάποιες επαφές.Έχω μιλήσει και με τον Ζήση Βρύζα που ήμασταν συμπαίκτες. Μίλησα πέρυσι, πρόπερσι".

Ολιβάρες στο Sport24.gr: "Ανατριχιάζω σκεπτόμενος τον κόσμο του ΠΑΟΚ"

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει μία νέα καριέρα ως προπονητής.

"Τώρα είμαι προπονητής. Θα ήθελα στο μέλλον να εργαστώ στην Ελλάδα. Την αγαπώ την Ελλάδα. Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να κοιτάξουν Περουβιανούς παίκτες. Είναι φθηνοί και αξιόλογοι".

Ολιβάρες στο Sport24.gr: "Ανατριχιάζω σκεπτόμενος τον κόσμο του ΠΑΟΚ"

Ο Ολιβάρες έχει πάρει μέρος σε ουκ ολίγα Κόπα Αμέρικα ωστόσο θεωρεί ανώτερο το επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

"Έχω συμμετάσχει σε έξι Κόπα Αμέρικα αλλά το αντίστοιχο Euro είναι κλάσεις ανώτερο".

Εκτός από ικανότατος ποδοσφαιριστής, ο Ολιβάρες αποδείχθηκε και δεινός χορευτής παίρνοντας μέρος σε reality show στην πατρίδα του.

"Η συμμετοχή μου σε σόου χορού έγινε καθαρά για φιλανθρωπικούς λόγους. Έπρεπε να συγκεντρώσουμε ένα χρηματικό ποσό για να κάνει μια δύσκολη εγχείριση ένα κοριτσάκι".


TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ