ΠΑΟΚ

Οι... ύμνοι για τον Κατσουράνη

Οι... ύμνοι για τον Κατσουράνη
INTIME SPORTS

Διαβάστε μεταξύ άλλων ποιος τον είχε αποκαλέσει παίκτη-είδωλο τον Κατσουράνη, ποιος είχε πει πως σπανίζουν ποδοσφαιριστές σαν αυτόν και ποιος τον είχε παρομοιάσει με τον Μαρτσένα

Παίκτης με πολύ "βαρύ" όνομα ο Κώστας Κατσουράνης και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. To νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ έχει γράψει την... δική του ιστορία στα γήπεδα, είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη προσωπικότητα αλλά και αγωνιστική ποιότητα.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του, για την αφεντιά του ακούστηκαν διάφορα εγκωμιαστικά σχόλια, είτε αυτά είναι από προπονητές, είτε από παίκτες που έχουν συνεργαστεί μαζί του, είτε ακόμη κι από τον Κλάους Αλοφς (σ.σ. πρώην γενικός διευθυντής της Βέρντερ Βρέμης), ο οποίος μιλώντας προ ετών στο Sport24.gr για την άρνηση του Κατσουράνη να μετακομίσει στην Βέρνερ Βρέμης είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για το γεγονός πως ο νυν παίκτης του ΠΑΟΚ είχε πει "όχι" στα πολλά χρήματα που του προσέφεραν οι Γερμανοί μην "αφήνοντας" έτσι την ΑΕΚ.

Διαβάστε παρακάτω ατάκες που έχουν ακουστεί για τον Κατσουράνη, όπως μεταξύ άλλων του τύπου... " είναι είδωλο", "είναι έξυπνος στο παιχνίδι του", αλλά και την δήλωση του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες που είχε υπογραμμίσει πως ο "Κατσουράνης μου θυμίζει τον Μαρτσένα".

Αλοφς: "Σπανίζουν παίκτες σαν τον Κατσουράνη"

Για την απόφαση του Κώστα Κατσουράνη το 2005 να μην αφήσει την ΑΕΚ για την Βέρντερ Βρέμης παρά την υψηλή πρόταση που του είχε γίνει από τους Γερμανούς, o τότε γενικός διευθυντής τους,Κλάους Αλοφς,είχε μιλήσει στο Sport24.gr με τα καλύτερα λόγια για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή. Και αυτό που είχε πει είναι πως... " όταν η διοίκηση της ΑΕΚ μου είπε ότι την απόφαση θα την πάρει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αρχικά εξεπλάγην. Στη συνέχεια πίστεψα ότι εφόσον ο σύλλογος έδωσε το 'ΟΚ', ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δε θα μπορούσε να αρνηθεί πρόταση που θα του απέφερε τα διπλά έσοδα από αυτά που παίρνει στην ΑΕΚ.

Όταν αρνήθηκε ο Κατσουράνης εντυπωσιάστηκα, ωστόσο ήταν κάτι που περίμενα. Ο παίκτης είναι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα και είναι πολύ δύσκολο να φύγει από αυτήν. Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα. Ποδοσφαιριστές σαν τον Κώστα Κατσουράνη σπανίζουν στις ημέρες μας. Είναι ένας από τους λίγους που λογαριάζουν περισσότερο το συναίσθημα και όχι τα χρήματα. Αγαπάει πολύ την ομάδα του και εκείνη του φέρεται σαν σε μεγάλο ποδοσφαιριστή".

Σέζαρ: "Είδωλο στην Ελλάδα ο Κατσουράνης"

Για την μετακίνηση του Κώστα Κατσουράνη στην Μπενφίκα, ο πρώην παίκτης της AΕΚ, Ζούλιο Σέζαρ, ανέφερε: " Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, βασικός στην εθνική ομάδα της χώρας του. Είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει την Μπενφίκα. Ήταν ένα είδωλο στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Όλοι τον γνωρίζουν. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης και ήταν ο ηγέτης της ομάδας. Τέτοιοι παίκτες πάντα βοηθούν τις ομάδες τους. Πιστεύω ότι ο Κατσουράνης θα προσαρμοστεί εύκολα. Ήθελε να έρθει στην Πορτογαλία. Πρόκειται για έναν ανοιχτό άνθρωπο που του αρέσει να μιλάει με τους άλλους. Εκεί θα έχει έναν προπονητή που τον γνωρίζει και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα".

Σάντος: "Ξέρει καλά τι να κάνει στον αγωνιστικό χώρο"

Μετά την αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Αβες και την ικανοποιητική εμφάνιση του Κώστα Κατσουράνη που πήρε την θέση του τιμωρημένου Λουιζάο, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον νυν παίκτη του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος είχε υπογραμμίσει: "Συνεργαστήκαμε για τουλάχιστον δύο χρόνια στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές στο κέντρο της άμυνας πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Είναι ένας ψύχραιμος ποδοσφαιριστής που γνωρίζει πολύ καλά τι να κάνει στον αγωνιστικό χώρο".

Φερέιρα: "Μεγάλος παίκτης..."

Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πανιώνιο τον Δεκέμβρη του 2011, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε τονίσει για τον Κατσουράνη: "Είναι μεγάλος παίκτης και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν φανταστικός. Δεν είναι μόνο το γκολ, αλλά ο τρόπος που παίζει. Είναι πανέξυπνος και είναι σπουδαίο να τον έχουμε στην ομάδα".

Κίκε Σάντσεθ Φλόρες: "Μου θυμίζει τον Μαρτσένα"

Μετά την νίκη της Μπενφίκα στο ντέρμπι της Λισαβόνας με την Σπόρτινγκ, ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες (προπονητής τότε των "Αετών"), είχε πει: "Η είσοδος του Κατσουράνη μας έκανε πιο συμπαγή ομάδα και μας πρόσφερε περισσότερη ασφάλεια. Αυτό δηλαδή που μας έλειπε στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να παίξει σαν αμυντικό χαφ, όπως μπορεί να αγωνιστεί και σαν κεντρικός αμυντικός με την ίδια ικανότητα. Ο τρόπος που παίζει μου θυμίζει αρκετά τον Μαρτσένα. Είναι δυνατός, έξυπνος και έχει καλή επαφή με τη μπάλα".

Εμερσον: "Εξυπνος στο παιχνίδι του ο Κατσουράνης"

Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, Εμερσον, αναφερόμενος στις ικανότητες του Κατσουράνη, είχε πει: "Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα, εμπειρία και έχει ένα στυλ παιχνιδιού που του επιτρέπει να βρίσκεται στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει. Είναι έξυπνος στο παιχνίδι του, βρίσκεται μέσα στις φάσεις και έχει μεγάλη ικανότητα στις στημένες μπάλες, αφού είναι εξαιρετικός κεφαλοσφαιριστής. Ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ. Σκόραρε συχνά και όταν αγωνιζόταν στην Ελλάδα, αν και ορισμένα από αυτά τα γκολ προέρχονταν από πέναλτι. Από κάθε άποψη είναι ένας σπουδαίος παίκτης".

Ρεχάγκελ σε Γκαγκάτση: "Καλός ο Ζήκος αλλά θα πάρω τον καλύτερό του, Κατσουράνη"

Για την άρνηση του Οτο Ρεχάγκελ να καλέσει στην Εθνική ομάδα τον Ακη Ζήκο ο Βασίλης Γκαγκάτσης έγραψε στο βιβλίο του: "Φώναξα τον Οτο στο γραφείο μου και του είπα: 'Να πας να δεις τον Ζήκο. Παίζει στην Μονακό'. Πήγε. Οταν γύρισε όμως δεν μου είπε την αλήθεια. 'Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν είναι καλύτερος του Κατσουράνη. Γι' αυτό θα πάρω τον Κατσουράνη'".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ