ΠΑΟΚ

Οι μεγαλύτερες νίκες στην Ευρώπη...

Οι μεγαλύτερες νίκες στην Ευρώπη...
Σαλπιγγίδης Αθανασιάδης

Με αφορμή τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, θυμόμαστε την μεγαλύτερη εντός και εκτός έδρας νίκη του στην Ευρώπη όσον αφορά την έκταση του σκορ.

Το ευρωπαικό ταξίδι του ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί μέσα στον Αύγουστο, με τον "Δικέφαλο" να έχει αρκετές ευχάριστες αναμνήσεις από υποχρεώσεις του εντός και εκτός συνόρων.

Πάμε ωστόσο να θυμηθούμε πότε πέτυχε την μεγαλύτερή του νίκη στην Τούμπα και πότε την μεγαλύτερη εκτός αυτής... Μέσα στο "σπίτι" του το μεγαλύτερο νικηφόρο αποτέλεσμα από πλευράς έκτασης του σκορ ήταν απέναντι στην Πρίμπραμ.

Ηταν 18 Οκτωβρίου του 2001 όταν ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 6-1 τους Τσέχους για το Κύπελλο UEFA μετατρέποντας τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία. Τα τέρματα για τον ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Γιασεμάκης (23', 28'), Οκκάς (38', 87'), Κωνσταντινίδης (51') και Λουτσιάνο (75'), ενώ για την Πρίμπραμ είχε μειώσει ο Σιγκλ (57').

Οσο για την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη; Αυτή ήταν απέναντι στην Λοκομοτίβ Τιφλίδας στις 16 Σεπτεμβρίου του 1999. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 0-7 τους Γεωργιανούς (για το Κύπελλο UEFA το ματς) σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ όσον αφορά την μεγαλύτερη νίκη ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Τα γκολ είχαν πετύχει οι Γεωργιάδης (17', 23'), Σάμπρι (42'), Φρούσος (56', 62'), Μαραγκός (66') και Φραντζέσκος (68').

Οι ενδεκάδες του ΠΑΟΚ στα δύο ματς:

ΠΑΟΚ-Πρίμπραμ: Τοχούρογλου, Ουντέζε (70' Κουλακιώτης), Μπορμπόκης, Χασιώτης, Αμπονσά, Κωνσταντινίδης, Καφές, Λουτσιάνο (77' Καραδήμος), Γεωργιάδης (86' Φουτσίνι), Οκκάς, Γιασεμάκης

Λοκομοτίβ Τιφλίδας-ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Βενετίδης (67' Φραντζέσκος), Κατσαμπής, Ντόλμπεργκ, Νάγκμπε, Μαραγκός (76' Μαχαιρίδης), Σάμπρι (60' Βρύζας), Γεωργιάδης, Φρούσος, Tετράτζε

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ