ΠΑΟΚ

Οι αριθμοί δικαιολογούν το "ψάξιμο" για χαφ

Οι αριθμοί δικαιολογούν το "ψάξιμο" για χαφ
INTIME SPORTS

Ο Λάσλο Μπόλονι πρόσφατα τοποθετήθηκε για το ότι αναζητά τον παίκτη που θα μπορέσει να αποδώσει σε ρόλο επιτελικού μέσου. Το γιατί είναι... ανικανοποίητος για την συγκεκριμένη θέση φαίνεται από τους αριθμούς.

Ανάμεσα στις τοποθετήσεις του Λάσλο Μπόλονι στους εκπροσώπους του Τύπου την Τρίτη (3/4), υπήρχε αναφορά και στους παίκτες που έχουν παίξει σε ρόλο επιτελικού μέσου. "Δεν έχουμε την ικανότητα να ανοίξουμε κλειστές άμυνες. Χρειαζόμαστε έναν επιθετικό χαφ. Ο Ίβιτς λόγω των τραυματισμών φέτος δεν μπόρεσε να βοηθήσει πολύ. Κάναμε μία προσπάθεια με τον Σπαντάσιο να βρούμε λύση. Δεν το πετύχαμε, τώρα δοκιμάζουμε τον Γιάννου ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θέλοντας να διαπιστώσουμε τι λέει η γλώσσα της στατιστικής για τις επιδόσεις του Iβιτς, του Σπαντάσιο και του Γιάννου, συγκεντρώσαμε τους αριθμούς τους στο πρωτάθλημα, στα ματς που αποτέλεσαν τους επιτελικούς μέσους της ομάδας.

Απαραίτητη διευκρίνιση: Προσμετρήσαμε μόνο ματς που οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον ένα 25λεπτο, χρόνος που είναι ικανός για να γίνουν κρίσεις για την απόδοση ενός παίκτη.

Γιάννου

Ξεκινάμε με τον Γιάννου, τον οποίο ο Μπόλονι έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετά ματς μπροστά από τα αμυντικά χαφ της ομάδας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει μέσο όρο ανά ματς ένα σουτ, επτά μεταβιβάσεις, ένα κλέψιμο και 0,33 κεφαλιές. Δεν έχει πετύχει κάποιο τέρμα (ως επιτελικός μέσος πάντα καθώς στον αγώνα με τον ΟΦΗ που σκόραρε δύο φορές και άρεσε πολύ, έπαιξε ως φορ), ενώ μακράν το καλύτερο του ματς στην συγκεκριμένη θέση το έκανε απέναντι στην Κέρκυρα, στο οποίο έδωσε και τις μοναδικές δύο ασίστ που μετρά στην Σούπερ Λίγκα αγωνιζόμενος ως "δεκάρι".

Ιβιτς

Συνεχίζουμε με τον Ιβιτς, ο οποίος είναι ένας "καθαρός" επιτελικός μέσος. Ο Σέρβος ανά ματς έχει ένα σουτ, 6,7 πάσες, 1,09 κλεψίματα και 0,27 κεφαλιές. Δεν έχει δώσει ούτε μία ασίστ φέτος στα ματς που έπαιξε, κατηγορία που σε προηγούμενες χρονιές πρόσφερε ιδιαίτερα και γενικώς είχε αρκετά μεγάλη προσφορά στους "ασπρόμαυρους", ενώ έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα, αυτό απέναντι στον Λεβαδειακό.

Σπαντάσιο

Οσο για τον Σπαντάσιο που έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό; Τα νούμερα του είναι υψηλότερα σε σχέση με τους άλλους δύο παίκτες όσον αφορά τον μέσο όρο των σουτ του και των μεταβιβάσεων. Εχει 1,5 σουτ ανά αγώνα, 12,5 μεταβιβάσεις και 0,75 κλεψίματα. Δεν έχει "γράψει" κάποια κεφαλιά, ούτε έχει δώσει κάποια ασίστ, ενώ το καλύτερο του παιχνίδι και βάσει αριθμών, το έκανε με τον Παναιτωλικό, ματς στο οποίο σκόραρε και το μοναδικό του τέρμα με την φανέλα του "Δικεφάλου".

Γενικώς, όπως διαπιστώνουμε από τους αριθμούς των τριών παικτών, υπήρχε και υπάρχει... θέμα όσον αφορά την προσφορά των ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στην νευραλγική θέση του επιτελικού μέσου καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλες βοήθειες. Αυτό φαίνεται περίτρανα τόσο στην επίτευξη τερμάτων και τις προσπάθειες δημιουργίας κινδύνων στην αντίπαλη εστία (είτε με σουτ, είτε με κεφαλιά), την κυκλοφορία της μπάλας με τις μεταβιβάσεις αλλά και τις ασίστ.

Συμπερασματικά τα νούμερα τους δεν είναι... εντυπωσιακά και μάλλον δικαιολογημένα φαίνεται προβληματισμένος ο Λάσλο Μπόλονι για την συγκεκριμένη θέση...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ