ΠΑΟΚ

"Ο Βρύζας να μιλά σκληρά στον κόσμο"

ΒΑΛΕΡΕΓΚΑ - ΠΑΟΚ / ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
ΒΑΛΕΡΕΓΚΑ - ΠΑΟΚ / ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ MOTIONTEAM

Το πρώην διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ανδρέας Μανδρίνος, μίλησε για την ανάγκη να γίνονται πωλήσεις, το θέμα του γηπέδου, τονίζοντας πως πρέπει να θιχτεί άμεσα, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που ξεκίνησε με πρόεδρο τον Ζήση Βρύζα

Αρχικά είπε στον "Sport 103": "Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε (σ.σ. στον κίνδυνο που υπήρχε με την UEFA) επειδή γνώριζε. αφορμή για να σπάσω την σιωπή, γιατί όπως γνωρίζεται δεν μιλώ συχνά, πόσο μάλλον δεν μιλούσα το διάστημα που υπήρχε φαγωμάρα δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω, δόθηκε από την συσπείρωση που έδειξαν οι παράγοντες τη ΑΕΚ και κατόρθωσαν σε μια νύχτα να αλλάξουν πολεοδομικά δεδομένα και συντελεστές δόμησης παίρνοντας άδεια για το νέο γήπεδό τους.

Παρακολουθώ εδώ και μήνες την οικογένεια μας να την δηλητηριάζει η διχόνοια η μιζέρια και μια εσωστρέφεια άνευ προηγουμένου".

Συνέχισε τονίζοντας πως η νέα διοίκηση και οι νεαροί ποδοσφαιριστές χρειάζονται πάνω από όλα στήριξη: "Περιμένω υπομονετικά να δω ένα τέλος σε αυτά. Εχουν μείνει κατάλοιπα. Θέλω να προτείνω να είμαστε οικογένεια. Στην οικογένεια μπορεί να μαλώνουν, αλλά δεν ξεκοιλιάζονται και στο τέλος μονιάζουν για να πάει καλά η οικογένεια όχι τα πρόσωπα.

Θέλω να ζητήσω κάποια πράγματα. Να στηρίξουν τα νέα παιδιά της διοίκησης γιατί τα πρώτα δείγματα γραφής για την περαιτέρω βελτίωση και διαφάνεια στο εταιρικό κομμάτι είναι αισιόδοξα. Αλλά η στήριξή δεν δίνεται στα πανηγύρια και στις νίκες, αλλά στις δύσκολες στιγμές, γιατί τότε θα την χρειαστούν. Δεν δίνεται από τα ραδιόφωνα και από το διαδίκτυο. Την στήριξη την χρειάζονται και τα νέα φυντάνια, τα νέα ταλέντα, που τόσο μαζικά στον αγωνιστικό χώρο έχουμε να δούμε πολλά χρόνια".

Ενώ παρότρυνε τον πρόεδρο του ΑΣ: "Κάτι ακόμη. Θέλω να ζητήσω από τον πρόεδρο του ΑΣ πρωτοβουλίες και παραίνεση για συσπείρωση και του κόσμου και των παραγόντων όλων ταυτόχρονα. Εχουμε την απαίτηση όπως λύνονται τα προβλήματα άλλων σε μια νύχτα να λυθεί και το δικό μας, τώρα, πριν τις εκλογές".

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η συσπείρωση στον ΠΑΟΚ πρέπει να έχει θέμα το νέο γήπεδο δήλωσε: "Πρέπει να δει η οικογένεια του ΠΑΟΚ αυτό το θέμα τώρα. Πως είχα πει χθες για οικονομικό διευθυντή και χρειάστηκε έξι μήνες για να τον ανακοινώσουμε, τώρα λέω για το γήπεδο. Βλέποντας την μείωση των εσόδων πριν από τρία χρόνια, αφού υπήρχαν συντελεστές που τον έδειχναν, το είχαμε πει και στην γενική συνέλευση, είναι τώρα η ώρα. Ευνοούν τα πολιτικά δεδομένα."

Για τον οργανωμένο κόσμο είπε: "Από τον οργανωμένο κόσμο θέλω να ζητήσω να συστήσει άμεσα συντονιστική επιτροπή, στέλνοντας άμεσα το μήνυμα ευρείας συσπείρωσης και να απαλείψει τον κάθε κίνδυνο προστίμου. Κάθε 70-80.000 ευρώ θα είναι και το συμβόλαιο ενός νέου ποδοσφαιριστή, εκεί πάμε, δεν περισσεύουν τα χρήματα".

Για το αν η συσπείρωση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα των χρεών: "Αν είναι συσπειρωμένος ο σύλλογος και όλος ο κόσμος είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο. Οταν βλέπουν μια φαγωμάρα, οι μισοί να είναι από την μια πλευρά, οι άλλοι μισοί από την άλλη, οι από έξω βλέπουν ένα δυσάρεστο έργο. Καταλαβαίνουν ότι δεν έχει δυναμική για να χτυπήσει πόρτες, ενώ όταν είναι ενωμένος μπορεί να σπάσει αυτές τις πόρτες".

Για το τι συμβουλεύει τον Ζήση Βρύζα: "Να συνεχίσει έτσι, τις ενέργειες σαν και αυτές που κάνει τις τελευταίες ημέρες. Ετσι θα έπρεπε να είναι ο ΠΑΟΚ από τον πρώτο χρόνο της διοίκησης Ζαγοράκη. Με σκληρά μέτρα. Δυστυχώς, αλλά με τα σκληρά μέτρα πας μπροστά.

Οταν λέω σκληρά μέτρα εννοώ και προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, όχι μόνο συρρίκνωση του προσωπικού και περικοπές. Η ανάπτυξη στα δύο πρώτα χρόνια του ΠΑΟΚ, τις δύο κερδοφόρες χρήσεις που ήμουν και μέλος της διοίκησης ήρθε και μέσα από πωλήσεις, δεν θα έρχονταν αλλιώς. Με όλα τα χρήματα που έβαζε ο κόσμος του ΠΑΟΚ από το υστέρημά του οι χρήσεις θα έκλειναν ζημιογόνες αν δεν υπήρχαν οι πωλήσεις. Και ας έκοβε ο Γιάννης Παπαδόπουλος μέχρι το τελευταίος ευρώ από εδώ και από εκεί.

Αν δεν ερχόνταν 2,5 εκ ευρώ από πωλήσεις στις 27 Ιουνίου η πρώτη χρονιά θα έκλεινε ζημιογόνα. Το ίδιο και η δεύτερη χρονιά που ήταν επίσης πολύ σκληρή οικονομικά. Την τρίτη χρονιά έρχονταν πολύ πιο εύκολα τα χρήματα από τον κόσμο αλλά και οι παίκτες ερχόνταν πιο εύκολα. Αν γίνονταν τότε πωλήσεις κανένας δεν θα μιλούσε".

Πρόσθεσε ότι: "Οταν έχεις έσοδα 10 και ξοδεύεις 13 θα γίνει η ζημία. Την διαφορά την έκανε το έσοδο από τις πωλήσεις, ό,τι άλλο και να λέμε... Πολύ σωστά θα έπρεπε να γίνουν πολύ πιο σφιχτά τα έξοδα, αλλά το μεγάλο έξοδο, τα τεράστια νούμερα ήταν οι παίκτες που ερχόνταν στον ΠΑΟΚ. Αυτό ήθελα να πω στον Βρύζα, πρέπει να είσαι σκληρός και να το λες στον κόσμο.

Τα χρήματα από τις πωλήσεις είναι αυτά που θα έβαζε ένας επενδυτής, είναι το ποσό που λείπει από τον σύλλογο. Εδώ το κάνουν μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και αναπτύσσονται παραπέρα. Δεν είναι κακό και ειδικά όταν το κάνεις με πρόγραμμα και όχι αποσπασματικά".

Για την πώληση Βιεϊρίνια είπε: "Αν ο Βιεϊρίνια είχε πουληθεί όταν έπρεπε κανείς δεν θα μιλούσε και δεν θα έλεγε τίποτα. Θα υπήρχε άμεση αντικατάστασή του και με δύο παίκτες. Το ποσό μετατρέπεται σε κέρδος του συλλόγου και θα έκλεινε ο ισολογισμός με κέρδος. Μπαίνεις στην καινούργια χρονιά και τον αντικαθιστάς με νέους παίκτες. Και κανένας εκείνη την στιγμή δεν θα έπρεπε να φωνάξει, ειδικά αν υπήρχε αντικατάσταση προγραμματισμένα".

Εφερε ως παράδειγμα το εξής: " Για παράδειγμα την πιο σκληρή χρονιά, την πρώτη, στην οποία δεν έφευγε τίποτα από το ταμείο κόντεψε να κλείσει ζημιογόνα. Και αυτό γιατί κάναμε τις μεταγραφές του Γενάρη, 660.000 ευρώ. Κινδύνεψε να κλείσει η σεζόν ζημιογόνα 600.000 ευρώ.

Αν δεν γινόνταν τιμολόγηση 27 Ιουνίου, θυμάμαι που με ρωτούσε ο κ. Παπαδόπουλος, εγώ είχα την γνώμη να γίνει ώστε να κλείσει η σεζόν με κέρδος και πίεζα να γίνει την πρώτη έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί η ομάδα το κέρδος στην αδειοδότηση της. Αυτό έπρεπε ο κόσμος να το ξέρει, δεν πουλάς δεν βγαίνεις. Εκτός και αν πάρεις λιγότερους παίκτες αλλά εμείς πάντα εξαντλούσαμε το μπάτζετ. Βέβαια, η παραπέρα ανάπτυξη που υπήρχε, υπήρχε και από τις υπερβολές στο μπάτζετ.

Κακά τα ψέματα. Αν δεν γινόνταν αυτές οι υπερβολές στο μπάτζετ δεν θα ερχόνταν αυτά. Η ομάδα ήταν έτοιμη να πουλήσει πριν τα ματς με Αγιαξ και Φενέρμπαχτσέ γιατί έτσι το έλεγαν οι αριθμοί. Δεν το έκανε και της βγήκε. Της βγήκε και της βγήκε αγωνιστικά, στο τέλος, όμως έγραψε ζημία οικονομικά".

Στο τέλος ξεκαθάρισε ότι η χρονικά παρέμβασή που βγήκε να μιλήσει έχει να κάνει και με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τονίζοντας:

"Δεν κρίνεται ο ΠΑΟΚ από ένα αγώνα από τον Ολυμπιακό, παρόλο που θέλουμε όλοι όσο τίποτα να κερδίσουμε. Εμείς συνηθίσαμε μετά από αγώνες να καταστρέφουμε, δεν το λέω μόνο για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, το λέω για πολλές φορές. Θα μπορούσε μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολη μετά τον πρώτο χρόνο ή μετά την ΑΕΚ η διοίκηση να παραιτηθεί και να φύγει.

Δεν σημαίνει ότι θα υπήρχε ανάπτυξη, μπορεί φυσικά και να πήγαινε καλύτερα. Δεν είμαστε καλά στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, αυτός είναι ο λόγος της παρέμβασης μου. Θα πω μόνο μια λέξη, οικογένεια. Μαλώσαμε, σκοτωθήκαμε ερχόμαστε και πάλι κοντά, μέχρι εκεί".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ