ΠΑΟΚ

O Τσουκαλάς και το personal training

O Τσουκαλάς και το personal training
INTIME SPORTS

Διαβάστε για το λάθος που έκαναν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ, το πείσμα του Τσουκαλά και την προσπάθεια του να ανέβει επίπεδο.

Από την αρχή της φετινής σεζόν, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έδειξαν αποφασισμένοι να δώσουν τις ευκαιρίες που πρέπει σε παίκτες από Ακαδημίες, να προωθηθούν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας και σίγουρα απ' αυτό δε βγήκαν χαμένοι.

Πριν παρθεί, όμως, αυτή η απόφαση ο σχεδιασμός που γινόταν είχε αποφασίσει να αποχωρήσει ο Σταύρος Τσουκαλάς απ' την ομάδα.

Ο 24χρόνος μέσος δε βρισκόταν στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού και του ζητήθηκε να λύσει το συμβόλαιο του με τον "Δικέφαλο". Με αφορμή το πρόσφατο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και τις συνολικές εμφανίσεις του, αναδεικνύεται το λάθος των "ασπρόμαυρων" διοικούντων, αλλά και στο... μυστικό του νεαρού ποδοσφαιριστή που τον ανεβάζει κάθε χρονιά επίπεδο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Σταύρος Τσουκαλάς, γεννημένος στις 23/5/1988, από μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στέφθηκε Πρωταθλητής με την ομάδα Κ20 του ΠΑΟΚ, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και όλοι πίστευαν στις δυνατότητες του νεαρού μέσου.

Όλοι έλεγαν ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και να στελεχώσει την πρώτη ομάδα του "Δικεφάλου". Στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας δεν πήρε χρόνο συμμετοχής και την επόμενη, προτιμήθηκε να δοθεί δανεικός στη Δόξα Δράμας που αγωνιζόταν στην Γ' Εθνική.

Εκεί έκανε 28 συμμετοχές με 11 γκολ και κέρδισε την άνοδο στην Β' Εθνική, όπου παρέμεινε και την επόμενη σεζόν, μετρώντας 21 συμμετοχές.Το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι δε βρισκόταν στις επιλογές του Μπερέτα, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Νέα Σαλαμίνα, με τη φανέλα τις οποίας πραγματοποίησε 12 συμμετοχές.

Το Γενάρη, όμως, έφυγε από την Μεγαλόνησο λόγω οικονομικών προβλημάτων της ομάδας και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Εκεί, βρήκε τον Μάκη Χάβο ως προπονητή, ο οποίος από το πρώτο ματς, λόγω και κάποιων τραυματισμών, του έδωσε φανέλα βασικού στο εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό και από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος της σεζόν, πήρε τη φανέλα βασικού... σπίτι του. Πραγματοποίησε 21 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, σημειώνοντας ένα γκολ.

Τη σεζόν 2011-2012 δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Λάσλο Μπόλονι, αγωνίστηκε σε οκτώ ματς, τα οποία ήταν τα τελευταία του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Με την έλευση του Δώνη, ο Τσουκαλάς πληροφορήθηκε ότι δε βρίσκεται στο σχεδιασμό της ομάδας.

Οι διοικούντες του "Δικεφάλου", όμως, δεν τον έδωσαν δανεικό, αλλά προτιμήθηκε να λυθεί το συμβόλαιο του, αφήνοντας έναν παίκτη που βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας και έχει αποδείξει την αξία του, να φύγει από το σύλλογο.

Έτσι, ο Τσουκαλάς βρήκε τη νέα ποδοσφαιρική του στέγη στα Γιάννινα για λογαριασμό του ΠΑΣ. Εκεί έγινε βασικό μέλος και την τρέχουσα σεζόν μετρά 36 συμμετοχές (!) με τέσσερα γκολΑυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι μέσος του ΠΑΣ τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε όλα τα ματς της Super League, δε δέχθηκε τέσσερις κάρτες για να χάσει ματς από τιμωρία, αλλά δεν είχε ούτε καν ένα μικροτραυματισμό που θα του στερούσε κάποια συμμετοχή.

Σε αυτόν τον τομέα, όμως, υπάρχει ένα... μυστικό. Ο Τσουκαλάς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν έχει τραυματιστεί πότε. Η δίψα του για να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, τον έχει κάνει να δουλεύει πολύ σκληρά.

Έτσι λοιπόν, κάθε καλοκαίρι που οι περισσότεροι παίκτες κάνουν τις διακοπές τους, ο Τσουκαλάς δουλεύει με προσωπικό γυμναστή, προσπαθώντας να βελτιωθεί σε τομείς που υστερεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον έχει κάνει ένα "μηχανάκι" μέσα στο γήπεδο, να έχει δυναμώσει πάρα πολύ, αλλά και να είναι αρκετά βελτιωμένος στην τεχνική του, η οποία ήταν ένα από τα... όπλα του για να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο Τσουκαλάς λοιπόν είναι ένα από τατρανταχτάπαραδείγματα παικτών, οι οποίοι δεν αξιοποιήθηκαν από τους επιτελείς του ΠΑΟΚ και όλοι ελπίζουν στο μέλλον αυτά τα λάθη να μειωθούν στο ελάχιστο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ