ΠΑΟΚ

Ο Τσίρο, ο κόσμος και η ενδεκάδα

Ο Τσίρο, ο κόσμος και η ενδεκάδα
corriere

Το πρωτοσέλιδο της Corriere Dello Sport αποτυπώνει την σημασία που δίνουν οι Ιταλοί στο φιλικό της Νάπολι με τον ΠΑΟΚ.

Η μέρα στη Νάπολη ξεκίνησε με μία ανάγνωση του ιταλικού Τύπου, ώστε να καταλάβουμε που φτάνει ο βαθμός ενδιαφέροντος στην ιταλική πόλη για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ. Ο σημερινός (2/8) αγώνας, λοιπόν, φιγουράρει σε περίοπτη θέση στο πρωτοσέλιδο της τοπικής έκδοσης της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αθλητικής ιταλικής εφημερίδας, της Corriere Dello Sport, με τον τίτλο "για τον Τσίρο".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Αναφερόμενη, φυσικά, στον αδικοχαμένο φίλαθλο της Νάπολι, που τον περασμένο Μάιο τραυματίστηκε θανάσιμα πριν τον τελικό του ιταλικού Κυπέλλου. Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Ντε Λαουρέντις, πήρε τηλέφωνο την μητέρα του Τσίρο Εσπόσιτο, Αντονέλα, και την ρώτησε τι επιθυμούσε να γίνει με τα έσοδα του φιλικού και συμφωνήθηκε να δοθούν σε ιδρύματα και σχολεία, με στόχο την διαπαιδαγώγηση των παιδιών για την συμπεριφορά τους στα γήπεδα.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι το παιχνίδι Νάπολι-Ρόμα, που θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας, ορίστηκε να διεξαχθεί στον Σαν Πάολο στις 2 Νοεμβρίου μεσημεριανές ώρες και όχι βράδυ για την αποφυγή επεισοδίων. Η μητέρα του Τσίρο, μάλιστα, πρότεινε σε εκείνο το παιχνίδι όλοι οι οπαδοί της Νάπολι να πάνε με ένα λουλούδι στο χέρι.

Με 30.000 κόσμο

Επίσης, δίνεται μέσω της Corriere Dello Sport, το στίγμα για τον κόσμο που θα βρεθεί σήμερα στον Σαν Πάολο για να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται σημαντικό για τη Νάπολι, γιατί πλησιάζουν τα ματς για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και γίνεται η εκτίμηση ότι στο γήπεδο το Σάββατο θα δώσουν το παρών 30.000 φίλαθλοι.

Το 4-2-3-1 της Νάπολι

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, ακόμη, η ενδεκάδα που θα προτιμήσει ο Ράφα Μπενίτεθ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε σχηματισμό 4-2-3-1, λοιπόν, ο Ράφαελ θα βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά ο Μάτζιο, αριστερά ο Γκουλάμ, στόπερ θα είναι οι Κουλιμπαλί και Αλμπιόλ, αμυντικά χαφ οι Ζορζίνιο και Ινλέρ, η τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ θα αποτελείται από τον Μέρτενς (αριστερά), τον Καγεχιόν (δεξιά) και τον Χάμσικ (δεκάρι) και φουνταριστός θα αγωνιστεί ο Ζαπάτα.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται στο σχετικό σχεδιάγραμμα της Corriere Dello Sport σε σχηματισμό 4-4-2, με τον Βίτορ ως... δεξί μπακ, τον Σαββίδη ως δεξί χαφ και τον Κίτσιου στόπερ!

Ο Τσίρο, ο κόσμος και η ενδεκάδα
corriere
Ο Τσίρο, ο κόσμος και η ενδεκάδα
corriere
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ