ΠΑΟΚ

Ο Σαμαράς προανήγγειλε τη λύση

Ο Σαμαράς προανήγγειλε τη λύση
Σαββίδης INTIME SPORTS

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν Σαββίδης και ΠΑΕ για οριστική λύση στο "καυτό" πρόβλημα.

Αυτό που περίμεναν άκουσαν από τα χείλη του Αντώνη Σαμαρά ο Ιβάν Σαββίδης και οι παράγοντες του ΠΑΟΚ. Από το βήμα της Βουλής, στο κλείσιμο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι προχωρά η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο με μείωση των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Πετύχαμε την αύξηση των δόσεων από 72 έως 100. Παράλληλα, θα μειωθούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για το υπόλοιπο των οφειλών. Βάζουμε εδώ τρεις προϋποθέσεις. Πρώτον, αυτοί που έχουν ήδη ρυθμίσει οφειλές και τις εξοφλούν να έχουν καλύτερη μεταχείριση και μειώσεις στα επιτόκια. Δεύτερον όσοι μπαίνουν από εδώ και πέρα να μπαίνουν με πολύ πιο απλό τρόπο και τρίτον θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί με αυτούς που έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν, αλλά επιλέγουν να κλέβουν. Στόχος μας είναι όλοι να πληρώνουν αναλογικά, γιατί έτσι θα μειωθούν και οι φόροι».

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τον ΠΑΟΚ να απαλλαγεί από τον βραχνά των χρεών, καταβάλλοντας το πρωτογενές χρέος και 10% των προστίμων σε 12 δόσεις.

Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να ψηφιστεί ο νόμος που θα προβλέπει καταβολή του πρωτογενούς χρέους συν του 10% των προστίμων σε 12 δόσεις και θα δώσει στον Ιβάν Σαββίδη καταβάλλοντας περίπου 13 εκ. ευρώ να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από τον μεγαλύτερο βραχνά του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ