ΠΑΟΚ

“Ο Σάλπι θα σκοράρει, ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί”

“Ο Σάλπι θα σκοράρει, ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί”

Ένας φίλος του ΠΑΟΚ από τα... όχι και τόσο παλιά, ο Μάρτσιν Μίετσελ, που έχει εμπειρία από Μπουντεσλίγκα, κάνει στο Sport24.gr τις εκτιμήσεις του για την αυριανή μεγάλη ρεβάνς με την Σάλκε

Ο Μάρτιν Μίετσελ είναι ένας από τους πλέον αξιόλογους επιθετικούς που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αν και το πέρασμά του από το “Δικέφαλο” έγινε σε δύσκολα χρόνια, ο Πολωνός επιθετικός (σταμάτησε το ποδόσφαιρο και προπονεί παιδάκια σε Ακαδημίες) κατάφερε να κερδίσει την εκτίμησή του κόσμου της ομάδας.

Επιπλέον, είναι ένας ποδοσφαιριστής με διπλό πέρασμα από τη Μπουντσελίγκα (τη σεζόν 2001-2002 με τη Γκάντμπαχ και τη διετία 2007-2009 από τη Μπόχουμ).

Κατά συνέπεια η άποψή του για τη μάχη του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε και την προοπτική η πρώην ομάδα του να μπει στους ομίλους του Champions League έχει ιδιαίτερη αξία.

Διαβάστε τι είπε στην SUPERBALL ο νυν αμυντικός της Λεβερκουζεν και πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Κώστας Σταφυλίδης για την αναμέτρηση με την Σάλκε.

“Ο Σάλπι θα σκοράρει, ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί”

Μάρτσιν, μαθαίνεις νέα του ΠΑΟΚ; Παρακολουθείς παιχνίδια;

“Ξέρω ότι έχει έρθει ένας ισχυρός ιδιοκτήτης από τη Ρωσία, με πολλά χρήματα. Όποτε μπορώ βλέπω και παιχνίδια. Όπως το 1-1 με τη Σάλκε”

Πώς κρίνεις αυτό το αποτέλεσμα;

“Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που ο ΠΑΟΚ σκόραρε εκτός έδρας. Όμως, δεν αρκεί αυτό για να δώσει την πρόκριση. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι η ρεβάνς. Οι γερμανικές ομάδες παίζουν το ίδιο εντός και εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει συγκέντρωση σε όλο το ματς, να μη σταματήσει να παλεύει. Είναι πολύ σημαντικό να μπει στους ομίλους γιατί θα κερδίσει πολλά χρήματα και θα ανέβει επίπεδο. Αν δεν κάνω λάθος ο αγώνας θα γίνει χωρίς κόσμο στην Τούμπας, έτσι δεν είναι;”.

Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι τιμωρημένος από πέρυσι...

“Είναι πρόβλημα αυτό για τον ΠΑΟΚ γιατί ξέρουμε όλοι τι ώθηση δίνει στην ομάδα η γεμάτη Τούμπα. Τη σπρώχνει στη νίκη. Τώρα θα θυμίζει... ερασιτεχνικό αγώνα. Και το κακό είναι ότι οι Γερμανοί δεν επηρεάζονται από αυτό. Είτε επίσημο είναι ένα ματς, είτε προπόνηση ή οικογενειακό δίτερμα, παίζουν με την ίδια ένταση. Αυτή είναι η γερμανική νοοτροπία. Δεν συμβαίνει το ίδιο στην Ελλάδα και ελπίζω να επηρεαστούν όσο το δυνατό λιγότερο οι παίκτες του ΠΑΟΚ”.

Κατά την άποψή σου, ποια είναι η συνταγή της πρόκρισης; Να κυνηγήσει το γκολ από την αρχή ο ΠΑΟΚ ή να προσέξει την άμυνά του;

“Από τη στιγμή που έχει ήδη πετύχει ένα γκολ στη Γερμανία, θα πρέπει να προσέξει την άμυνά του. Να μη δεχθεί γκολ και να προσπαθήσει να χτυπήσει στη κόντρα επίθεση. Παρεμπιπτόντως παρόμοια συζήτηση γίνεται στην Πολωνία για τη Λέγκια που στο πρώτο ματς πήρε ισοπαλία στην Ρουμανία από τη Στεάουα”.

Αλήθεια, έχεις μιλήσει καθόλου με τον Σαλπιγγίδη, με τον οποίο αγωνιζόσουν παρέα στην επίθεση του ΠΑΟΚ; Τι θα τον συμβούλευες για τον αγώνα με τη Σάλκε

“Έχουμε να τα πούμε από το EURO πέρυσι στην πατρίδα μου, όταν μας έβαλε και γκολ. Δεν χρειάζεται να του πω εγώ τίποτα του Σάλπι. Είναι πολύ έμπειρος παίκτης, με προσωπικότητα και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Νομίζω θα σκοράρει και ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί (γελάει)”.

Η άποψή σου για τον Στέφενς ποια είναι;

“Έχω φίλους μου ποδοσφαιριστές που έχουν συνεργαστεί μαζί του και μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Είναι μεγάλη προσωπικότητα, κάνει πολύ καλές προπονήσεις και γνωρίζει άριστα από τακτική”.

Μεγάλος προπονητής υπάρχει, το ίδιο και ιδιοκτήτης πλέον. Πιστεύεις ότι είναι ώρα για τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα;

“Γιατί όχι; Πρέπει όμως να φτιάξει και νέο γήπεδο. Ειδικά, αν μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ευκαιρία να προχωρήσει στην κατασκευή του. Η Τούμπα μ' αρέσει και μένα, αλλά αν ο ΠΑΟΚ θέλει να προχωρήσει πρέπει να φτιάξει νέο γήπεδο, είτε στον ίδιο χώρο, είτε αλλού. Το μεγάλο γήπεδο θα βοηθήσει να γίνει μία μεγάλη ομάδα και έτσι θα έρθουν οι τίτλοι”.

Η συζήτησή μας έκλεισε με τον 38χρονο πλέον Πολωνό βετεράνο επιθετικό να εύχεται πολύ σύντομα να έρθει και πάλι στην Ελλάδα (τελευταία φορά είχε βρεθεί στη Χαλκιδική για διακοπές πριν δύο χρόνια).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ