ΠΑΟΚ

Ο Ρομπέρ και ο γρίφος για την αξία του

Ο Ρομπέρ και ο γρίφος για την αξία του

Ο Γάλλος μέσος, Ρομπέρ, αγωνίστηκε λίγα λεπτά εναντίον της Ξάνθης και ο Μπόλονι ομολόγησε πως έκανε λάθος που δεν τον χρησιμοποίησε περισσότερο. Τι ισχύει, όμως, στην περίπτωσή του;

Η ομολογία του Λάσλο Μπόλονι πως θα έπρεπε να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Μπερτράν Ρομπέρ στον αγώνα με την Ξάνθη ήταν άλλη μία απόδειξη πως ο Γάλλος δεν υπολογίζεται ως πρώτη επιλογή από τον προπονητή του.

Τι μπορεί, όμως, να προσφέρει ο Ρομπέρ και γιατί τελικά αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ;

Ο Ρομπέρ ήταν εξαρχής μία αμφιλεγόμενη μεταγραφή. Αποκτήθηκε στα 28 του χρόνια από τον Πανθρακικό όπου απλά απέδειξε πως είναι ένας καλός τεχνικά παίκτης και χωρίς την προηγούμενη καριέρα που να πείθει πως υπάρχει το ξεχωριστό ταλέντο μέσα του.

Δεν ήταν, όμως και μια μεγάλη επένδυση ενώ όταν άρχισε η προετοιμασία ο πρώτος που έδωσε εύσημα για την παρουσία του ήταν ο Λάσλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος εξήρε την ταχύτητα στη μεταβίβασή του και την πολύ καλή του τακτική του παρουσία. Μάλιστα στα πρώτα γενικώς... προβληματικά φιλικά του ΠΑΟΚ, ο Ρομπέρ έκανε καλές εμφανίσεις και έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και θέση βασικού μιας και ο προπονητής του σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει τον Βιεϊρίνια στον άξονα πίσω από τον επιθετικό.

Τελικά το πείραμα δεν έγινε. Ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ διατήρησε τη θέση του στα αριστερά και ο Ρομπέρ "εξαφανίστηκε". Παρότι είχε θεωρηθεί πως και ο ίδιος μπορούσε να προσφέρει ως δεκάρι, δεν του δόθηκαν σχεδόν καθόλου οι ευκαιρίες να αγωνιστεί όντας πίσω από Σπαντάσιο, Ίβιτς στο κέντρο και τον Βιεϊρίνια στα αριστερά. Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί εννιά φορές,μόνο τη μία βασικός και συνολικά 130 λεπτά που σίγουρα δεν είναι ο χρόνος για να παρουσιάσει κάποιος τον πραγματικό εαυτό του.

Η επιλογή, μάλιστα, του Μπόλονι να βάλει τον Σαλπιγγίδη στααριστερά και ενώ ο Βιεϊρίνια αποτελεί παρελθόν και ο Γεωργιάδης τραυματίστηκε,έδειξε για μία ακόμη φορά πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν πιστεύει πολύ στηναξία του Ρομπέρ. Ο Γάλλος, όμως, στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε στα Πηγάδιαέκανε τον Μπόλονι να παραδεχτεί ένα πολύ βασικό λάθος που έκανε. Μπορει να μηντον θεωρεί παίκτη πρώτης γραμμής αλλά σίγουρα ήταν προτιμότερο να αγωνιστεί σεμια θέση που γνωρίζει καλά παρά να γίνει ένα πείραμα με άγνωστα αποτελέσματα.

Πλέον τα δεδομένα είναι γνωστά και ο Λάσλο Μπόλονι φαίνεταιπως θα δώσει στον Ρομπέρ την ευκαιρία που αναζητούσε. Το ερωτημα είναι βέβαιαπόσο καλός μπορεί να είναι ο Γάλλος για να τον αναγκάσει να παραδεχτεί λάθοςπου δεν τον είχε τόσο καιρό βασικό. Ίδωμεν...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ