ΠΑΟΚ

Ο Μπόλονι, το βιβλίο του και λοιπές ατάκες

Ο Μπόλονι, το βιβλίο του και λοιπές ατάκες
INTIME SPORTS

Ο Μπόλονι δεν είναι ένας ακόμα κουραστικός τύπος. Έχει άποψη επί παντός επιστητού, ιδιαίτερη ευστροφία και φροντίζει να εκφράζει τα πιστεύω.

Οι συνεντεύξεις τύπου του Λάσλο Μπόλονι και οι κουβέντες μαζί του μπορούν να είναι πολλά εκτός από... βαρετές. Διαθέτει χιούμορ, έχει φιλοσοφία για τη ζωή και το ποδόσφαιρο και την εκφράζει...

Απόδειξη και τα όσα είπε μετά τον επεισοδιακό αγώνα Εθνικού Αστέρα-ΠΑΟΚ. Γι' αυτό εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ξεχωριστές ατάκες που πρόσφερε από τη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ.


Τα ταλέντα στον Μακεδόνα ΠΑΟΚ

Αναφερόμενος στο πως θα πρέπει να λειτουργούν οι ακαδημίες ενός συλλόγου υποστήριξε πως στην περίπτωση του Δικεφάλου "πρέπει τα καλύτερα ταλέντα από τη Βόρεια Ελλάδα να καταλήγουν στη μεγαλύτερη ομάδα της Μακεδονίας, τον ΠΑΟΚ! Δεν πρέπει να χάνεται κανένα ταλέντο από την ευρύτερη περιοχή".

Ο ποδοσφαιριστής - επιχείρηση

Έχει καταλάβει ακόμα, όντας χρόνια στους πάγκους, πως τα τελευταία χρόνια η έννοια ποδοσφαιριστής έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη από το παρελθόν. "Σήμερα ο ποδοσφαιριστής δεν είναι απλά ένας αθλητής, είναι μία ολόκληρη επιχείρηση, που έχει μάνατζερ, δικηγόρο, υπάρχουν τα ΜΜΕ, έχουν αλλάξει λίγο οι σχέσεις. Για μένα το πιο σημαντικό στις σχέσεις, είναι ο σύλλογος. Ο προπονητής δεν ήταν τόσο σημαντικός στο τρίγωνο παίκτες, προπονητής, σύλλογος. Ο πιο ισχυρός πόλος είναι η διοίκηση" έχει τονίσει χαρακτηριστικά.

Η ηθική του αθλητισμού

Δεν έχει κρύψει, επίσης, πως σε κάποια πράγματα δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του όσον αφορά τις συμπεριφορές των παικτών του μέσα στο γήπεδο. "Αυτό που σου μένει είναι μία πικρή γεύση, γιατί έχεις απαιτήσεις από τέτοιους ποδοσφαιριστές. Ποιος είναι ο Ταμάς; Και ποιος ο Μούτου; Ααα... Θεωρούνται μεγάλοι παίκτες αυτοί; Με συγχωρείτε αλλά οι μεγάλοι παίκτες παίρνουν πάνω τους και μεγάλες ευθύνες. Δυστυχώς ο Μούτου και ο Τάμας δεν μπορούν καταλαβαίνουν τίποτα. Σύμφωνα με την ηθική του αθλητισμού, αυτοί οι δυο είναι λάθος" είχε πει σε ρουμάνικη ιστοσελίδα για ένα περιστατικό... παρατυπίας των προαναφερθέντων παικτών.

Ο εγωισμός του Μπόλονι

Και αν ο Λάσλο Μπόλονι έχει μείνει γνωστός περισσότερο για την ανάδειξη παικτών όπως ο Κριστιάνο, ο ίδιος έχει το θάρρος να λέει πως προτιμά τους τίτλους. "Είμαι λίγο εγωϊστής όπως όλοι... Είναι χαρά που δούλεψα με παίκτες όπως ο Ουύγκο Βιάνα, ο Κριστιάνο ή ο Κουαρέσμα, αλλά το να κερδίζεις πρωτάθλημα, το κύπελλο και το σούπερ καπ στην Πορτογαλία, ήταν πιο σημαντικό" είχε αναφέρει στο ξεκίνημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ .

Η φιλοσοφία ζωής

Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, όμως, δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο. Σε συνέντευξή του στα "Νέα" αποκάλυψε της φιλοσοφία του περί ζωής. "Η ζωή έχει πολλά προβλήματα. Το να παίζεις ένα ντέρμπι δεν είναι πρόβλημα. Ξέρω μια κοπέλα από την πόλη μου που δίνει μεγάλη μάχη για τη ζωή" ανέφερε και συνέχισε "Εχετε δει την ταινία "Love Story" του 1970; Η ιστορία της κοπέλας είναι ίδια με την ταινία, μόνον που ελπίζω ότι θα έχει διαφορετικό τέλος. Θέλω να έχει διαφορετικό τέλος, γιατί σε αντίθεση με την ταινία στην πραγματική ζωή οι Ελληνες βοήθησαν το κορίτσι και γιατί είναι μια πολύ όμορφη ιστορία αγάπης και αυτή".

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες

Πέραν όλων αυτών είναι και άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Στη Θεσσαλονίκη πήγε στο Μέγαρο για να δει τη συμφωνική ορχήστρα της Βιέννης ενώ γράφει και βιβλίο. "Μιλάει για την κοινωνία όπως τη ζούσαμε πριν από την επανάσταση και έπειτα από αυτήν. Είναι μια αυτοβιογραφία, που σταματά όταν φεύγω στο εξωτερικό. Είναι όμως και μια βιογραφία του συστήματος. Τι συνέβαινε τότε και τι νιώθαμε. Ημασταν η θετική προπαγάνδα ενός κακού συστήματος, δίχως να το θέλουμε" έχει πει σχετικά.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ