ΠΑΟΚ

Ο κεραυνός του Βρύζα έφερε… καλοκαιρία

Ο κεραυνός του Βρύζα έφερε… καλοκαιρία

Ο Ζήσης Βρύζας έχει σημαδέψει ένα από τα σημαντικότερα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το γκολ του εναντίον της Ένωσης σήμανε την επιστροφή του ΠΑΟΚ στο προσκήνιο…

Ήταν 1 Οκτωβρίου του 1992 που έγινε η προσπάθεια αυτοκαταστροφής του ΠΑΟΚ.

Ο Βουλινός και η κακή του διοίκηση έγινε η αφορμή να ξεχειλίσει η οργή των οπαδών του Δικεφάλου με τους… κακούς εξ αυτών να δημιουργούν πολύ μεγάλα επεισόδια στον αγώνα με την Παρί και να καταστρέφουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Βλέπετε ακολούθησε ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η μιζέρια, το αδιέξοδο…

Προς τι ο δραματικός πρόλογος; Μα για να δώσουμε την πρέπουσα αξία σε ένα πολύ μεγάλο γκολ πουπέτυχε ο Ζήσης Βρύζας με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ήταν 4 Μαΐου του 1997 όταν ο ΠΑΟΚ καλούνταν να νικήσει μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια για να βρεθεί πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη του στόχου του που ήταν να κερδίσει μια θέση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. τα κατάφερε. Με γκολ του Ζουμπούλη, ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε στο 24’ και στο 59’ ο Βρύζας κλείδωσε τη νίκη με ένα πανέμορφο γκολ. Πήρε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας, έφτασε μέχρι τη μεγάλη περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-2 καθώς στο 90' μείωσε ο Κωστής και έκανε το ζητούμενο άλμα προς την Ευρώπη. Εκεί που στις 16 Σεπτεμβρίου του 1997 αντιμετώπισε τη μεγάλη Άρσεναλ στην Τούμπα, ακριβώς πέντε χρόνια μετά την αναμέτρηση με την Παρί στη Γαλλία. Ήταν ένας εξαιρετικός συμβολισμός.

Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ του Ζήση Βρύζα εναντίον της ΑΕΚ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ενώ με αυτή της Ξάνθης σκόραρε άλλες δύο φορές.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ