ΠΑΟΚ

Ο καλοκαιρινός Γολγοθάς για "Σάλπι" και σία

Ο καλοκαιρινός Γολγοθάς για "Σάλπι" και σία
INTIME SPORTS

Ποιο είναι το πολύ σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει για τον ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση της Εθνικής στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μπορεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ να μπουν στη... βιτρίνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή τους στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και να ανεβάσουν στα ύψη την εμπορική τους τιμή αλλά δημιουργείται και ένα πρόβλημα που απειλεί τους στόχους του "Δικεφάλου" για τη νέα σεζόν.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο ΠΑΟΚ θα έχει στην Εθνική που θα παίξει στο Euro μεγάλη παρουσία με τους Σαλπιγγίδη και Φωτάκη να θεωρούνται σίγουροι και τους Μαλεζά, Αθανασιάδη αλλά και τους Χαλκιά, Γεωργιάδη να διεκδικούν με λίγες ή πολλές ελπίδες θέση στο ρόστερ που θα καταρτίσει ο Φερνάντο Σάντος.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Οι παίκτες που τελικά θα επιλεγούν, θα χάσουν μεγάλο μέρος της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν ενώ πιθανό είναι να χάσουν ακόμα και αγώνες που θα κρίνουν πάρα πολλά (προκριματικά για Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ).

Αυτό που έγινε φέτος με τον Πάμπλο Κοντρέρας λόγω της συμμετοχής του στο Κόπα Αμέρικα, αλλά και με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη πέρυσι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο που ήταν σωματικά και ψυχικά κουρασμένος για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Μετά το τέλος των πλέι οφ οι διεθνείς θα ενσωματωθούν στην Εθνική ομάδα που θα δώσει φιλικά για να προετοιμαστεί καλύτερα για το Euro 2012. Η τελική φάση της διοργάνωσης θα αρχίσει στις 8 Ιουνίου και η φάση των ομίλων θα διαρκέσει μέχρι και στις 19 Ιουνίου. Αν η Εθνική κάνει την υπέρβαση θα συνεχίσει για αρκετές ακόμα μέρες να βρίσκεται στην Πολωνία ή την Ουκρανία με τον τελικό να έχει οριστεί την 1η Ιουλίου.

Αμέσως μετά τη λήξη των εθνικών υποχρεώσεων, είναι βέβαιο πως οι διεθνείς θα πάρουν άδεια να ξεκουραστούν για αρκετές μέρες. Όπερ σημαίνει πως θα λείψουν από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και αρκετά φιλικά ενώ τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η συμμετοχή τους στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Είναι εξίσου σημαντικό να αναφέρουμε πως ακόμα και αν προλάβουν τις επίσημες αναμετρήσεις, οι παίκτες να είναι τόσο "μπουκωμένοι" που θα αδυνατούν να προσφέρουν.

Τι μπορεί να γίνει; Πιθανόν να χρειαστεί ο Λάσλο Μπόλονι να διαχειριστεί διαφορετικά το έμψυχο δυναμικό του ακόμα και τη φετινή χρονιά που μπορεί να δώσει ο ΠΑΟΚ περισσότερα από πενήντα παιχνίδια...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ