ΠΑΟΚ

"Ο Γκαρσία δεν έβαλε ποτέ το χρήμα στην 1η θέση"

"Ο Γκαρσία δεν έβαλε ποτέ το χρήμα στην 1η θέση"
INTIME SPORTS

Ο εκ των εκπροσώπων του Πάμπλο Γκαρσία, Δημήτρης Καγιόγλου στάθηκε ιδιαίτερα στην κίνηση του Ουρουγουανού να ανανεώσει με μείωση των απολαβών του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για τον χαρακτήρα του Πάμπλο Γκαρσία και το δέσιμό του με τον ΠΑΟΚ μίλησε στο "Libero 107,4FM" ο εκ των εκπροσώπων του, Δημήτρης Καγιόγλου.

Αρχικά τόνισε: "Ο Πάμπλο έχει τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ, η επόμενη θα είναι η πέμπτη σεζόν στην ομάδα και είναι πολύ χαρούμενος που θα φορά την φανέλα της ομάδας που τιμά.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι χθες δεν είχε κάνει κάποια κίνηση αλλά μόλις πήρε την αδειοδότηση, επειδή είναι πολύ σοβαρό σωματείο, άρχισε να κινείται για ανανεώσεις και μεταγραφές.\

Είχαμε κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία καθώς εκκρεμούσε η αδειοδότηση και μόλις τακτοποιήθηκε αυτό, συμφωνήσαμε γρήγορα".

Στη συνέχεια μίλησε για την αγάπη του Γκαρσία για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο: "Ο Πάμπλο έχει αποδείξει και στο παρελθόν με πράξεις ότι αγαπά την ομάδα και θέλει να μείνει.

Θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, πιστεύει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να αποδώσει καλά και την επόμενη χρονιά. Έχει δηλώσει, άλλωστε, ότι μόλις αντιληθφεί πως δεν μπορεί, θα είναι ο πρώτος που θα πάει μόνος του στην διοίκηση και θα ζητήσει να λυθεί το συμβόλαιο του για να μην επιβαρύνει την ομάδα.

Απο τότε που ήρθε πάντως, πολλοί έλεγαν ότι είναι μεγάλος και δεν μπορεί αλλά και φέτος έπαιξε σε υψηλό επίπεδο. Ήταν πρώτος σε εύστοχος πάσες στο πρωτάθλημα, ήταν στην καλύτερη 18αδα του πρωταθλήματος, ήταν υποψήφιος MVP και υποψήφιος για το καλύτερο γκολ ενώ οι φίλοι του ΠΑΟΚ τον ψήφισαν MVP της ομάδας φέτος".

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις ανέφερε: "Ο Πάμπλο πιστεύει στον εαυτό του και θέλει να συνεχίσει, έτσι βρεθήκαμε σήμερα με τον κ. Κωνσταντινίδη και συμφωνήσαμε αμέσως ο Πάμπλο μάλιστα δέχθηκε και μια σημαντική μείωση των αποδοχών του.

Τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει και τα οικονομικά δεν επιτρέπουν κάποια υπέρβαση, ήδη αυτό γίνεται σε Ιταλία, Ισπανία και στην Ελλάδα φυσικά, που τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ο κόσμος παλεύει όλη μέρα για 800 ευρώ και οι αθλητές παίρνουν εκατομμύρια, δυστυχώς τα πάντα κινούνται γύρω απο το χρήμα αλλά ο Πάμπλο δεν είναι έτσι. Δεν έβαλε ποτέ τα χρήματα στην πρώτη θέση, θυμίζω ότι πρώτος από όλους είχε δεχθεί μείωση και παλαιότερα.

Ίσως ο κόσμος να λέει ότι έχει βγάλει πολλά λεφτά και μιλάει έτσι αλλά είναι στον άνθρωπο, ακόμη και στον Ρονάλντο να πας, που παίρνει 20 εκ ευρώ το χρόνο και του ζητήσεις να κόψει 1 εκ θα αντιδράσει. Δεν το βλέπουν όλοι έτσι λοιπόν, άλλος κοιτά κάθε ευρώ και άλλος παίρνει νορμάλ χρήματα αλλά είναι άπλας, είναι θέμα χαρακτήρα".

Σε ερώτηση για το αν ο Γκαρσία μπορεί να ανταπεξέλθει για μία ακόμη σεζόν, ανέφερε: "Από τα 52 παιχνίδια έπαιξε στα 37 φέτος και πέρυσι 41, έχει επιβαρυνθεί αρκετά αλλά πιστεύω ότι η απόδοση του θα παραμείνει πολύ καλή.

Ο Πάμπλο όταν μπαίνει στο γήπεδο δίνει τα πάντα και θεωρώ ότι πρέπει να είναι παράδειγμα για τους νέους παίκτες. Πρέπει όταν μπαίνεις στο γήπεδο να τρως το χορτάρι, να γυαλίζει το μάτι σου, αλλιώς δεν πρόκειται να κάνεις καριέρα ως ποδοσφαιριστής.

Μόλις υπογράψαμε ο Πάμπλο ήταν πολύ χαρούμενος και αστειεύτηκε λέγοντας ότι έπρεπε να υπογράψουμε διετές. Πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί να παίξει 2 χρόνια ακόμη αλλά θέλει να δει πρώτα πως θα πάει και φέτος".

Αναφέρθηκε και στις μέρες ξεκούρασης του Ουρουγουανού: "Προσπαθούμε να φύγει αύριο ή το Σάββατο για την Ουρουγουάη ώστε να κάνει λίγες διακοπές, να φρεσκάρει το μυαλό του.

Θα πάει μόνος στην Ουρουγουάη καθώς τα παιδιά του έχουν ακόμη σχολείο, φέτος οι διακοπές του Πάμπλο θα διαρκέσουν μόλις 10 μέρες.

Θα επιστρέψει στην Θεσ/νίκη στις αρχές Ιουνίου ώστε να προετοιμαστεί για την προετοιμασία. Έχει στο σπίτι του τα πάντα που χρειάζεται και θα προπονείται μόνος για να είναι σε καλή κατάσταση όταν αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας".

Τέλος, ο κ. Καγιόγλου ρωτήθηκε και για το συμβάν με την μήνυση από φίλαθλο της ΑΕΚ και ανέφερε: "Μέσα στο γήπεδο προσπαθούσαν συνέχεια να τον εκνευρίσουν, ιδίως ο Βάργκας ενώ μου είπε ότι τον κοιτούσε ειρωνικά και ο διαιτητής, η πρώτη κάρτα δεν ήταν αλλά η δεύτερη μπορούσε να δοθεί.

Μετά βρέθηκε ένας φίλαθλος που ήθελε να γίνει γνωστός βάζοντας φυλακή τον Γκαρσία. Ο Πάμπλο δεν έκανε τίποτε, πήγαινε στα αποδυτήρια, τον φαγούρισε κάτι στο σώβρακο και φαγουρίστηκε, δεν μπορεί να τον βάλουμε φυλακή για αυτό τον λόγο".

"Eυτυχισμένος o Γκαρσία..."

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Πάμπλο Γκαρσία μίλησε και ο Διονύσης Γιαννόπουλος, που εκπροσωπεί επίσης τον Ουρουγουανό άσο: "Τελείωσε το θέμα σε πέντε λεπτά. Ηταν συνειδητή η απόφαση και ο Πάμπλο πριν δύο χρόνια σε ποσοστό 35% μείωσε τις απολαβές του", δήλωσε ο ίδιος στον Sport 103 και πρόσθεσε:

"Η νέα μείωση είναι κάπου στο 30%. Υπάρχουν στιγμές στην ζωή που οι προτεραιότητες είναι πάνω από το οικονομικό. Ο Πάμπλο δεν ξέρω αν θα καταρρίξει το ρεκόρ παραμονής ξένου παίκτη στον ΠΑΟΚ".

Για το πως αισθάνεται ο ίδιος: "Είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Θα πάει στην Ουρουγουάη για να αποφορτιστεί λίγο. Για 7-10 μέρες θα πάει μόνος του εκεί".

Για τον Λίνο: "Στο τέλος της εβδομάδας θα κάνουμε κάποια κουβέντα. Υπάρχει πρόθεση από την διοίκηση και από τον παίκτη, θα δούμε έως το τέλος της εβδομάδας".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ