ΠΑΟΚ

Ο διάδοχος του Τσιστιακόφ

Ο διάδοχος του Τσιστιακόφ
Λιπόσκι

Ο Ζήσης Βρύζας είναι το φαβορί να αναλάβει ρόλο τεχνικού διευθυντή, ωστόσο υπάρχει και η εναλλακτική του Λάζο Λιπόσκι. Ποιος είναι ο 48χρονος Σκοπιανός που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη.

Σε αλλαγή σελίδας στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να προχωρήσει ο Ιβάν Σαββίδης, με την πιο σημαντική διαφοροποίηση να εντοπίζεται στην αποχώρηση του Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Ο Λιθουανός στρατηγικός σύμβουλος του “Δικεφάλου” θα αποχωρήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μετά τα πλέι οφ και ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση εντός ΠΑΟΚ για το πώς θα καλυφθεί το κενό που δημιουργεί η αποχώρησή του.

Μπορεί επισήμως να μην είχε ρόλο στα αγωνιστικά ζητήματα, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονταν οι αποφάσεις, είχε δείξει ότι η γνώμη του μετρούσε περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου, πριν πάρει την τελική απόφαση ο Σαββίδης

Πλέον, δημιουργείται η ανάγκη να υπάρχει ένα πρόσωπο (και όχι μία αναποτελεσματική πολυφωνία) που θα πάρει πάνω του τον αγωνιστικό και μεταγραφικό σχεδιασμό σε συνεργασία με τον προπονητή που θα επιλεγεί.

Το φαβορί Βρύζας

Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Ζήσης Βρύζας που έχει αναλάβει και στα πρώτα χρόνια της διοίκησης Ζαγοράκη, με επιτυχία, ρόλο τεχνικού διευθυντή. Μία πιθανή μετάθεσή του θα δημιουργήσει θέμα με την προεδρία, ωστόσο, αν προχωρήσουν οι σκέψεις που κάνουν στον ΠΑΟΚ να μην έχουν εκπρόσωπο σε Λίγκα και ΕΠΟ, μάλλον το συγκεκριμένο ερώτημα αποκτά τυπική σημασία.

Ο Λιπόσκι που έφερε τον Βούκιτς

Εναλλακτική λύση αποτελεί ο Λάζο Λιπόσκι. Πρόκειται για το νυν αθλητικό διευθυντή της Ανζί, με τον οποίο ο Σαββίδης διατηρεί άριστες σχέσεις, ο οποίος του υπέδειξε να φέρει τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς στον ΠΑΟΚ. Στο παρελθόν συνεργαζόταν ως ατζέντης ποδοσφαίρου με την Ανζί και είχε πάει στην ρωσική ομάδα τον Ρατζέλοβιτς και τον Ράχιμιτς, εδώ και λίγες εβδομάδες, όμως, μετά την αποχώρηση του Χασάν Μπιτζίεφ, κλήθηκε να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή της Ανζί.

Ο Λιπόσκι είναι Σκοπιανός στην καταγωγή, 48 ετών και έχει κάνει καριέρα ως τερματοφύλακας, ενώ μιλά και πέντε ξένες γλώσσες, γεγονός που λύνει το πρόβλημα της επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με τον Τσιστιακόφ, έχει ειδίκευση πάνω στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, η προηγούμενη απόπειρά του να φέρει στο “Δικέφαλο”, ξένο τεχνοκράτη, κάνει τον Σαββίδης επιφυλακτικό σ' αυτή την προοπτική.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ