ΠΑΟΚ

Ο Αγγελίδης φέρνει ισορροπίες

Ο Αγγελίδης φέρνει ισορροπίες

Πώς ο Σαββίδης ξεκαθαρίζει το τοπίο στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Κύπριος δικηγόρος, Ιάκωβος Αγγελίδης, αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης βρισκόταν στο Λονδίνο την ώρα που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρότεινε και τελικά έπεισε και δέκα ακόμη μέλη της Λίγκας να τον ψηφίσουν ως έναν από τους τρεις εκπροσώπους της διοργανώτριας στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Ο Κύπριος δικηγόρος, προσωπική επιλογή του Ιβάν Σαββίδη για να ηγηθεί της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας, αναλαμβάνει θεσμικό πόστο με απόλυτα συνειδητή, όσο και συμβολική απόφαση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Ο Αγγελίδης έχει αρχίσει να γίνεται και θα είναι από δω και πέρα το βασικό γρανάζι στη διοικητική μηχανή του ΠΑΟΚ. Ένα γρανάζι που τόσο πολύ έψαχνε ο Σαββίδης από την ώρα που πήρε την απόφαση να παύσει τη συνεργασία (στο κομμάτι του ΠΑΟΚ) με τον τέως στρατηγικό σύμβουλο, Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ενώ αποχώρησε από το πλευρό του και ο Θόδωρος Ζαγοράκης μετά την εκλογή του στο ευρωκοινοβούλιο.

Στις αρχές του καλοκαιριού, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε με ένα καράβι που με λιγοστό προσωπικό και κυρίως, λίγους κουμανταδόρους προσπαθούσε να δείχνει ότι λειτουργεί. Μπορεί να υπήρχε η σταθερά που λέγεται Μαρία Γκοντσάρεβα και το απόλυτο κουμάντο στα οικονομικά, αλλά για όλα τα υπόλοιπα υπήρχε μόνος ένας Βρύζας. Αυτός εκπροσωπούσε τον ΠΑΟΚ στα κέντρα αποφάσεων, κινούσε τα νήματα στις μεταγραφές, μιλούσε με παίκτες, μάνατζερ και τεχνικό τιμ.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργούσε καθυστερήσεις στην λήψη αποφάσεων και, ειδικά στις μεταγραφές, οι κινήσεις γίνονταν με πολύ αργούς ρυθμούς, αφού έπρεπε να συμφωνούν Αναστασιάδης-Βρύζας και αν διαφωνούσαν περίμεναν την τελική ετυμηγορία του Σαββίδη όταν ξέκλεβε λίγο χρόνο από τις δουλειές του.

Ο Αγγελίδης την τελική απόφαση, ο Ιβάν σε ρόλο παρατηρητή

Αν και ακόμη δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητό από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αφού δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την εικόνα του συλλόγου από τη μία μέρα στην άλλη, στην πράξη έχουν ήδη αλλάξει πολλά πράγματα στη λειτουργία του ΠΑΟΚ. Ο Αγγελίδης είναι ο πρόεδρος της εταιρίας που έχει τον τελικό λόγο για όλα, ο Αναστασιάδης έχει καθαρά ρόλο προπονητή, κάνοντας τις εισηγήσεις του (μεταγραφικές ή άλλου χαρακτήρα) στη διοίκηση και ο Ζήσης Βρύζας φέρει πλέον τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή. Κάνει τις επαφές για τις ανανεώσεις τις μεταγραφές και όλα τα ζητήματα του ρόστερ και όταν έχει να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα τα θέτει υπόψη του προπονητή και του προέδρου. Σε ενδεχόμενη διαφωνία των στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Ιάκωβος Αγγελίδης παίρνει την απόφαση, ενώ με τηλεδιασκέψεις (πολλές φορές ενημερώνει τον Ιβάν Σαββίδη για τα θέματα της ΠΑΕ).

Ουσιαστικά ο μεγαλομέτοχος έχει πλέον ρόλο παρατηρητή σε τρέχοντας θέματα της ΠΑΕ και παρεμβαίνει μόνο στα πολύ σοβαρά.

Βέβαια, οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως η μετάβαση στην εποχή Αγγελίδη γίνεται με ομαλό τρόπο, αφού σε πολλά ζητήματα (όπως για παράδειγμα για το τι συμβαίνει στα κέντρα αποφάσεων ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης για το τι συμβαίνει).

Περνάει από κόσκινο όλα τα στελέχη της ΠΑΕ

Μέσα σ' όλα, ο Ιάκωβος Αγελίδης, έχει αναλάβει και μία άλλη σημαντική υποχρέωση: Συγκεντρώνει στοιχεία για να αξιολογήσει όλα τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και θα παραδώσει την έκθεσή του στον Σαββίδη.

Οι άλλοι συνεργάτες

Υπάρχουν ακόμη ορισμένα στελέχη, που βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο, διαθέτουν όμως συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης, για παράδειγμα, αποτελεί το συνδετικό κρίκο της διοίκησης με την ομάδα, ουσιαστικά έναν συνεργάτη του Βρύζα και του Αναστασιαδη. Ο Γιώργος Γεωργιάδης, εξάλλου που έχει περάσει από τα πόστα του τεχνικού διευθυντή, του βοηθού αλλά και του πρώτου προπονητή, παραμένει στο τιμ των στελεχών του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά ο ρόλος του αυτή την περίοδο που δεν προπονεί κάποια ομάδα (συζητήθηκε κάποια στιγμή να πάει σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας με τη στήριξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) είναι να αποτελεί τον άνθρωπο που κρατά ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας του ΠΑΟΚ με τον Αιγινιακό.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ