ΠΑΟΚ

Μόνο ΑΜΚ 11.100.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Δεν προχώρησαν οι σκέψεις για ομολογιακό δάνειο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού η εισροή χρημάτων θα γίνει μόνο με ΑΜΚ. Οι αποφάσεις της έκτακτης Γ.Σ. και οι ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις Γκαγκάτση για τις σχέσεις με τους άλλους "μεγάλους", τους οπαδούς που δημιουργούν πρόβλημα, τον Μίχελ και την μεταγραφή του Σρνα που δεν έγινε.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την Τετάρτη (30/5), καθώς πέρα από την απόφαση για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 11.100.000 ευρώ και την απόσυρση των σκέψεων για ομολογιακό δάνειο, είχε και πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο (και τους μικρομετόχους) της ομάδας.

Το βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η απόφαση για το ύψος των χρημάτων που θα διαθέσει εκ νέου ο Ιβάν Σαββίδης και ο τρόπος με τον οποίο θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.Η τελική απόφαση ήταν να γίνει μόνο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 11.100.000 ευρώ, η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες της ΠΑΕ και ακυρώνει την αναγκαιότητα της χορήγησης ομολογιακού δανείου που υπήρχε ως εναλλακτική λύση στα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα είναι ανοιχτή, για όσους έχουν να διαθέσουν από 100.000 ευρώ και άνω, μέχρι τις 20 Ιουνίου (υπάρχει και η δυνατότητα για παράταση ενός μήνα) και είναι προφανές ότι το μικρό αυτό χρονικό διάστημα συνδέεται με την ανάγκη τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία να προσμετρηθούν στον έλεγχο του Financial Fair Play (η εφετινή χρήση ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου).Όπως έγινε γνωστό, εφόσον καλυφθεί ολόκληρο το ποσό της αύξησης, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα φτάσει τα 100.029.632,40 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τιμή της μετοχής παραμένει στα 0,30 ευρώ (με τιμή διάθεσης 0,33).Ενα ακόμη στοιχείο οικονομικής φύσης που πρέπει να επισημανθεί είναι αυτό που ανέφερε ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, ότι στον ισολογισμό του 2018 (1/7/2017-30/6/2018) υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η καθαρή θέση της εταιρίας να είναι μηδενική μετά από χρόνια. Τόνισε, ότι επί ημερών Σαββίδη, βελτιώνεται συνεχώς και από αρνητική κατά 1.040.000 που ήταν το 2012, έπεσε στις 441.000 ευρώ, σε μία περίοδο, όμως που παράλληλα αυξήθηκαν το συνολικό μπάτζετ και τα έξοδα λειτουργίας της εταιρίας.

ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ: "ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΦΙΛΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ"

Σημαντικές ήταν και οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση στις ερωτήσεις των μικρομετόχων. Τις παρουσιάζουμε ανά θέμα:

- Η σχέση του ΠΑΟΚ με τους τρεις "μεγάλους" του κέντρου και το αν είναι καλό να τους έχει όλους απέναντί του: "Όσο ο ΠΑΟΚ ήταν τρίτος, τέταρτος, ήταν φίλος για όλους. Όταν στόχευσε το Πρωτάθλημα,άρχισαν να έχουν διαφορετική στάση απέναντί του. Εμείς κάναμε και διαλύσαμε συμμαχίες, αντιμετωπίζουμε τις κινήσεις που γίνονται σε βάρος του ΠΑΟΚ".

-Αν η ΠΑΕ παίρνει επαρκή μέτρα απέναντι σε οπαδούς που δημιουργούν προβλήματα, με αφορμή αρνητικές συμπεριφορές στον τελικό Κυπέλλου και την ρίψη του ρολού από έναν οπαδό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Είδατε ότι στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, 30.000 κόσμος ήταν άψογος. Στον τελικό κατεβήκαμε με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να λέει ότι δεν θα γίνει το ματς. Συμφωνώ ότι ούτε ο οπαδός με το κοφτάκι στο χέρι, ούτε αυτός που πετά βεγγαλικό έχουν θέση στο γήπεδο. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι το ίδιο.

ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ /EUROKINISSI)
ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ /EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και ο οπαδός που πέταξε το ρολό συνελήφθη κατευθείαν, με βάση το υλικό από τις κάμερες του γηπέδου. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και είδατε ότι στα ματς που είχαμε κόσμο δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Από κει και πέρα, δεν είναι μόνο θέμα των ομάδων, είναι και της Πολιτείας. Ο αθλητικός νόμος είναι πολύ χαλαρός, αμφιβάλλω αν έγιναν συλλήψεις μετά τον τελικό. Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο και μεταφέρεται στα γήπεδα. Βλέπετε ότι σε σταθερά πολιτικά καθεστώτα, στις δυτικές δημοκρατίες, ο χουλιγκανισμός αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Αντίθετα, σε ασταθή καθεστώτα, παρουσιάζει έξαρση".

-Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν υπάρχει, τη δεδομένη περίοδο, σκέψη για αλλαγή προσώπων στο δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

-Τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έκανε καταγγελία για τον Μιραλάς και τις χειρονομίες του στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα αλλά ο τελευταίος δεν έδειξε διάθεση να επιληφθεί του θέματος.

-Άκουσε την κριτική μικρομετόχου ότι ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τη δήλωση Σαββίδη, δεν έπρεπε να βοηθήσει να μείνει ο Παναθηναϊκός στην Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα όταν άλλος μικρομέτοχος ρώτησε: "από τη μία ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι κρατήσαμε στην κατηγορία τον Παναθηναϊκό και από την άλλη ο κ. Γραμμένος τον οποίο στήριξε, ψήφισε κατά των αλλαγών των ποινών για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτούνται", αναρωτήθηκε: "Ο κ. Γραμμένος δεν μπορεί να ψηφίσει ότι θέλει;".

ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ /EUROKINISSI)
ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ /EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΙΧΕΛ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΡΝΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ"

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και σε αγωνιστικά ζητήματα και μάλιστα έπλεξε το εγκωμιο του Λούμπος Μίχελ με αφορμή την υπόθεση Σρνα: "Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαριστή η απόφαση ήταν συνολική, δεν έχει ευθύνη ο κ. Μίχελ.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ είναι απόλυτα επιτυχημένος στον ρόλο του, επί των ημερών του ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δύο Κύπελλα και ένα Πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους".Ακόμη, σε κριτική για την ανάγκη να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας, τόνισε: "Προσπαθούμε να μπολιάζουμε έμπειρους με νέους παίκτες. Φέτος είχαμε τον Λημνιό, τον Πέλκα, έπαιζαν δανεικοί ο Γιαννούλης, ο Χαρίσης κ.α.

Η Γ.Σ. έκλεισε με έναν έντονο διάλογο που είχε ένας μικρομέτοχος που αμφισβητούσε την ορθότητα των κινήσεων της διοίκησης και του Ιβάν Σαββίδηι, αρχικά με τον Μάκη Γκαγκάτση και στη συνέχεια και με άλλα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ