ΠΑΟΚ

Μία φιλία που θυμίζει Παρτιζάν

Μία φιλία που θυμίζει Παρτιζάν
INTIME SPORTS

Ισχυροί δεσμοί φιλίας ενώνουν τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ, κάτι που πιστοποιείται από συγκεκριμένα γεγονότα (video).

Πολλά είναι αυτά που ενώνουν τον ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ. Δύο ομάδες που μπορεί στο παρελθόν να έχουν δώσει πολλές "μαχες" εντός γηπέδων, αλλά πάντα αποδείκνυαν την φιλική τους σχέση, η οποία θυμίζει σε πολλά αυτή που έχει αναπτύξει ο "Δικέφαλος" με την Παρτιζάν.

Η Τούμπα φιλοξένησε τον ΟΦΗ


Στις 21 Οκτωβρίου του 1987 ο ΟΦΗ έψαχνε για έδρα και ο ΠΑΟΚ του έδωσε την Τούμπα. Στις κερκίδες της βρέθηκαν 15.000 οπαδοί για να στηρίξουν την κρητική ομάδα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Αταλάντα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ΠΑΟΚτσήδες πήγαν στον αγώνα και βοήθησαν τον ΟΦΗ να επικρατήσει 1-0 των Ιταλών.


Οι φανέλες

Το 1980 σε αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, οι Κρητικοί αγωνίστηκαν με φανέλες του "Δικεφάλου του Βορρά". Η ιστορία επαναλήφθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1996 όταν ο "Δικέφαλος" ξέχασε να πάρει μαζί του στην Κρήτη τις φανέλες του.

Την... γκέλα που μπορεί να του κόστιζε μέχρι και την ήττα στα χαρτιά κάλυψε ο ΟΦΗ που προσέφερε τη δική του δεύτερη εμφάνιση για να γίνει κανονικά ο αγώνας.

Ο ΟΦΗ επικράτησε 3-1 (25’ Αναστασίου, 44’ Φρατζέσκος, 67’ Μούτας – 90’ Ντιμκόφσκι) σε μια αναμέτρηση που ο Ζήσης Βρύζας έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ.

Το φιλικό

Πρόσφατα, και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου του 2011, ο ΠΑΟΚ αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΟΦΗ για φιλικό με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των Κρητικών. Τα ευχαριστώ εκφράστηκαν και επίσημα από συνδέσμους φίλων του ΟΦΗ και την κρητική ΠΑΕ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ