ΠΑΟΚ

Με σύμμαχο το παρελθόν

Με σύμμαχο το παρελθόν
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κέρκυρα στην Τούμπα (14/12, 17.15) με στόχο να διευρύνει το σερί αήττητων παιχνιδιών με τους Φαίακες στην έδρα του (videos).

ΠΑΟΚ και Κέρκυρα είναι ένα ζευγάρι με όχι και τόσο μεγάλη ιστορία αναμετρήσεων στην πρώτη κατηγορία. Για την ακρίβεια, μόνος πέντε φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στην Τούμπα σε αγώνα πρωταθλήματος, με τον "Δικέφαλο" να μετρά τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στο ματς που έγινε τη σεζόν 2011-2012.

Του Χρήστου Κομνηνακίδη

2004-2005

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 1-0

Ο "Δικέφαλος" κερδίζει και ξεκινά με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα, αφού το ματς διεξάγεται στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής. Μάλιστα, εκείνο ήταν το πρώτο παιχνίδι της Κέρκυρας στην πρώτη κατηγορία. Το γκολ του Χρήστου Μαλαδένη, όμως, χάλασε την γιορτή των Φαίακων, που έφυγαν ηττημένη από την Τούμπα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Φουτσίνι (43' Σπάσιτς), Ουντέζε, Ανδράλας, Βόκολος, Χασιώτης, Κούτσης, Βαγγελής, Μαλαδένης (57' Γιασεμή), Σκαρμούτσος (46' Κουτσόπουλος), Σαλπιγγίδης.

Κέρκυρα: Βεζυρίδης, Μπράγκα (85' Ιωάννου), Κόλτζος, Σφακιανάκης, Αμανατίδης, Σύρος, Μπούγκανεμ (69' Ναλιτζής), Ριμπέιρο (73' Αντωνίου), Γήτας, Νινιάδης, Εν Ντιαγιέ.

2006-2007

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 1-0

Βρισκόμαστε στην 9η αγωνιστική της περιόδου 2006-2007, όταν ο ΠΑΟΚ επικρατεί και πάλι της Κέρκυρας στην Τούμπα με το ίδιο σκορ. Αυτήν την φορά το γκολ του "Δικεφάλου" πετυχαίνει ο Στέλιος Ηλιάδης στο 40'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Μελίσσης, Μπαρκαουάν, Μέγκαχεντ, Κωνσταντινίδης, Αραμπατζής (74' Γκονζάλες), Ηλιάδης, Ζαγοράκης, Χαραλάμπους, Μίετσελ (90' Μπαλάφας), Τόργκελε (63' Γιασεμή).

Κέρκυρα: Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Βαρτζιώτης (46' Σκούφαλης), Τόσκας (87' Πελαγίας),Φούφουλας, Γκουστάβο, Φλαβίνιο, Καραδήμος (62' Ντα Σίλβα), Καγκιούζης, Ντακόλ, Γκουέλα.

2010-2011

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 2-0

Στην άδεια, λόγω τιμωρίας Τούμπα (επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με την ΆΕΚ), ο ΠΑΟΚ θα πετύχει ακόμη μία νίκη κόντρα στην Κέρκυρα. Στο 9' ο Ίβιτς και στο 76' ο Αθανασιάδης διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 υπέρ του "Δικεφάλου". Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν ο Λίνο δεν έχανε πέναλτι στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς (82' Μπαλάφας), Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Ίβιτς (81' Βιτόλο), Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης).

Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Μονιάκης, Ρίκκα, Φλαβίνιο (77' Βιόπουλος), Μακρυδημήτρης, Γιάντσης (83' Μάμαλος), Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Χάμπλ, Ιωάννου Ηλ. (63' Δεινόπαπας).

2011-2012

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 0-0

Το μοναδικό στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στα εντός έδρας παιχνίδια του με την Κέρκυρα. Σ' ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι ο "Δικέφαλος" αφήνει δύο βαθμούς, οι οποίοι του στοίχισαν στη συνέχεια του πρωτάθληματος, αλλά όχι από στο ηθικό κομμάτι, αφού μερικές μέρες αργότερα θα κερδίσει την Τότεναμ στο Λονδίνο με 1-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Ετο (70' Ίβιτς), Μπαλάφας, Σπαντάτσιο, Φωτάκης, Παπάζογλου (60' Σαλπιγγίδης), Βιεϊρίνια (45' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Όσμαν, Χάμπλ, Μαζνόβ, Λόβιν (62' Καλαντζής), Ιωάννου (70' Γιάντσης), Αγρίτης (82' Μίχος).

2012-2013

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 3-1

23η αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ μετρά ένα αήττητο σερί τριών αγώνων στο πρωτάθλημα. Με την Κέρκυρα το επεκτείνει, αφού κερδίζει με 3-1 χάρη σε δύο υπέροχα γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και ένα του Στέφανου Αθανασιάδη μέσα σε εννέα λεπτά! Για τους Φαίακες μείωσε ο Γκέσιος στο 68'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Λίνο Γκαρσία (64' Πέλκας), Λάζαρ, Λόρενς, Σαλπιγγίδης (87' Ρομπέρ), Καμαρά (72' Κουμάλο), Αθανασιάδης.

Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Έντερ, Αρμένης, Τσουμάνης, Ζουμπουλάκης (32' Ηλιάδης), Μουκουβάλας, Σταμογιάννος (81' Τσοκάνης), Γιάντσης, Γκέσιος, Κυβελίδης (45' Αγρίτης).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ