ΠΑΟΚ

Μακ: "Δικαιολογημένα δυσαρεστημένος ο κόσμος"

Μακ: "Δικαιολογημένα δυσαρεστημένος ο κόσμος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρόμπερτ Μακ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ ασυναίσθητα έδωσε χώρο στον Ατρόμητο στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό το "πλήρωσε".

Ο Ρόμπερτ Μακ αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα είπε: "Σ το πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά και δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοτώσαμε τον αντίπαλο. Στο ημίχρονο είπαμε πως δεν έπρεπε να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο αλλά δεν το κάναμε αυτό. Δώσαμε ασυναίσθητα χώρο, γυρίσαμε προς τα πίσω και σε μια καλή φάση, οι αντίπαλοι έκαναν ένα γέμισμα και ισοφάρισαν. Εκεί κρίθηκε το ματς".

Για το γιατί ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε: " Δεν ξέρω. Στο ημίχρονο είπαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο, ο Ατρόμητος ανέβηκε στο δεύτερο και με το δίκαιο του ο κόσμος ήταν δυσαρεστημένος στο τέλος".

Για το αν οι παίκτες ένιωθαν πίεση: " Δεν θα το έλεγα. Κοιτάμε τα ματς ξεχωριστά. Πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο, σήμερα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν πήραμε την νίκη. Τώρα παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Κάθε ματς ήταν ξεχωριστό".

Για το ότι έπαιξε ως φορ: " Νιώθω άνετα όταν παίζω μπροστά. Σέβομαι την απόφαση του προπονητή, όπου κι αν παίζω".

Κόστα: "Αλλάξαμε σύστημα μετά τους τραυματισμούς των Ζάιρο και Ροντρίγκες"

Ο Ρικάρντο Κόστα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο:

"Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο, κάναμε τον ορισμό του καλού παιχνιδιού, με αλλαγές θέσεων, κίνηση, γρήγορες πάσες και λίγες επαφές με τη μπάλα. Παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε παίζουμε και είδαμε τον ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε. Στο δεύτερο, μετά και από τους τραυματισμούς των Ζάιρο και Ροντρίγκες που ήταν οι δύο παίκτες που ταλαιπωρούσαν περισσότερο την άμυνα του Ατρομήτου λόγω των χαρακτηριστικών τους, αναγκαστικά αλλάξαμε σύστημα και φιλοσοφία.

Απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο θέλαμε να τον κάνουμε να ανέβει από την άμυνά του και να για να βρούμε χώρο στην πλάτη της και να εκμεταλλευθούμε τους γρήγορους παίκτες μας και γι αυτό ίσως οπισθοχωρήσαμε λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε. Δεν ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο τώρα. Πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα".

Για την πτώση της απόδοσης του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο:
" Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε εντολή να κρατήσουμε μπάλα αλλά κρατώντας τις θέσεις μας στο γήπεδο. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνεται μαζικά από όλες τις γραμμές, όχι απλώς ατομικά, πρέπει να υπάρχει συνοχή μεταξύ των γραμμών. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, ο Ατρόμητος έκανε κάποιες καλές κινήσεις μέσα στο γήπεδο και εμείς χάσαμε την αντίληψη κάποιων φάσεων. Ίσως ασυναίσθητα γι’ αυτό οπισθοχωρήσαμε".

Για το πρόβλημα στις στημένες φάσεις:
"Δουλεύουμε κάθε βδομάδα στα «στημένα», όπως κάναμε και στην τελευταία προπόνηση. Δουλέψαμε αρκετές φορές πάνω σε απλές φάσεις σαν αυτή. Ήταν φανερό ότι η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι, οπότε είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης να αντιδράσεις ως άμυνα. Βέβαια στο ποδόσφαιρο αν δεν κάνεις λάθος γκολ δεν μπαίνει. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ