ΠΑΟΚ

Λούκας Πέρεθ: "Φευγάτος" και όσο έπαιζε στον ΠΑΟΚ

Λούκας Πέρεθ: "Φευγάτος" και όσο έπαιζε στον ΠΑΟΚ
Λούκας 580 INTIME SPORTS

ΤοSport24.grκλείνει το κεφάλαιο Λούκας Πέρεθ καταγράφοντας όλα τα επεισόδια που επιβεβαιώνουν ότι η πώλησή του στη Λα Κορούνια ήταν απλά θέμα χρόνου.

Όταν ένας αποδεδειγμένα καλός παίκτης, κορυφαίος στα δύο κρίσιμα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του αποχωρεί, είναι λογικό ο κόσμος της να γκρινιάζει. Είναι η φυσιολογική αντίδραση του απλού οπαδού που θέλει να βλέπει στον σύλλογο που αγαπά τους καλύτερους.

Μόνο που αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά όταν παίκτες αξίας δοκιμάζουν με επιτυχία τις δυνάμεις τους σε καλύτερα πρωταθλήματα και κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους.

Τα παραπάνω βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή στο παράδειγμα του Λούκας Πέρεθ.Ο Ισπανόςείχε, ουσιαστικά, προδιαγράψει το μέλλον του μακριά από τον ΠΑΟΚ, τη μέρα που η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ συναινούσε να πάει δανεικός στη Λα Κορούνια πέρυσι το καλοκαίρι.

Από τότε ο Λούκας μπήκε σε έναν δρόμο που για τον ίδιο ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχε ποτέ γυρισμό. Ο Ισπανός εξελίχθηκε στον πολυτιμότερο, ίσως, παίκτη της Ντέπορ στην προσπάθεια που έκανε να παραμείνει στη Λα Λίγκα. Έφθασε να πετύχει και ένα καθοριστικό γκολ στο Καμπ Νου κόντρα στην Μπαρτσελόνα που ισοδυναμούσε για τον ίδιο με την απόλυτη αναγνώριση.

Η «συμφωνία κυρίων» με τον Άρνεσεν

Λίγες εβδομάδες μετά από εκείνο, το αξέχαστο για τον Λούκας, παιχνίδι στη Βαρκελώνη ήταν υποχρεωμένος να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, καθώς η Λα Κορούνια δεν είχε να δώσει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ που προέβλεπε η ρήτρα στη συμφωνία δανεισμού του.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεψε, αλλά με ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τους «φρέσκους» τότε στον Δικεφαλο, Άρνεσεν και Τούντορ: «Δεν θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ, δώστε με στη Λα Κορούνια».

Μπορεί για άλλους το θέμα να σήμαινε παραγκωνισμό του παίκτη από τη στιγμή που ο Λούκαςέβγαζε αρνητισμό, αλλά είχε δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Όχι, όμως, για τον Δανό, τεχνοκράτη του ποδοσφαίρου, που χάραξε μία στρατηγική για να βγάλει το μέγιστο δυνατό όφελος (αγωνιστικό και οικονομικό) για τον Δικέφαλο.

«Αν θες να φύγεις, φέρε πρόταση που να ανταποκρίνεται στην αξία σου. Μέχρι τότε, όμως, έχεις συμβόλαιο και πρέπει να βοηθήσεις τον ΠΑΟΚ»του είπε, κάνοντας ξεκάθαρη τη θέση του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, ο 59χρονος επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ προσπάθησε μαζί με τον Τούντορ να δημιουργήσει μία θετική αύρα για τη νέα ομάδα που χτιζόταν στον Λούκας, καταλήγοντας, ουσιαστικά μαζί του σε μία «συμφωνία κυρίων»: «Βοήθα μας στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια και εμείς δεν θα σου φράξουμε το δρόμο αν έρθει μία αξιόλογη πρόταση».

Η αλλαγή στάσης του Ισπανού

Λούκας Πέρεθ: "Φευγάτος" και όσο έπαιζε στον ΠΑΟΚ
Λούκας 580 INTIME SPORTS

Όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω αποτυπώνονται και από τα γεγονότα των ημερών. Ο Λούκας αρχικά έβγαζε.. απειθαρχία στις προπονήσεις στην Ολλανδία."Ανάγκασε" τον Τούντορ να του μιλά σε υψηλό τόνο και να του βάλει πρόστιμο που αρχικά δεν ήθελε να πληρώσει γιατί εμφανίστηκε χωρίς καλαμίδες σε μία προπόνηση, παρέα με τον Περέιρα.

Λίγες μέρες, αργότερα, μετά το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ, με τη συζήτηση που είχε με τον Άρνεσεν εμφανίστηκε άλλος άνθρωπος, πλήρωσε το πρόστιμο και ήταν ο κορυφαίος στη ρεβάνς με τη Λοκομοτίβα.

Το ίδιο έκανε και στο ματς με την Σπάρτακ την περασμένη Πέμπτη, μόνο που ο ίδιος αποφάσισε να βάλει το τέλος αυτής της άκρως ενθαρρυντικής συμπεριφοράς του.

Λούκας Πέρεθ: "Φευγάτος" και όσο έπαιζε στον ΠΑΟΚ
Λούκας INTIME SPORTS

Ο τελευταίος αντιλήφθηκε ότι ήταν ανώφελο να προχωρήσει σε πρόταση αύξησης των αποδοχών του και επέκτασης συμβολαίου όπως σκεφτόταν.

«Δεν παίζω άλλο, φοβάμαι μην τραυματιστώ»

λλη μία φορά να τον κρατήσει «ζεστό», αλλά ο Ισπανός ήταν κάθετος αυτή τη φορά: «Δεν έχω το μυαλό μου στα παιχνίδια πλέον. Φοβάμαι μην τραυματιστώ, δεν παίζω άλλο. Δώστε με στη Λα Κορούνια».

Την απόλυτα αρνητική διάθεση του Λούκας αντιλήφθηκε και ο Τούντορ που συμφώνησε με τον Άρνεσεν ότι πλέον έχουν ξεπεραστεί τα όρια και ο Γαλιθιάνος δεν είχε τίποτα άλλο να προσφέρει αγωνιστικά όσο ήταν ανοιχτό το θέμα της πώλησής του.

Ο Δανός αποφάσισε να αλλάξει στάση έχοντας στα χέρια του και το ατού της πρότασης από αγγλική ομάδα (πιθανόν της Μπράιτον) που κάλυπτε απόλυτα τα «θέλω» του ΠΑΟΚ. Του έδωσε την άδεια να πάει στη Γαλικία για να φέρει την καλύτερη προσφορά από τη Λα Κορούνια όπως διατεινόταν. Αν δεν το έκανε θα του έθετε υπόψη την εναλλακτική πρόταση κι αν την απέρριπτε, τότε μόνος του θα έκλεινε το κεφάλαιο μεταγραφή και θα έπρεπε να αφοσιωθεί στον ΠΑΟΚ.

Σημειωτέον, ο Άρνεσεν είχε ενήμερο σε όλες τις κινήσεις του τον Σαββίδη που του έδωσε το «πράσινο φως» να ακολουθήσει τη στρατηγική που είχε χαράξει.

Η Λα Κορούνια ενέδωσε στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ,η συμφωνία επιτεύχθηκε και τελικά επικυρώνεται ίσως και σήμερα, αφού η Καρπάτι που είχε ποσοστό επί των δικαιωμάτων του δεν άσκησε το δικαίωμα άρνησης που είχε εντός 48 ωρών.

Έτσι, το κεφάλαιο Λούκας κλείνει για τον ΠΑΟΚ, μένοντας μόνο να διευκρινιστεί πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του και τι άλλο έχει μπει στη συμφωνία (ποσοστό μεταπώλησης, επιπλέον χρήματα από την παραμονή της Λα Κορούνια στη Λα Λίγκα και του χρόνου και ένα όριο γκολ που ίσως πετύχει ο Λούκας).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ