ΠΑΟΚ

Λόκχοφ: "Ο Στέφενς είναι νούμερο ένα"

Λόκχοφ: "Ο Στέφενς είναι νούμερο ένα"
Λόκχοφ

Ο Λόκχοφ εξηγεί γιατί προτίμησε να αφήσει τη θέση του πρώτου προπονητή για να έρθει βοηθός στον ΠΑΟΚ με τον Στέφενς

Ο Τον Λόκχοφ είναι ο άνθρωπος του Χουμπ Στέφενς στο τεχνικό τιμ στον ΠΑΟΚ. Ο 53χρονος Ολλανδός, άλλοτε συμπαίκτης του τεχνικού του ΠΑΟΚ, άφησε καριέρα πρώτου προπονητή στην πατρίδα του και ήρθε για να γίνει βοηθός του, ελπίζοντας να επαναλάβει την επιτυχία της συνεργασίας τους στην Σάλτσμπουργκ.

Γι' αυτή την απόφαση, αλλά και την μέχρι τώρα δουλειά στον ΠΑΟΚ μίλησε σε συνέντευξή του από την Αυστρία.

Αποστολή στην Αυστρία: Στέργιος Αναστασιάδης

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας: "Προπονούμαστε εδώ και 2,5 εβδομάδες, στην αρχή πρέπει να γνωριστείς με τους υπόλοιπους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τα μέλη του ιατρικού τιμ και όλους τους ανθρώπους του συλλόγου. Ξεκινήσαμε στη Θεσσαλονίκη, τώρα βρισκόμαστε 11 ημέρες εδώ, οι παίκτες ανταποκρίνονται πολύ καλά. Μέχρι στιγμής όλοι είναι υγιείς, όλοι προπονούνται και αυτό είναι το πιο σημαντικό σε μία προετοιμασία. Να προετοιμαστείς και σωματικά και πνευματικά, για να είσαι έτοιμος όταν ξεκινήσουν τα πραγματικά παιχνίδια, τα μεγάλα παιχνίδια".

Για το γεγονός ότι η ομάδα ανταποκρίνονται σωστά σε επίπεδο τακτικής στα φιλικά, παρότι δεν δουλεύει πολύ σ' αυτό τον τομέα στις προπονήσεις: "Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και είναι πολύ σημαντικό ως τεχνικό επιτελείο να μάθεις πράγματα στους παίκτες με γρήγορο τρόπο. Πρέπει να έχεις το μάτι σου στην ποιότητα των παικτών και στην ποιότητα της ομάδας. Πρέπει πάντα να παίζουμε ως ομάδα και ο καθένας να ξέρει τι θα πρέπει να κάνει ως μέλος αυτής. Βλέπετε τι κάνουμε στις προπονήσεις, πάντα πηγαίνουμε βήμα – βήμα, Το πρώτο ζητούμενο, ειδικά στην προετοιμασία, είναι να φέρεις πρώτα τους παίκτες στην επιθυμητή φυσική κατάσταση και μετά να περάσεις στην τακτική. Τακτική επίσης στο ποδόσφαιρο είναι οι εκτελέσεις φάουλ, τα κόρνερ. Όλοι πρέπει να ξέρουν όταν βρίσκονται στο χορτάρι τι περιμένουμε από αυτούς".

Για την απόφασή του να αφήσει το πόστο του πρώτου προπονητή και να έρθει ως βοηθός του Στέφενς στον ΠΑΟΚ: "Έχουμε δουλέψει μαζί στη Σάλτσμπουργκ για δυο χρόνια. Τον γνωρίζω καλά. Για μένα, το ζητούμενο δεν είναι αν είμαι πρώτος ή δεύτερος. Το θέμα είναι, ακόμα και όταν είσαι πρώτος προπονητής, να είσαι ομάδα με τους υπόλοιπους για να καθοδηγήσεις τους ποδοσφαιριστές σωστά. Μιλάμε με τον Στέφενς κάθε μέρα, συζητάμε τα πάντα, γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Έχουμε κάτι κοινό. Αγαπάμε το άθλημα, αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι πολύ καλά. Το ποιος είναι ο Στέφενς, το γνωρίζετε όλοι. Είναι νούμερο ένα".

Για το γεγονός ότι ο ίδιος και ο Στέφενς επιμένουν πολύ στο να λειτουργεί ο ΠΑΟΚ ως ομάδα, την ώρα που ο κόσμος περιμένει μεγάλη μεταγραφή: "Ακόμα και στα μεγάλα κλαμπ, όλοι πρέπει να λειτουργούν ως ομάδα για να έρθουν οι επιτυχίες. Αν θέλεις η ομάδα να είναι επιτυχημένη, σαφώς και θα πρέπει να διαθέτεις μεγάλους παίκτες. Όμως, ακόμα και οι μεγάλοι παίκτες, χρειάζονται όλους τους παίκτες της ομάδας. Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα με έναν ή δύο ποδοσφαιριστές. Θέλουμε τους μεγάλους παίκτες, αλλά θέλουμε και η ομάδα να διαθέτει ποιότητα ως σύνολο. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται μεταξύ τους, τότε μπορείς να δημιουργήσεις μία ομάδα με χαρακτήρα νικητή".

Για τα στοιχεία που έχουν διακρίνει στους νεαρούς Έλληνες παίκτες, με δεδομένο ότι ως Ολλανδοί αρέσκονται να δουλεύουν με ταλέντα: "Έχουμε πολλούς νεαρούς στο ρόστερ. Είμαι έκπληκτος από την ποιότητα των νεαρών μας παικτών, ειδικά όταν είδα τις ημερομηνίες γέννησής τους. Υπάρχουν παίκτες γεννημένοι το ΄94, το ΄95΄, ακόμα και το ΄96. Είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις με νεαρούς παίκτες και να τους βοηθάς να ξεκινήσουν να χτίζουν μία ποδοσφαιρική καριέρα. Καμιά φορά χρειάζεται βέβαια να είναι λίγο υπομονετικοί. Είμαστε μαζί τους κάθε μέρα στο γήπεδο, μιλάμε μαζί τους. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι στην ομάδα, αλλά χρειάζονται και άλλα πράγματα για να γίνουν μεγάλοι παίκτες. Το ταλέντο υπάρχει, αλλά πρέπει να τους βοηθάμε για να γίνονται ολοένα και καλύτεροι".

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του με βάση το υλικό που διαθέτει: "Το πρώτο πράγματα είναι να ξέρεις τις δυνάμεις της ομάδας σου και στη συνέχεια να δεις τη δύναμη των υπόλοιπων ομάδων. Έχουμε ποιότητα και αυτό είναι σημαντικό, και οι παίκτες, ειδικά οι έμπειροι, προσπαθούν να μας βοηθήσουν να γίνουμε ένα σύνολο. Πηγαίνουμε καλά μετά από 2,5 εβδομάδες. έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Όταν όλοι συνεχίσουν να δουλεύουν, τότε θα έχουμε πραγματικά μια δυνατή ομάδα".

Για το αν λείπουν κάποια χαρακτηριστικά από την ομάδα: "Προτιμώ να μιλάω για αυτά που έχουμε, όχι για αυτά που μας λείπουν. Το ποιο σημαντικό είναι να κάνουμε τους παίκτες ολοένα και καλύτερους. Τόσο σε ατομικό επίπεδο αλλά και ως μέλη της ομάδας. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα δυναμώνει Αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις, προσπαθούμε να τα κάνουμε στους φιλικούς αγώνες και θέλουμε να τα κάνουμε και στα επίσημα παιχνίδια".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ