ΠΑΟΚ

Λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά...

Λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά...

Ποια ποινή εισηγήθηκε για τον ΠΑΟΚ στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ο εισηγητής που εξέτασε την υπόθεση και τι πρέπει να κάνουν άμεσα οι "ασπρόμαυροι" για να αποφύγουν τα χειρότερα στο μέλλον.

Φτηνά τη γλίτωσε ο ΠΑΟΚ στη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA την Τρίτη (10/1).

Ο εισηγητής του θέματος στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ζήτησε τον άμεσο αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετέχει (Europa League), να μην παίξει καν δηλαδή στα παιχνίδια με την Ουντινέζε, και 3ετή αποκλεισμό από κάθε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, χωρίς αναστολή της ποινής.

Με βάση αυτό το δεδομένο, η τελική ποινή που επιβλήθηκε στον "Δικέφαλο", που ως γνωστόν είναι πρόστιμο συν μονοετής αποκλεισμός από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση προκριθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με ανασταλτικό χαρακτήρα για αυτά τα τρία χρόνια, μοιάζει με... χάδι.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ θα περάσει από νέο έλεγχο στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου, χωρίς, όμως, να κινδυνεύει με κάποια ποινή, καθώς ουσιαστικά το πρώτο στάδιο το πέρασε με τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε σήμερα (10/1). Ο τελικός έλεγχος, όμως, θα γίνει τον ερχόμενου Ιούνιο και τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να είναι "καθαρή" από όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Ειδάλλως, κινδυνεύει να της επιβληθεί νέα τιμωρία, ακόμη πιο βαριά από την τωρινή.

Μέχρι τότε, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πρέπει να ρυθμίσει τις οφειλές του απέναντι σε εργαζόμενους, εφορία, οργανισμούς κοινωνικούς ασφάλισης και άλλες ομάδες σε περίπτωση μεταγραφής παίκτη. Αν κάτι από τα παραπάνω δεν γίνει, ο πέλεκυς παραμονεύει.

Οι "ασπρόμαυροι" υποστηρίζουν ότι με τα χρήματα που θα καρπωθεί ο σύλλογος από την πώληση Βιεϊρίνια, το 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου που θα μείνουν στο ταμείο μετά τις λύσεις των συμβολαίων των Κοντρέρας, Αρίας, Σπαντάσιο και Λεονάρντο, αλλά και την άμεση (έως 30/1) ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία (είναι μεταξύ 3-4 εκατομμυρίων ευρώ) θα λυθεί το θέμα και θα καλυφθούν τα 9,1 εκατομμύρια ευρώ που είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ