ΠΑΟΚ

Κίτσιου: "Είναι στο χέρι μας να είμαστε πρώτοι"

Κίτσιου: "Είναι στο χέρι μας να είμαστε πρώτοι"

Ο προσωπικός στόχος του Στέλιου Κίτσιου και τα συγχαρητήριά του στον Σκόνδρα. Που διακρίνει ο νεαρός μπακ την διαφορά σε σχέση με την περσινή ομάδα του ΠΑΟΚ και ποια η άποψη του για τις φετινές δυνατότητες. (videos)

Ο Στέλιος Κίτσιου είδε την σεζόν να μην ξεκινά όπως θα περίμενε, αφού ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω. Ωστόσο, ο νεαρός μπακ του ΠΑΟΚ δεν το βάζει κάτω. Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της media day, τόνισε πως είναι καθαρά στο χέρι των παικτών του Δικεφάλου να αποδείξουν ότι αξίζουν να κατέχουν την πρώτη θέση στη Superleague, ενώ θέτει ως προσωπικό του στόχο την κλήση στην Εθνική Ανδρών.

-Πως πέρασε για εσάς τους παίκτες αυτό το διάστημα της διακοπής, με δεδομένο ότι υπήρξε και η συζήτηση για το πότε θα οριστεί η 6η αγωνιστική;

"Ήταν λίγο περίεργα, εμείς, όμως, το μόνο που σκεφτόμασταν είναι να δουλέψουμε στις προπονήσεις και να γίνουμε καλύτεροι. Σχετικά με ό,τι ακούγεται δεξιά και αριστερά εμείς έχουμε τα αυτιά μας κλειστά και το μόνο που κάνουμε είναι να δουλεύουμε στο γήπεδο για να εμφανιστούμε έτοιμοι όταν γίνει το ματς με τον Ολυμπιακό".

-Αλλάζει κάτι για εσάς τώρα που μεταφέρθηκε η αγωνιστική;

"Όχι δεν αλλάζει κάτι για εμάς. Είναι το ίδιο πράγμα, είτε παίξουμε τώρα, είτε τον Δεκέμβριο. Νομίζω ότι η ομάδα όλο αυτό το διάστημα θα δουλέψει για να είναι έτοιμη. Το πρόγραμμα, σίγουρα, θα είναι δύσκολο γιατί θα έχει αρκετά παιχνίδια, αλλά θα τα καταφέρουμε".

-Ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε τώρα ως πρωτοπόρος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

"Αυτό είναι στο χέρι μας. Αν δείξουμε καλό πρόσωπο στο γήπεδο και παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, θα είμαστε και τότε πρωτοπόροι".

-Τα σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν μετά την διακοπή είναι όλα στην Τούμπα. Αυτό είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ;

"Μέσα στο γήπεδο μας είμαστε καλύτεροι, είναι το δυνατό μας σημείο. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε και να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια".

-Υπάρχει κόσμος που ακόμη αμφισβητεί τον ΠΑΟΚ. Είναι ευκαιρία τα απανωτά και δύσκολα ματς που πλησιάζουν να αποδείξετε το αντίθετο;

"Ναι, είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε την αξία μας. Έχουμε αρκετά ματς σε Ευρώπη, Πρωτάθλημα και Κύπελλο και μόνο εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε πρώτοι".

-Στα περισσότερα παιχνίδια κερδίσατε με μεγάλο σκορ. Ωστόσο, ηττηθήκατε στην Γαλλία από την Γκινγκάμπ. Ήταν αυτό το πιο μεγάλο φετινό μάθημα;

"Ο τίτλος του φαβορί δεν μου αρέσει. Στην Γαλλία δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν δουλέψαμε μέσα στο γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα όπως έπρεπε, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Πιστεύω ότι σε τέτοια ματς στο μέλλον θα είμαστε πιο έτοιμοι. Όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις μπορεί να δουλέψαμε καλά, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν δείξαμε το πρόσωπο που έπρεπε".

-Σας μπλόκαρε το γεγονός ότι η Γκινγκάμπ αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ με τον ίδιο τρόπο που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε μέχρι τότε τους αντιπάλους του; Δηλαδή με πολλά τρεξίματα και συνεχή πίεση;

"Νομίζω ότι αν εμείς ήμασταν όπως έπρεπε και κάναμε εμείς το παιχνίδι μας δεν θα είχαμε πρόβλημα.Aυτό ήταν το μεγάλο μας μειονέκτημα. Τώρα θα είχαμε τέσσερις ή έξι βαθμούς,αλλά εντάξει, έγινε. Πλέον, κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι".

-Υπήρχε η αίσθηση από το καλοκαίρι ότι ο φετινός ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος από πέρσι παρόλο που αποδυναμώθηκε. Εσένα ποια είναι η αίσθηση σου;

"Κοιτάξτε, εμείς και πέρσι και φέτος θέλουμε ο ΠΑΟΚ να είναι ψηλά. Πέρσι δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε, φέτος δουλεύουμε λίγο διαφορετικά. Ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία και στο πρωτάθλημα πάμε πολύ καλά. Είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, θα φανεί στο μέλλον".

-Τι κάνει την διαφορά σε σχέση με πέρσι;

"Κυρίως ο τρόπος που δουλεύουμε μέσα στο παιχνίδι. Όπως είπα ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία μέσα και έξω από το γήπεδο και νομίζω ότι αυτό φαίνεται σε κάθε αγώνα".

-Επειδή ο ΠΑΟΚ είναι σε μία φάση που δεν μπορεί να χαλαρώσει, πρέπει να χτυπήσει όλα τα ματς και στις τρεις διοργανώσεις, μπορείτε να αντέξετε σε αυτούς τους ρυθμούς ή στο μυαλό σας υπάρχει ιεράρχηση στόχων;

"Όλα τα παιδιά θέλουν να φτάσουμε ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα, με την δουλειά που θα κάνουμε στις προπονήσεις και στα παιχνίδια θα φανεί κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα μείνει ψηλά στους στόχους του. Το σίγουρο είναι πως όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και στις προπονήσεις, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα, και στους αγώνες".

-Δεν ακούγονται φέτος τόσες φωνές για πρωτάθλημα όσες πέρσι. Η δική σου άποψη για τους στόχους του ΠΑΟΚ ποια είναι;

"Συμφωνώ με αυτό που είχε πει ο Δημήτρης (σ.σ. ο Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε μιλήσει για κατάκτηση του πρωταθλήματος) αλλά προτιμότερο είναι να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο όσο περισσότερο γίνεται και μετά αν αξίζουμε τον τίτλο θα τον κατακτήσουμε".

Ο ανταγωνισμός στην ομάδα είναι φέτος πιο αυξημένος από πέρσι;

"Όταν υπάρχει ανταγωνισμός είναι καλό γιατί βελτιώνεσαι όλο και περισσότερο και έτσι έχεις μία θέση στην ενδεκάδα. Τώρα αν ήταν πέρσι πιο μεγάλος, νομίζω δεν έχει σημασία, από την στιγμή που υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, αυτό είναι καλό".

-Από μία στιγμή και μετά ο Γιάννης Σκόνδρας καπάρωσε την θέση του δεξιού μπακ, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Μάλιστα, επιβραβεύτηκε και με την κλήση του στην Εθνική ομάδα. Είναι και για σένα στόχος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα;

"Σίγουρα αυτός είναι στόχος για όλους τους Ελληνες παίκτες. Πρώτα, απ’ όλα είμαι χαρούμενος για τον Γιάννη, μας δείχνει ότι όποιος προσπαθεί παίρνει αυτό που αξίζει. Μέσα από τη δουλειά και την προπόνηση γίνεσαι καλύτερος. Γιατί όχι κάποια στιγμή να μην κληθώ κι εγώ στην Εθνική";

-Πέρσι είχες τον τίτλο «αποκάλυψη της σεζόν». Αυτό σου δημιουργεί επιπρόσθετο βάρος και άγχος;

"Δεν με φοβίζει, ούτε με αγχώνει αυτό. Ισα ίσα μου δίνει κίνητρα για να γίνομαι καλύτερος, κάθε χρόνο να παρουσιάζομαι ολοένα και πιο ώριμος και να διορθώνω προβλήματα που είχα την περασμένη χρονιά".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ