ΠΑΟΚ

Οδηγός επιβίωσης

Οδηγός επιβίωσης
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον πλήρη οδηγό του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League

Με στόχο τη νίκη που θα τον επαναφέρει στο κόλπο της πρώτης θέσης του ομίλου ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα την Φιορεντίνα το βράδυ της Πέμπτης (23/10, 20.00).

Ένα παιχνίδι διαφορετικό απ' όσα έχει δώσει μέχρι τώρα ο "Δικέφαλος", αφού κοντράρεται με μία ιστορική ομάδα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η οποία έχει στις τάξεις της ποιοτικούς παίκτες που μας έχουν χαρίσει... μοναδικές εμφανίσεις.

Προσέξτε αυτούς

Τα δύο μεγάλα αστέρια των "βιόλα" (ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, αλλά δυστυχώς για τους φιλάθλους) θα απουσιάζουν από το αποψινό ματς. Τζουζέπε Ρόσι και Μάριο Γκόμεζ δεν ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη λόγω τραυματισμών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι παίκτες που "πρέπει" να έχετε το νου σας στις εμπνεύσεις τους.Αν και το ρεπορτάζ από την Ιταλία αναφέρει ότι ο Αντρές Κουαδράδο δεν θα ξεκινήσει στο ματς με τον ΠΑΟΚ, κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας, αν τον χρησιμοποιήσει ο Μοντέλα κάποια στιγμή, πως πρόκειται για τον πιο ταλαντούχο παίκτη της Κολομβίας πίσω από Χάμες Ροντρίγκεζ και Ρανταμέλ Φαλκάο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα ήθελε... σαν τρελή να τον εντάξει στο δυναμικό της το καλοκαίρι.Από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν όχι και τόσο "εμπορικοί", αλλά χρήσιμοι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ των "βιόλα". Οι Πασκουάλ, Βάργκας, Βαλέρο και Ίλισιτς είναι παίκτες με φοβερή ποιότητα και στοιχεία που σπάνια βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.

Μοναδικό πρόβλημα ο Μακ

Το μοναδικό, αλλά μεγάλο, πρόβλημα για το οποίο πρέπει να βρει λύση ο Άγγελος Αναστασιάδης σε ό,τι αφορά στον καταρτισμό της ενδεκάδας που θα χρησιμοποιήσει στον αγώνα με την Φιορεντίνα, αφορά τον αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Μακ. Επικρατέστεροι για να πάρουν την θέση του Σλοβάκου είναι ο Εγιάλ Γκολάσα και ο Φακούντο Περέιρα.
Έτσι,στο 4-3-3 του Αναστασιάδη, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος. Την άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά θα αποτελέσουν οι Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς και Ρατς. Στο κέντρο θα βρεθούν οι Τζιόλης, Κάτσε και Τζανδάρης, ενώ στην επίθεση θα παίξουν οι Γκολάσα ή ο Περέιρα (δεξιά), Σαλπιγγίδης (αριστερά) και ο Αθανασιάδης στην κορυφή.

Χωρίς λάμψη, αλλά παραμένει επικίνδυνη

Μπορεί όπως προαναφέραμε να απουσιάζουν τα βαριά πυροβολικά της Φιορεντίνα, Ρόσι και Γκόμεζ, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η επιθετική γραμμή της δεν παραμένει επικίνδυνη, αφού θα την αποτελέσουν παίκτες με ταλέντο και ταχύτητα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.Η Φιορεντίνα θα παραταχθεί σε διάταξη 4-3-1-2. Ο Ταταρουσάνου θα κάτω από τα γκολπόστ, οι Ρίτσαρντς, Ροντρίγκεζ, Μπασάντα, Πασκουάλ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, ο Μπαντέλι μπροστά τους, ο Βάργκας αριστερά, ο Κούρτιτς δεξιά και ο Μπόρχα Βαλέρο πίσω από τους προωθημένους Ιλισιτς και Μπερναρντέτσι.

Τα βρίσκει σκούρα με τους Ιταλούς

Στον αποψινό αγώνα ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να πετύχει την δεύτερη νίκη του κόντρα σε ιταλική ομάδα μέσα στην Τούμπα. Η πρώτη -και μοναδική- ήταν κόντρα στην Ουντινέζε τον Νοέμβριο του 2-0 σε εκείνο το αλησμόνητο ματς που έληξε 3-0 στην παράταση με τα γκολ των Καμπς και Φρούσσου.Στα υπόλοιπα παιχνίδια κόντρα σε Μίλαν (2-2, 1974), Βερόνα (1-2, 1985), Νάπολι (1-1, 1988) και Ουντινέζε (0-3, 2012) ο "Δικέφαλος" μετρά δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Θα έχει... τον Γερμανό του

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Τσβάιερ. Μαζί του ο ΠΑΟΚ έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις, αφού τον έχει βρει στον δρόμο του το 2010 (τότε ήταν 4ος διαιτητής), όταν κέρδισε εντός έδρας την Φενέρμπαχτσε (1-0), ενώ είχε διευθύνει τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ πέρσι, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, όταν ο "Δικέφαλος" πήρε σημαντική ισοπαλία (0-0) κι έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τσβάιερ είναι ένας από τους διαιτητές που έδωσαν στην Ομοσπονδία της Γερμανίας πληροφορίες που οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκαδάλου με τον Ρόμπερτ Χόιζερ, τον διαιτητή που εμπλεκόταν σε στοιχηματισμούς αγώνων. Ο Τσβάιερ είναι φίλαθλος της Χέρτα, ζει στο Βερολίνο και μάλιστα είναι εγγεγραμμένο μέλος της ομάδας εδώ και αρκετά χρόνια.

Η Τούμπα θα είναι... καζάνι!

Η μεγαλύτερη και πιο σημαντική διαφορά του αγώνα με την Φιορεντίνα, θα είναι η μαζική παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μέχρι τώρα το γήπεδο δεν έχει γεμίσει σε κανένα παιχνίδι, παρά την πολύ καλή πορεία του "Δικέφαλου". Αυτό, όμως, με την ιταλική ομάδα θα αλλάξει.Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες ώρες στην Θεσσαλονίκη να θυμίζει... Δεκέμβριο, ωστόσο, οι φίλοι του ΠΑΟΚ αναμένεται να γεμίσουν την Τούμπα, αφού έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια σε αρκετές θύρες και μέχρι την ώρα του αγώνα αναμένεται να γίνει -επιτέλους- το πρώτο sold out της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ