ΠΑΟΚ

Κάτσε: Ευκαιρία για αποδείξεις και εκτός ΠΑΟΚ

Κάτσε: Ευκαιρία για αποδείξεις και εκτός ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ταλέντο από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ που έγινε διεθνής στην Αλβανία και έδωσε στον ΠΑΟΚ την αίσθηση ότι μπορεί να βγάλει μερικά εκατομμύρια ευρώ με την πώλησή του. Το Sport24.gr κάνει ένα rewind στην καριέρα του Έργκους Κάτσε.

Στα 23 του ο Έργκους Κάτσε μπορεί να λέει ότι με τον ΠΑΟΚ τα έζησε... σχεδόν όλα (δεν μπόρεσε να πάρει έναν τίτλο αν και έπαιξε σε έναν τελικό Κυπέλλου). Πήγε πιτσιρίκι 12 ετών στις Ακαδημίες του Δικεφάλου από τον Αχιλλέα Τριανδρίας (μία γειτονιά δίπλα στην Τούμπα) και κατάφερε να φτάσει μέχρι και την πρώτη ομάδα, στην οποία έκανε τέσσερις γεμάτες σεζόν.

Πρώτα, βέβαια, είχε φροντίσει να στείλει το μήνυμα σε ένα ματς με τον Πανσερραϊκό στα τέλη του 2012 που ο Μάκης Χάβος τον χρησιμοποίησε στα τέλη του 2010 και εκείνος ξεχώρισε με το μοναδικό θράσος του να τα βάζει με αντιπάλους πιο σωματώδεις, ενώ στη συνέχεια έκανε και το “αγροτικό” του στην Αναγέννηση Επανομής.

Από το 2012-2013 που ο Γιώργος Δώνης του έδωσε την ευκαιρία καθιέρωσης και την άρπαξε από τα μαλλιά (41 συμμετοχές και ένα γκολ), μέχρι και πέρυσι κι ενώ είχε είχε προηγηθεί η σεζόν 2014-2015 που αναδείχθηκε MVP, ο βραχύσωμος μέσος σημείωσε αξιοσημείωτη πρόοδο. Συνολικά, μετρά 144 ματς και 6 γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ, επιδόσεις που είχαν ως αποτέλεσμα και στην εθνική Αλβανίας να κληθεί (αφού πρώτα αμφιταλαντεύτηκε αν θα έπρεπε να περιμένει μία μελλοντική κλήση στην εθνική Ελλάδας) και την αξία του να ανεβάσει κατακόρυφα.

Ίσως και ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ να υπερεκτίμησαν το πόσο ψηλά είχε φτάσει. Για' αυτό και πέρυσι η πλευρά Κάτσε μιλούσε για πρόταση που έρχεται από την Ιταλία (Ίντερ και άλλες ομάδες φέρονταν ως “μνηστήρες”), ενώ ο επίσημος ΠΑΟΚ είχε πειστεί ότι θα δει ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. Ευρώ να του προτείνεται. Αυτό δεν συνέβη ποτέ με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κινδυνεύσει να χάσει χωρίς καθόλου κέρδος ένα περιουσιακό στοιχείο για το οποίο είχε επενδύσει αρκετά χρήματα και δουλειά.

Ο Μίχελ το πήρε πάνω του

Το συμβόλαιο με διάρκεια μέχρι τα τέλη του επόμενου Ιουνίου δεν έδινε πολλά περιθώρια για υπομονή μέχρι να έρθει μεγάλη πρόταση. Ο Λούμπος Μϊχελ με καθαρά προσωπικές κινήσεις του έφερε την πρόταση της Βικτόρια Πλζεν για δανεισμό με οψιόν αγοράς και αφού πρώτα φρόντισε να “δέσει” τον Κάτσε με νέο συμβόλαιο ως το 2020, έκλεισε τη συμφωνία.

Πλέον, ο νεαρός μέσος έχει τη μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο θρασύς, επίμονος και δεν κουράζεται να καταπίνει χιλιόμετρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχει και άλλα ποδοσφαιρικά χαρίσματα. Στην Πρωταθλήτρια Τσεχίας, Βικτόρια Πλζεν θα κριθεί ως Αλβανός διεθνής και όχι ως “το δικό μας παιδί που αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες μας” που ίσχυσε μέχρι ένα σημείο στην πορεία του στον ΠΑΟΚ. Το σίγουρο είναι ότι έχει τον χαρακτήρα να αντέξει τις πιέσεις και το απέδειξε το Φθινόπωρο του 2013 όταν είχε δεχθεί έντονα πυρά για την φωτογράφησή του με μπλούζα του UCK, κατάφερε όμως να στρέψει το κλίμα ξανά υπέρ του ζητώντας συγνώμη και προσπαθώντας πολύ στο γήπεδο.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ