ΠΑΟΚ

Kαρέ νικών στο ΟΑΚΑ

Kαρέ νικών στο ΟΑΚΑ
ΠΑΟΚ πανηγυρική INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ με το αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ, κέρδισε μετά από 13 χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο στο οποίο μετρούσε συνολικά μόλις τέσσερα "διπλά". Θυμηθείτε ποια είναι αυτά... (vids)

Ενα από τα σημεία αναφορά της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ ήταν το "σπάσιμο" της κακής παράδοσης στο ΟΑΚΑ. Το συγκεκριμένο γήπεδο μοιάζει να είναι εφιαλτικό για τον "Δικέφαλο" που είχε να φύγει με το "διπλό" από εκεί εδώ και 13 χρόνια.

Συγκεκριμένα ήταν 28/2/99 όταν οι "ασπρόμαυροι" με φάουλ του Κώστα Φραντζέσκου και καθοδηγούμενοι υπό τις οδηγίες του Αρι Χάαν, είχαν επικρατήσει με 0-1 του Παναθηναϊκού.

Από τότε μέχρι και το κυριακάτικο (29/1) ματς με την ΑΕΚ είχαν μεσολαβήσει 25 ματς του "Δικεφάλου" στο ΟΑΚΑ. Ο απολογισμός για τον ΠΑΟΚ είναι 21 ήττες (!) και τέσσερις ισοπαλίες. Πόσες και ποιες, όμως, είναι οι νίκες που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ στο εν λόγω γήπεδο με αντιπάλους τους Ολυμπιακό, Παναθηναικό και ΑΕΚ;

Στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος, θα σας ενημερώσουμε πως ο "Δικέφαλος" είχε "χαμογελάσει" (σ.σ. νίκη) εκεί μόλις τέσσερις φορές μέχρι την Κυριακή (29/1). Πράγμα που δείχνει αν μη τι άλλο πόσο στοιχειωμένο και... δύσκολο παραδοσιακά θεωρείται το ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ. Πάμε να θυμηθούμε τα "διπλά" που έχει εκεί ο "Δικέφαλος"...

Κεφαλιά, γκολ και... πρωτάθλημα

Η αρχή έγινε στις 20 Γενάρη του 1985. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε απέναντι στον Παναθηναικό και ο Ράντε Πάπριτσα στο 79' με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αντώνη Μήνου. Μάλιστα με αυτό το αποτέλεσμα οι "ασπρόμαυροι" "κλείδωσαν" σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή σε εκείνο το ματς που θεωρήθηκε το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ ώστε το τέλος της σεζόν να τον βρει στην κορυφή.

"Απόδραση" με Αλεξανδρίδη, Μαλιούφα

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε επιτυχία επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την σεζόν 86'-87' με όλα τα γκολ και των δύο ομάδων να επιτυγχάνονται στα πρώτα οκτώ λεπτά του αγώνα. Ο "Δικέφαλος" του Βορρά προηγήθηκε στο 2' με τον Αλεξανδρίδη και στο 4' με τον Μαλιούφα έφτασε στο 0-2. Ο Πατίκας μείωσε για την "Ενωση" στο 8', και το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

10 εναντίον 9 και "διπλό" με Μπορμπόκη

Επόμενο ματς αυτό με τον Ολυμπιακό στις 2 Οκτωβρίου το 1988. Ο Στέφανος Μπορμόκης με σουτ στο 56' έδωσε την νίκη με 0-1 στον ΠΑΟΚ σε ένα ματς μάλιστα με τρεις κόκκινες. Οι δύο ήταν για τον "Δικέφαλο" (Καραγεωργίου και Λαγωνίδης) και μία για τον Ολυμπιακό (Φούνες).

Ο... μίστερ φάουλ και το 0-1 με Παναθηναϊκό

Τρίτο παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ πέρασε από το ΟΑΚΑ με νίκη ήταν αυτό απέναντι στον Παναθηναικό στις 28 Φλεβάρη του 1999. Ο Κώστας Φραντζέσκος με την αγαπημένη του συνήθεια, δηλαδή εκτελώντας χτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή στο 38', διαμόρφωσε αυτό το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

"Δράστες" οι... μικροί

Από εκεί και πέρα ερχόμαστε στο... φρέσκο 0-2 επί της ΑΕΚ την Κυριακή (29/1). Χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια για να πάρει "διπλό" ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ έχοντας ως "δράστες" του, τους νεαρούς Γεωργιάδη και Αθανασιάδη.


TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ