ΠΑΟΚ

Καλύτερη επίδοση από Ιγκουαΐν ο Αθανασιάδης

Καλύτερη επίδοση από Ιγκουαΐν ο Αθανασιάδης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο Λίμπερετς, απέναντι στη Σλόβαν, ήταν το 20ό του σε 49 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δείτε πόσα ευρωπαϊκά ματς χρειάστηκαν για να φθάσουν αυτόν τον αριθμό Ιγκουαΐν, Λεβαντόβσκι και Σουάρες.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Καραμπάγκ, στην Τούμπα (22:05) για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να επιθυμεί να πετύχει το 21ο του ευρωπαϊκό γκολ με τη φανέλα του "Δικεφάλου".

Το 20ό το πέτυχε στο Λίμπερετς, απέναντι στη Σλόβαν και χρειάστηκαν 49 ευρωπαϊκά ματς για να πετύχει τον εν λόγω αριθμό τερμάτων. Επίδοση καλύτερη από την αντίστοιχη του Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Δείτε πόσα ευρωπαϊκά ματς χρειάστηκαν για να φθάσουν αυτόν τον αριθμό Λεβαντόβσκι, Τζέκο και Σουάρες.

Ο πρώτος χρειάστηκε 73 ματς, ο δεύτερος 46, ο τρίτος 41. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Ο Κλάους κόντρα στους κορυφαίους της Ευρώπης

Ελκυστικό το ξένο, το …αλλιώτικο. Εκ πρώτης όψεως δεν αναζητάς καν ελαττώματα. Μόνον θετικά βλέπεις. Τον αριθμό των γκολ, για παράδειγμα. Ο Κλάους μεγάλωσε μέσα στον ΠΑΟΚ κι οι πάντες τον ξέρουν ή, πιστεύουν ότι τον ξέρουν, από την καλή και την ανάποδη. Γεγονός που προφανώς κι εμποδίζει την ορθή κρίση.

Και αυτομάτως υποβαθμίζει τα επιτεύγματα του Στέφανου Αθανασιάδη με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς ο Κλάους συμπλήρωσε 20 ευρωπαϊκά γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου. Έπειτα από 49 ματς στις διοργανώσεις της UEFA. Στατιστική επίδοση που τον φέρνει κοντά στους κορυφαίους σκόρερ στην Ευρώπη. Αν εξαιρέσει κανείς τους εξωγήινους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και ονόματα όπως οι Μπενζεμά, Αγουέρο, ο Κλάους κοντράρει ή ξεπερνά σε ποσοστό γκολ ανά αγώνα ορισμένους από τους κορυφαίους στράικερ στην Ευρώπη.

Ο πολύς Γκονζάλο Ιγκουαϊν για να φτάσει τα 20 γκολ στην Ευρώπη χρειάστηκε 73 παιχνίδια. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν που έκαναν… πλάκα στα περισσότερα ματς, χρειάστηκε 46 ματς για να σκοράρει 20 φορές. Ο Έντιν Τζέκο, πρώτος σκόρερ της φετινής Serie A με τη Ρόμα, δεν τα έχει φτάσει ακόμα. Μετρά 17 σε 65 συμμετοχές με Βόλφσμπουργκ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα. Ο Λουίς Σουάρες που αρκετοί θεωρούν ως το καλύτερο σέντερ φορ που πέρασε από την Τούμπα ως φιλοξενούμενος έφτασε τα 20 γκολ στις 41 ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενώ ο Μάουρο Ικάρντι της Ίντερ έχει 7 γκολ σε 16 αγώνες. Όχι κι άσχημα, λοιπόν, για τον Κλάους…

Οι Έλληνες

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι και ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ ελληνικών ομάδων στην στην Ευρώπη πίσω από Σαλπιγγίδη, Βαζέχα, Νικολαϊδη, Σαραβάκο. Ο Σάλπι έφτασε τα 20 στα 50 ματς, ο Βαζέχα στα 43, ο Νικολαϊδης στα 34 κι ο Σαραβάκος στα 37, ενώ ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται πίσω από τον Αθανασιάδη με 17 γκολ σε 54 ματς".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ