ΠΑΟΚ

Η σφαγή, η τραγωδία και ο θρίαμβος

Η σφαγή, η τραγωδία και ο θρίαμβος
Σαλπιγγίδης INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έχει βιώσει όλων των ειδών τα συναισθήματα στα παιχνίδια του στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας την περίοδο των διοικήσεων Ζαγοράκη (videos)

Διανύουμε την πέμπτη σεζόν παρουσίας του Ζαγοράκη στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον "Δικέφαλο" να φτάνει για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς την πρώτη σεζόν οι "ασπρόμαυροι" είχαν αποκλειστεί στους "32" του Κυπέλλου με τηνοδυνηρή ήττα από το Θρασύβουλο.

Με αφορμή τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω να δούμε τι έχει πετύχει ο "Δικέφαλος" από τη σεζόν 2008-2009 και μετά όταν συμμετέχει στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Η... σφαγή από Κουκουλάκη

Τη σεζόν 2008/09 ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου, έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη. Εκεί αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, τον οποίο κέρδισε με σκορ 1-0 στην Τούμπα, με το υπέροχο γκολ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη, ο "Δικέφαλος" έμεινε με το παράπονα ενός άδικου αποκλεισμού στην παράταση, αφού οι αποφάσεις του Μιχάλη Κουκουλάκη είχαν προκαλέσει ουκ ολίγα παράπονα. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με εννιά παίκτες (αποβλήθηκαν Κοντρέρας-Ίβιτς) και το γκολ του Νταρμπισάιρ στο 110' (το 1-0 είχε κάνει ο Ντιόγκο) έβαλε τέλος στα όνειρα.

Η τραγωδία

Τη σεζόν 2009/10, ο ΠΑΟΚ είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μόνο αγώνα, μετά την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής. Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στα Γιάννινα, με το μυαλό των ποδοσφαιριστών να βρίσκεται... αλλού, καθώς μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα έκαναν αποχή από τις προπόνηση λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στις πληρωμές τους.

Σε ένα αγωνιστικό χώρο, που μόνο για ποδόσφαιρο δεν ήταν, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο και βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 με το τέλος του πρώτου μέρους. Ούτε στο δεύτερο άλλαξε κάτι και ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε με σκορ 4-0, αποτέλεσμα που προκάλεσε πολλούς κραδασμούς στο εσωτερικό της ομάδας..

Ο θρίαμβος

Η ρεβάνς του ΠΑΟΚ για την περίοδο 2008/09 και τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, ήρθε για το "Δικέφαλο" πέρσι, όταν οι δύο ομάδες κλήθηκαν να αγωνιστούν στην Τούμπα για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "ασπρόμαυροι" αγωνίστηκαν χωρίς τη βοήθεια του κόσμου τους, καθώς είχε τιμωρηθεί η έδρα τους.

Αυτό το παιχνίδι θα το θυμούνται για πολλά χρόνια οι λιγοστοί οπαδοί που βρέθηκαν στην Τούμπα, καθώς για την ομαλή μετακίνηση της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο, είχαν κινητοποιηθεί τεράστιες δυνάμεις της Αστυνομίας, ακόμη και ελικόπτερο που από την παραμονή του αγώνα πετούσε πάνω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου μπήκαν ψυχωμένα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν τη μεγάλη πρόκριση απέναντι στους "ερυθρόλευκους" με σκορ 1-0, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ