ΠΑΟΚ

Η Σάλκε για τα γενέθλια του "προπονητή του αιώνα" Χουμπ Στέφενς

Η Σάλκε για τα γενέθλια του "προπονητή του αιώνα" Χουμπ Στέφενς

Ειδικό αφιέρωμα με αφορμή τα 60α γενέθλια του Ολλανδού τεχνικού, Χουμπ Στέφενς, φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σάλκε.

Ο Χουμπ Στέφενς έγραψε με χρυσά γράμματα το ονομά του στην ιστορία της Σάλκε και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς του γερμανικού συλλόγου, κυρίως, λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου UEFA το 1997, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει ακόμη και σήμερα της αναγνώρισης.

"Χουμπ Στέφενς: Ο προπονητής του αιώνα έγινε 60!" αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τίτλο του κειμένου που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σάλκε. Η φράση που είχε πει κάποτε ο Ολλανδός προπονητής "Μια φορά Σάλκε, για πάντα Σάλκε" κατέχει περίοπτη θέση στο δημοσίευμα ενώ στη συνέχεια μεταξύ άλλων γράφεται:

"Ο Στέφενς ταυτίζεται με τις αξίες της Σάλκε και τις ενσωματώνει. "Κάνουμε τα πάντα όλοι μαζί" ήταν το μότο του. Ο Χούντελααρ, ο Ραούλ και άλλοι είχαν πάντα για στόχο να πετύχουν ένα γκολ περισσότερο από τον αντίπαλο. Ολοι το πετύχαιναν χάρη στον Στέφενς.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Σάλκε στις 9 Οκτωβρίου 1996. Κατέκτησε το Κύπελλο UEFA το 1997 και το Κύπελλο Γερμανίας το 2001 και το 2002. Το 2001 έδωσε στην Σάλκε την πρώτη της συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικώντας το νταμπλ μέχρι τέλους. Τον Δεκέμβριο του 1999 ψηφίστηκε από τους οπαδούς της Σάλκε ως προπονητής του αιώνα. Σχεδόν είχε με τους βασιλικούς μπλε την απόλυτη επιτυχία.

Μετά την εθελοντική αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2002 συμφώνησε με την Χέρτα. Δεν δίστασε, πάντως, και επέστρεψε τον Σεπτέμβριο του 2011. Στις 16 Δεκέμβριου 2012 οι δρόμοι μας χώρισαν, αλλά με βαριά καρδιά. Η επιστροφή του στο μέλλον δεν μπορεί να αποκλειστεί".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ