ΠΑΟΚ

Η "προδοσία", οι εξαφανισμένοι επενδυτές και ο Ατρόμητος

Η "προδοσία", οι εξαφανισμένοι επενδυτές και ο Ατρόμητος
INTIME SPORTS

Η περίεργη υπόθεση του 2006 όταν ο ΠΑΟΚ έχασε τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα και οι Περιστεριώτες πήραν τη θέση του και το πανηγύρισαν...

Ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά το 2006 για τον ΠΑΟΚ. Πάρα πολλά τα διοικητικά και φυσικά τα οικονομικά προβλήματα με τον Γιάννη Γούμενο στη θέση του προέδρου αλλά τουλάχιστον το αγωνιστικό τμήμα έσωσε τα προσχήματα με τη συμμετοχή του στα κύπελλα Ευρώπης.

Συμμετοχή που τελικά χάθηκε κάπου στα γραφεία της ΕΠΟ. Σε μια εποχή, λοιπόν, που όλοι "φώναζαν" για σκάνδαλα και για τράπεζες που άνοιγαν την Κυριακή για να εξυπηρετήσουν τον ΠΑΟΚ, τελικά ο Δικέφαλος ήταν η μόνη ομάδα που ότι κέρδισε στο γήπεδο, το έχασε εκτός αυτού...

Μετά από την πολύ έντονη πίεση του Ατρομήτου και την ενημέρωση προς όλους πως θα διεκδικήσει τα δίκια του και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ στέρησε στον ΠΑΟΚ την έξοδο στην Ευρώπη γιατί δεν κατατάθηκε από μέρους του εγγυητική.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου έπρεπε να καταθέσουν εγγυητική ύψους 6 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τη «μαύρη τρύπα» της ΠΑΕ, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η προδοσία από τους "επενδυτές"

Ο Θανάσης Κατσαρής είχε παραχωρήσει, μάλιστα συνέντευξη Τύπου όπου και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να βρεθούν τα λεφτά. "Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εκτός Ευρώπης, επειδή προδόθηκε από δύο πλευρές.

Η πρώτη είναι αυτή του κ. Ιβάν Σαββίδη, οι άνθρωποι του οποίου μας υποσχέθηκαν χθες (προχθές) το βράδυ ότι θα μας έδιναν την εγγυητική από ελβετική τράπεζα.

Συμφωνήσαμε να καλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση και να τεθεί το θέμα κατασκευής του γηπέδου της Τούμπας από τον κ. Σαββίδη, με στόχο να αποφασίσουν τα μέλη εάν θα παραχωρηθεί η δυνατότητα κατασκευής νέου γηπέδου.

Δυστυχώς, μας είπαν ψέματα, γιατί περιμέναμε τους κυρίους Καχριμάνη και Παπαδόπουλο να μας φέρουν την εγγυητική, αλλά μας απέφυγαν. Δεν εμφανίστηκαν ποτέ!

Από 'κεί και πέρα, είχαμε τη δεύτερη λύση, της εγγυητικής μέσω της Εθνικής Τράπεζας, καταθέτοντας ως εγγύηση τα τηλεοπτικά, το συμβόλαιο της PUMA, τις πινακίδες του γηπέδου.

Προσφερθήκαμε ακόμη και να καταθέσουμε επιταγή του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ με 6 εκατ. ευρώ. Είχαμε την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν ο κύριος Ορφανός και ο κ. Γκαγκάτσης, αλλά τελικά νιώθουμε προδομένοι από όλους αυτούς.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν είχε στήριξη από κανέναν, κι αυτό μας κάνει πλέον να ξεκινήσουμε τον αγώνα μόνοι μας". Είπε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Γιώργος Κούδας:

"Πούλησαν τον ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιώργος Ορφανός, αλλά δεν ασχολήθηκε και ο πρωθυπουργός, που ψηφιζόταν στη Θεσσαλονίκη.

Κρίμα. Ο λαός του ΠΑΟΚ θα είναι στις επάλξεις και δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει ζημιά στον σύλλογο".


Τα χαμόγελα στον Ατρόμητο

Στον Ατρόμητο δέχθηκαν τότε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση τα νέα καθώς και η δική τους παρέμβαση ήταν καθοριστική στη λήψη της απόφασης.

"Είναι λυπηρό για την ιστορική ομάδα του ΠΑΟΚ αυτό που κέρδισε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους να το χάνει από τραγικά λάθη των εκάστοτε διοικήσεών του.

Ελπίζουμε η απόφαση της ΕΠΟ να αποτελέσει την απαρχή για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο που θα στηρίζεται στην τήρηση των νόμων και των κανονισμών.

Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να βρει τον δρόμο του και έναν επενδυτή αντάξιο της ιστορίας του" είχε πει τότε ο Γιώργος Σπανός. Βέβαια η απαρχή που ήθελε για εξυγίανση ποτέ δεν έγινε...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ