ΠΑΟΚ

Η κίνηση κλειδί με τον Μαντούρο στα χαφ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ-ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ
Μαντούρο MOTIONTEAM

Γιατί ο Αγγελος Αναστασιάδης καταλήγει στην χρησιμοποίηση του Μαντούρο στο κέντρο του γηπέδου και όχι στις θέσεις των στόπερ.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης γνώριζε εξ' αρχής ότι θα μπορέσει να βασιστεί στον καλό Μαντούρο. Γι' αυτό και ο 61χρονος τεχνικός στα μέσα Ιουνίου καλούσε τον Ολλανδό μέσο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα και να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Οπως και έγινε. Ο Μαντούρο έχασε κιλά και, πλέον, δείχνει να "δένει" με τον Κάτσε στις θέσεις των αμυντικών χαφ.

Ωστόσο, δεν ήταν σίγουρο από την αρχή της προετοιμασίας ότι ο 29χρονος Ολλανδός θα αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ. Ο Αναστασιάδης αμφιταλαντευόταν αν θα τον χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας, θέση στην οποία έπαιξε αρκετά στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, ή αν θα τον προόριζε για το κέντρο του γηπέδου.

Από το φιλικό με τη Νάπολι και μετά, όμως, ο προπονητής του ΠΑΟΚ κατέληξε στην απόφαση να τον χρησιμοποιεί ως χαφ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το βασικό χαρακτηριστικό του και, παράλληλα, μεγάλο του ατού, που δεν είναι άλλο από την πάσα ακριβείας, το οποίο χάνονταν όταν έπαιζε στο κέντρο της άμυνας.

Ήθελε, λοιπόν, ο Αναστασιάδης τον Μαντούρο σε έναν χώρο που θα περνάει αρκετά η μπάλα από τα πόδια του, θεωρώντας ως τον κατάλληλο για να συνδέει την άμυνα με την επίθεση.

Τον θέλει ο Άγιαξ αν πουλήσει Μπλιντ

Στο μεταξύ, το όνομα του Χέντβιχες Μαντούρο "παίζει" σήμερα στην αγγλική Mirror για τον Άγιαξ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Λουίς Φαν Χαλ είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση 18,5 εκ. ευρώ στον Άγιαξ για τον Ντάλεϊ Μπλιντ και ο Ολλανδός μέσος του ΠΑΟΚ φέρεται να είναι πολύ ψηλά στη λίστα του Φρανλ ντε Μπουρ για τους πιθανούς αντικαταστάτες του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ