ΠΑΟΚ

Η επένδυση της Gazprom που φέρνει χορηγία

Η επένδυση της Gazprom που φέρνει χορηγία

Αρκετά δημοσιεύματα και στη Ρωσία για τις επενδύσεις της Gazprom στα Βαλκάνια και αναφορά για χορηγία στην Μπάγερν. Τι γράφεται για τον ΠΑΟΚ.

Η Gazprom ετοιμάζει άνοιγμα στα Βαλκάνια και σύμφωνα με κάποια ρωσικά ΜΜΕ ο ρωσικός κολοσσός είναι κοντά σε υπογραφή συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας " rg.ru", στο οποίο γίνεται αναφορά και σε συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη με την διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου.

" Ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, η "Gazprom", σκοπεύει να γίνει επίσημος συνεργάτης ενός από τα πιο διάσημα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ευρώπης, της Μπάγερν Μονάχου. Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, ο επικεφαλής της "Gazprom", Αλεξέι Μίλερ, συναντήθηκε με εκπροσώπους του μεγάλου γερμανικού συλλόγου, και είχε συνομιλίες με τον Γενικό Διευθυντή της Μπάγερν. Συζητήθηκε η δυνατότητα της από κοινού συνεργασίας", γράφεται αρχικά.

"Κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ"

Στη συνέχεια ο συντάκτης αναφέρει ότι: " Στη Ρωσία, η "Gazprom" είναι ο κύριος χορηγός της Ζενίτ. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, εκτός από την Μπάγερν, η "Gazprom" είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας και με τον ΠΑΟΚ. Το ελληνικό κλαμπ βρίσκεται στα χέρια ενός Ρώσου επιχειρηματία, του Ιβάν Σαββίδη, και ένας από τους ηγέτες ΠΑΟΚ είναι ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Ανζί, Γκερμάν Τσιστιακόφ".

Τα στρατηγικά συμφέροντα της Gazprom

Η Gazprom είναι μία εταιρεία που σε μεγάλο βαθμό οι χορηγίες της καθορίζονται από τα στρατηγικά της συμφέροντα. Ετσι, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι μέσω του τρίτου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου πραγματοποιεί άνοιγμα στα Βαλκάνια, επεκτείνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα και ως εκ τούτου έρχεται και πιο κοντά στον ΠΑΟΚ. Παραθέτουμε απόσπασμα από την ιστοσελίδα " kommersant.ru", που αναφέρεται στα νέα σχέδια της Gazprom: " Πραγματοποιήθηκε η τελετή για να ξεκινήσει η κατασκευή του τρίτου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, ενώ σε δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι σε πρώτη φάση το αέριο θα διανέμεται σε τουλάχιστον έξι χώρες (Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ιταλία και Κροατία)".

Το επόμενο έτος, άλλωστε, η "Gazprom" σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές της, σε σύγκριση με το τρέχον έτος. Πριν από ένα μήνα, η "Gazprom" εκτίμησε πως η συνολική κατασκευή του αγωγού θα κοστίσει 15,5 δις ευρώ, αλλά τελικώς το γεγονός ότι θα έχει το μονοπώλιο, άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό, την ανάγκασε να βελτιώσει την διαδρομή και η τιμή αυξήθηκε στα 16 δις ευρώ. Και σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η επένδυση θα μπορούσε να φτάσει τα 20 δις ευρώ.

Οι παραπάνω πληροφορίες πιθανόν να αποτελούν και την εξήγηση ότι η Gazprom θέλει να δώσει χορηγία 2-3 εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ, αφού μια τόσο λαοφιλής ομάδα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη για μία εταιρία που κάνει τόσο μεγάλο άνοιγμα στα Βαλκάνια.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ