ΠΑΟΚ

Η αδειοδότηση και ο "καυτός" Γενάρης

Η αδειοδότηση και ο "καυτός" Γενάρης
INTIME SPORTS

Ποιος είναι ο βασικός παράγοντας, ο οποίος θα κρίνει τις κινήσεις του ΠΑΟΚ στο ερχόμενο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Ιανουάριος που έρχεται αναμένεται "καυτός" για τον ΠΑΟΚ και κάθε άλλο παρά κρύος. Οι "ασπρόμαυροι" από τη μία θα θέλουν να κινηθούν στη μεταγραφική αγορά κι από την άλλη το θέμα της εξασφάλισης άδειας από την UEFA για τη συμμετοχή της ομάδας στις ελληνικές και ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου θα τους τραβάει το χαλινάρι!

Το ζήτημα της αδειοδότησης δεν πονοκεφαλιάζει μόνο τον "Δικέφαλο", ούτε είναι αποκλειστικό θέμα του συλλόγου. Αφορά όλες τις ομάδες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επομένως και τον ΠΑΟΚ. Στην περίπτωση των "ασπρόμαυρων", την οποία εξετάζουμε, είναι ένα ζήτημα που η νυν διοίκηση έχει πιάσει ζεστά από την αρχή της θητείας της και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εκτεθεί, όταν στα τέλη Μαρτίου (μέχρι τις 31 του μηνός συγκεκριμένα είναι το περιθώριο) αποστείλει τον σχετικό φάκελο για εξέταση.

Στην ερχόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, ο οικονομικός σύμβουλος της διοίκησης, Άλκης Μαυροφρύδης, αναμένεται να παρουσιάσει στους συμβούλους λεπτομερώς την κατάσταση στα οικονομικά του συλλόγου. Με βάση, λοιπόν, τα νούμερα που θα αναφέρει και τις κινήσεις που θα προτείνει, ώστε να φτάσει όσο γίνεται πιο κοντά ο σύλλογος στις επιταγές της UEFA, θα κινηθούν οι "ασπρόμαυροι" στο ερχόμενο μεταγραφικό παζάρι. Οι κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας αναμένεται να είναι όσες ακριβώς επιτρέπει το ταμείο, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα αποχώρησης παίκτη, εφόσον προκύψει σεβαστή πρόταση. Τα κουκιά, δηλαδή, αναμένεται να είναι μετρημένα προς ένα...

Επιπλέον, σύμφωνα με τις σκέψεις που γίνονται τώρα, δεν πρόκειται κανένα θέμα ανανέωσης συμβολαίου να προχωρήσει ως την τελική του φάση (τις υπογραφές, δηλαδή) πριν τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Συζητήσεις γίνονται ήδη και ενδεχομένως θα εξακολουθήσουν, όμως, πρώτα θα γίνει ό,τι είναι να γίνει τον Ιανουάριο και στη συνέχεια θα πέσουν στο τραπέζι τα θέματα των ανανεώσεων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η UEFA δεν δέχεται πλέον θεωρητικού τύπου κάλυψη του ανοίγματος ενός συλλόγου (π.χ. με ενδεχόμενη πώληση παίκτη ή παικτών, που αποδεδειγμένα έχουν αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο), αλλά από δω και στο εξής θα κρίνει σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση με τα υπάρχοντα δεδομένα: τόσα, δηλαδή, είναι τα χρήματα που είναι διαθέσιμα και τόσα είναι τα οφειλόμενα. Επομένως, περιθώρια για θεωρητικολογίες δεν υπάρχουν πλέον, άρα ανάλογες θα είναι και οι κινήσεις των "ασπρόμαυρων".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ